A VENIT VREMEA HAIDUCIEI!


Sună ţara a jale. Iobagii ştiu că dă sărăcia peste ei. Boierii strâng lei în pungi şi n-au habar când vor mai putea fura ca odinioară. Străinii se pregătesc să se ia pământul. Haiducul e buimac, căci n-are pe cine să ia de guler. Cine-i de ocară pentru sărăcie? Boierii că au jefuit pământurile? Dregătorii că au fost prea proşti şi răi ca să facă ceva treabă prin politichie? Vodă Băsescu că nu s-a trezit la timp? Sau străinii care ne dau bani cu o camătă mai grea decât birul? Şi, de fapt, nici nu mai contează a cui e ticăloşia. Acum e mai importantă foamea muritorului de rând.

Se ia şi pielea de pe iobagi.

Astă iarnă, slujbaşii de prin dregătorii, dascălii şi unii arnăuţi s-au trezit cu lefurile retezate. Acum, li se ia leafa, se taie-n patru şi li se mai ia o parte. Se lăuda vodă Băsescu că cică dacă aşa stă treaba, amploiaţii vor scăpa de sărăcie şi de foamete. E ca şi cum furi din buzunarul cuiva, iar păgubitul se îmbogăţeşte. Ba mai mult, şi pensia bătrânilor o să fie retezată. Carevasăzică, dacă până acum le ajungeau banii doar pentru pâine şi pastile, de acum vor face foamea sau se vor îmbolnăvi. Alegerea e a lor.

Şi că tot n-au jupuit destul, dregătorii au început să-şi bată capul în născocirea de noi biruri. Dacă un om e gospodar şi i-a mers bine, au ei de grijă să nu-i mai fie chiar aşa. Ţăranul cu două case va trebui să dea bir mare la dregătorie. Omul de rând o să-i ţină pe cheltuiala lui şi pe cămătarii fără noroc în afaceri, fiind obligat să-şi asigure bordeiul. Adică iobagul o să se scotocească prin buzunare şi să-şi dea banii pe o groază de fleacuri care nu-i vor fi de folos vreodată.

Pensionarii l-au atacat pe vodă

Şi cu foamea-n gât, şi cu nervii făcuţi praf, pensionarii n-au mai putut răbda şi s-au dus ţintă la vodă Băsescu să-i ceară socoteală. Pe când îl înjurau de peste gard, dădură de jandarmi care ar fi vrut să pună la punct pe octogenarii furioşi. Iacătă, aşa se porni o îmbrânceală mai ceva ca un război civil. Bătrânii strigau din toţi plămânii: „Ne-aţi «ciuruit», vă «ciuruim»”. Da, probabil cu vârfurile umbrelelor. Terfeliţi şi puşi la punct, pensionarii s-au retras în parcuri să se calmeze de mână cu nepoţii. Pensia li se taie doar cu 15%, dar încă nu le-a spus nimeni că nu mai pupă nici medicamente compensate.

Cămătarii străini ne vor ţara

Ce se întâmplă cu o ţară cu vistieria goală şi plină de datorii? O mănâncă câinii! Şi veni un boieraş de la FMI, cu ochii mici şi figura răutacioasă, Jeffrey Franks, ca să ne explice el cât mai trebuie să ne milogim până să primim o grămadă de bani cu camătă. După ce a verificat câtă piele s-a jupuit de pe spinările iobagilor, a dat nemulţumit din cap şi le porunci dregătorilor să ne mai jupoaie încă odată pe atât.

Ne-a spus că vom avea creştere economică negativă. Pentru un haiduc zicerea asta e cel puţin bizară. Adică economia de pe la noi e ceva care creşte prin scădere? Ne-a mai spus că dacă-i sărăcim cu totul pe slujbaşi şi pensionari, restul românilor vor „scoate România din criză, ducând la o economie mai puternică şi mai flexibilă”. Păi din câte bagă haiducul de seamă, ăştia nici n-au de gând să ne scoată din criză. Ne dau bani cât să nu murim. Cu buzunarele goale nu cumpărăm mai nimic. Dacă nu cumpărăm mai nimic, proprietarii de fabrici preferă să le închidă. Cu fabricile închise, muritorii de rând vor muri de-a binelea pe rând.

Haiducul crede că-i clar, FMI-ul nu salvează economia, scapă doar aparatul bugetar de la prăbuşire. Şi un lucru e clar, economia sănătoasă se face doar prin muncă sănătoasă, iar despre muncă nu mai zice nimeni nimic.

