Despre concertul AC/DC, impresii avizate.


„Muzica reprezintă oglinda sufletului!!! După reacţia acestor indivizi, ce oglindeşte violenţă şi brutalitate, nu se poate vorbi decît de un suflet chinuit de teroarea şi violenţa satanei, de imaginea iadului, de-a dreptul satanică, specifică acelora care nu au un reper moral, acelora care calcă în picioare buna cuviinţă, bunul simţ, religia şi tradiţia!!! Iar faptul că această plagă sufletească care afectează tineretul, a apărut în occidentul apostaziat, poate spune totul, dar şi numele real, pe care combativ şi l-au atribuit: ac/dc=antichrist/death to christ (această limbă nelegiută nu trebuie tălmăcită pentru că aduce numai rău)!!!  aşa că aceasta nu reprezintă decît o altă dovadă a trădării şi vînzării neamului de către politicienii vînzători, a vînzării tinerilor în ghearele balaurului occidentului apostaziat!!!  Unde eşti tu Ţepeş Doamne!!!???”

„”Grupul hard rock AC/DC (initialele in engleza ale expresiilor Anti-Christ si Moarte-Christ , in cantecul Hell’s Bells, preamareste clopotele infernului: ‘Am clopotele mele / Si te voi duce in infern / Vei fi al meu/ Clopotele infernului/ Da/ Clopotele infernului'”

„Nenumarate sunt dovezile care arata limpede ca marile staruri ale rock’n’roll-ului s-au consacrat in mod liber satanei (…) Alice Cooper al carui nume adevarat era Vincent Fourier marturiseste: ‘… am mers la o sedinta de spiritism unde Norman s-a rugat ca spiritul sa se faca auzit. In cele din urma, spiritul s-a aratat si mi-a vorbit. Mi-a promis mie si grupului meu muzical glorie, dominatie mondiala … a cerut in schimb … sa-i ofer trupul … sa puna stapanire pe mine.

In ceea ce priveste anumite discuri … asociatii de vrajitori (WICCA) ”

„Daca voua vi se pare normal ca „baietii” astia sa vina pentru 3 ore si sa castige 3 milioane de dolari, atunci poate ca va meritati spalarea creierelor la care sunteti supusi. Pentru „baietii” astia s-au mobilizat, cati? 70000 de romani care au dat de bunavoie cateva sute de lei pentru imbulzeala si galagie? Superb! Dar, pentru un sarac care vine cu mana intinsa, cati oare din cei 70000 de mii ii dau macar un leu?”

„Apropo, ca sunt in tema, stii ca in Danemarca , printre adolescenti esti considerat inapoiat daca nu esti si homo ? Cu ani in urma eram siderat sa aflu ca tinerimea britanica era in extaz dupa manelle noastre si erai repezit imediat daca incercai sa le spui ceva impotriva. Si apropo de ascultat cunosc mult mai mult decit crezi, dar nu asta-i problema ci in ce sens te formeaza muzica –sa construiesti sau sa strici.”

Urmariti neaparat scurtul documentar „They sold thir souls for rock&roll” – absolut edificator pentru cei care inca nu au o parere asupra fenomenului rock – ceea ce MTV nu va spune niciodata:

Nu ratati nici comentariile, nu veti regreta!

179 răspunsuri

 1. Salut Eufrosin,

  Iti multumesc pentru toate articolele tale. Iti doresc ca munca ta sa nu fie in zadar si ca rasplata sa primesti ceea ce ne dorim toti crestinii: MANTUIREA.

  As dori sa te rog sa semnalizezi pe blog un caz care pe mine m-a cutremurat, cel al lui Drasyus Kedys si al fetitei lui. Cred ca stii la ce ma refer. Iti multumesc!

  Doamne ajuta!