Şi atunci, de ce ne mai dau străinii bani cu camătă? Păi cele mai greu de suportat tocmeli cu FMI-ul sunt cele cu cedare de suveranitate. Adică, ăia vor ajunge să ne dea banii, dar ne vor conduce ei ţara, chipurile, ca să se asigure că-i capătă înapoi. Şi se vor asigura să nu mai capete vreodată. Şi iată cum dispare o ţară. Pe la fraţii greci deja a început vijelia. Atât de goală le este vistieria, încât nemţii le-au zis: „Daţi-ne insula Corfu şi vă dăm bani cu împrumut”.

Soros, împăratul sărăciei

Când are 80 de ani, omul normal lasă sabia deoparte şi se retrage în meditaţie. George Soros nu este un om normal. Nu vrea să stea deoparte şi îşi găseşte plăcerea în sărăcirea lumii. Unii înţelepţi zic că Soros i-a dus pe greci în sărăcie şi că vrea să le vină de hac şi restului europenilor. Soros a ameninţat că Grecia ar putea intra „într-o nouă spirală a morţii”, sau că zona euro ar putea avea parte de probleme mai mari decât cele ale Greciei. Nu l-au ascultat nici măcar grecii, deşi boierii lor ştiau bine că banii cu camătă de la alţii vin la pachet cu aruncarea ţării în haos.

„Spirala morţii”, nume născocit de Soros, înseamnă că pentru greci se pregăteşte un ajutor prea mare, mai mult decât pot returna vreodată. Apoi… „Veniturile din taxe scad şi economia se duce şi mai rău la fund, şi atunci se intră într-o spirală a morţii”.

De moneda Euro se va alege praful, iar cineva trebuie să câştige din sărăcia asta. Tocmai octogenarul a pariat totul pe căderea Euro prin Soros Fund Management, fondul său de investiţii. Astfel, omul George Soros, va câştiga cam cât vor pierde toate ţările sărăcite.

Polonezii fug de Euro

Dacă în urmă cu doar câţiva ani, românii miorlăiau pe capete că vor în UE, se pare că în curând se vor cere afară. Dacă grecii sunt doar la un pas de a-şi băga ţara în faliment, în afara zonei euro economia pare să fie ceva mai liniştită. Şi iată cum, luând aminte la exemplul grecilor, polonezii au devenit pe zi ce trece tot mai conştienţi de greşeala făcută prin intrarea în UE şi par să nu mai fie dispuşi la noi greşeli. Astfel că au amânat adoptarea monedei euro, dar nu au spus-o în gura mare. UE le cere ţărilor candidate la zona euro un deficit bugetar de 3%. Polonezii aproape că au bătut palma pentru folosi şi ei euroi. Acum, analiştii spun că polonezii şi-au umflat artificial deficitul la 7,3%, tocmai pentru a evita diplomatic adoptarea monedei.

Ciprian BOJAN sursa Revista Axa

12 răspunsuri

 1. Nu ne ramane decat sa ne procuram cateva piei de varan, ca sa nu ne inghete si sufletul din noi in iarnile viitoare.
  V-am gasit pe „desprecancer.wordpress.com
  Am fost curios sa citesc postarile recomandate.
  Un gand bun!

  Multumesc, la fel ! Eufrosin

 2. îți mulțumesc pentru mesajul prompt, pentru încurajări şi linkuri; nu am realizat cît de realist ar putea suna şi, mai ales, ce reacții ar putea declanşa postul meu; am primit telefoane de la prieteni ca să intrebe dacă sînt într-adevăr bolnav; am introdus dezmințirea imediat; din fericire nu am (încă) prea mulți cititori aşa încît „pagubele” au fost relativ minore şi uşor de remediat;
  am citit ambele articole, inclusiv comentariile; mă bucur că la cel cu cancerul de sîn ai dat sursa originală (chiar dacă doar la comentarii); dacă eşti de acord, l-aş pomeni la un moment dat, mai ales că el susține şi o credință românească privind calitățile verzei (mă gîndesc la snoava cu „moare” din „Cel mai iubit dintre pamînteni”)
  cît despre dr. Simoncini, citisem deja articolul şi mi-am promis că voi studia problema; în lumea medicală (şi pînă una-alta sînt medic ca formație) Candida albicans este considerată un efect şi nu o cauză în cancer, care apare pe fondul scăderii competenței imune; pe de altă parte, de curînd am aflat faptul că o alimentație care produce alcalinizarea mediului intern al organismului (ceea ce face dealtfel şi bicarbonatul recomandat de dr. Simoncini) ar putea preveni îmbolnăvirea de cancer şi probabil ar ajuta şi la vindecare;
  s-auzim de bine