  Mutmumesc pentru urari draga Mariani! Stiu la ce te referi, dar daca mi-ai trimite si adresa, ar fi de ajutor. – Eufrosin

 2. măi, eu sunt roacker (mai bătrân) însă nu am considerat că trebuie să le dau ălora câteva sute de lei pentru a mi se sparge timpanele.
  prefer să le ascult albumele acasă, la volumul la care urechile mele se simt bine.
  cât despre săraci, am văzut o grămadă dintre roackerii adevăraţi (că sunt şi o mulţime de pampleacă şi fufe care se consideră „cool” doar pentru că sunt roackeri şi anti-) care dau de pomană şi am văzut grămădenie de aşa-pretinşi creştini care se uită în scârbă la săraci. iar aici vorbesc despre adevăraţii săraci, nu cei pretinşi.
  a stigmatiza o persoană doar pentru gusturi şi pentru declaraţii trecând peste ceea ce face în fiecare zi mi se pare o atitudine de ne-OM.
  nu cred că faptul că cei care se pretind creştini pretind ca lumea să asculte doar un anumit tip de muzică este un lucru creştinesc. mai degrabă se numeşte dictatură.
  numai bine!
  ps. banii nu sunt „ochii dracului”? atunci de ce plângi că fac ei 3 milioane pe spinarea „spălaţilor pe creier”?

  • „a stigmatiza o persoană doar pentru gusturi şi pentru declaraţii trecând peste ceea ce face în fiecare zi mi se pare o atitudine de ne-OM.” – am citat din ce ai spus chiar tu.

   Pai inseamna ca tu esti ne-OM. De ce te nelinistesc pe tine tocmai faptele unui bun crestin? Tu nu vezi tocmai ceea ce face el in fiecare zi.

   sa fii sanatos mai roackere (mai bătrân)!

  • Prietene, crestinismul este religia libertati si iubiri, nu este interzis nimic nu inteleg de ce spui dictatura, dar crestinismul este si scoala adevarului trebuie sa se spuna adevarul ca nu orice lucru e bun, ba destul de multe lucruri nu sunt spre folos.
   Hristos a venit sa ne trezeasca,sa ne cutremure, sa ne scandalizeze, sa ne arate adevarul limpede, sa ne scoate din iluzii(caci asta ne ofera diavolul), sa ne trezeasca la realitate.
   Cine il cunoaste pe Hristos stie ce e binele si raul, vai de cei ce spun binelui rau si binelui bine!
   Crestinismul nu inseamna prostie, bigotism, fanatism, niste tabele cu legi si alte lucruri asemenea pe care atei, necredinciosi, liber cugetatorisi si cei asemnea lor acuza( ma refer desigur la adevaratul crestinism) ci inseamna adevar, si unul crud care uimiste, scandalizeazaetc, pentru ca el nu vine din lumea aceasta ci de la Cel ce este in ceruri.
   Amin

   • Diego, tu citeşti ce scrii, sau scrii doar în virtutea inerţiei, că aşa te-a dus valul şi nu mai vrei să reciteşti pentru că s-ar putea să îţi dea cu virgulă?
    faci două greşeli imense pentru cineva care apostrofează pe altcineva şi pentru cineva care se dă drept creştin.
    reciteşte şi gândeşte!

    • Da imi cer pentru greseala, e din cauza grabei si ca mi-a fost distrata atentia, oricum sa inteles ce am spus. 🙂

     Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, sporeste-ma pe mine trufasul!

   • Cel ce-l cunoaste pe Hristos, nu cunoaste raul…sau nu ar trebui. In + as dori sa fac cateva remarci AC/DC = Alternative Curent/Direct Curent, nicidecum Antichrist/Die to Christ. As fi curios cati de aici stiu defapt un pic din biografia trupei, cand s-a fondat, cum, cu cine,s.a.m.d.
    2.) Spuneai ca cine il cunoaste pe Hristos stie ce e binele…si raul. Parerea mea e ca e o informatie eronata. Cand il cunosti pe Hristos cunosti doar binele. Hristos nu e un „Adevar” pe care-l cunosti teoretic, ci este acel „Adevar” pe care Il cunoastem ca mod de viata, ca si cand ai sta sub o cupola. A fi liber in crestinism nu inseamna sa alegi intre bine si rau, inseamna a nu fi apasat sau constrans de partea biologica, de pacate/patimi si sa ajungem la stadiul intelepciunii, cazul sfintilor care nu au fost desavarsiti ca au facut maraton de rugaciuni, ci pentru ca si-au dedicat viata schimbarii in bine si incredintand-o Mantuitorului Hristos si simtind asta, pentru ca fiecare om mai devreme sau mai tarziu simte daca se minte pe el sau nu cu anumite lucruri.
    3.)Nu este scris stas undeva ca Doar muzica bisericeasca trebuie ascultata. Poti asculta absolut ce vrei, pentru ca Dumnezeu nu sta