  ==============================================================

  Ma bucur ca nu esti bolnav! Acestea spuse, simte-te liber sa preiei materialul si-n general orice gasesti interesant pe Lumea dupa Eufrosin ( mai ales eticheta „sanatate”, sau „vaccinuri”, care sunt pe profilul blogului tau ). Sursa am oferit-o pentru ca ma enervase un medic care contrazicea spusele mele, ori eu eram sigur despre cele ce sustin. Nu imi dau seama cum pot fi unii din tagma doctorilor intr-atat de aliniati propagandei „mainstream” ?! Cancerul e vindecabil demult, doar ca nu prin metodele aplicate lumii in general (chimio-operatii-radiatii).
  Toate cele bune, Eufrosin

  • si eu ma mir cum poate lumea sa creada toate bazaconiile pe care tu le scrii despre medicina
   si nu numai…
   asa ca tot ne cunoastem de ceva vreme fi sincer si spune…
   fetitele tale au fost vaccinate?

 3. @ Eufrosin Ar fi interesant de publicat daca ai ceva informatii despre intalnirea Bilderberg din Spania.

 4. citeste la stiri externe … ungurii intra in faliment….

 5. Ne raman multe de facut, de exemplu sa nu ne mai tot vaicarim si sa ne miram de toate hotiile care le fac guvernantii in frunte cu Basescu de parca nu ne-am lamurit cu ei. Trebuie sa ne organizam cat mai rapid si sa dam cu ei de pamant. Tara asta doar cu o mana de oameni hotarati si uniti mai poate fi salvata. Eu zic ca Noua Dreapta este singura miscare care intradevar incearca sa lupte cu adevarat, cel mai bun loc de intalnire si organizare a noastra. Zilele guvernului si ale lui Basescu sunt numarate, se aseamana tot mai mult cu starea din ’89 cu ce se intampla acum in tara. Sa participam cu totii la greve si manifestatii si sa lamurim pe cat mai multi sa faca la fel.
  Doamne ajuta.

  • Din pacate Noua Dreapta e cam trasa pe dreapta… Este ca un bolid puternic dar cineva il tine in mod intentionat la „ralanti”.
   A cam venit vremea sa intre in „cursa pentru Romania” (Nu cu sensul de capcana).

   Sa fie agentii infiltrati ai SRI la chiar condiucerea ND de vina ? – Eufrosin

   • Nu stiu cine sunt cei de la conducere dincolo de aparentele publice (numele nu este intotdeauna relevant) dar nu au nimic din spiritul lui C.Z.Codreanu.

    Asta e clar. Tara are nevoie de barbati dornici sa se sacrifice pentru ea, ACUM. – Eufrosin

 6. Referitor la ND… am vazut afișul „România are nevoie de copii, nu de homosexuali”
  Sincer, jumătate din afiș, reprezenta o scenă dezgustătoare a ceea ce critica mesajul cu pricina… nu era nevoie… e așa de smintitor. Tare mi-e frică că e mai mult subliminal, la fel cum a fost campania antidrog….. în urma ei, s-a mărit consumul de droguri…

  Ai observat ca privirea copilului e indreptata taman catre ce fac poponarii aia ? – Eufrosin

 7. @Eufrosin

  Nu băgasem de seamă, … (ai spirit de obs)….
  …priveam și eu ca pruncul acela…

 8. Totul este controlat de catre putere…prin intermediul serviciilor…Orice forma de organizare, fie si super-legala, nu va fi lasata sa functioneze…Electoral ne vor forta sa-i alegem numa’ pe-ai lor…Nu vad o stratagema viabila la situatia actuala..

 9. Am sa dau un link la un articol de pe http://moneyexpress.money.ro unde se vorbeste despre sacalii din America(marii potenti financiari gen Goldman-Sachs si altii) care au inceput deja sa cumpere en-gross si en-detail tot ce se poate in domeniul imobiliar din Romania deposedand romanii de bunurile imobile care au fost lovite de asa-zisa criza.Iata link-ul : http://moneyexpress.money.ro/articol_21504_189/cautatorii_de_active_toxice.html

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: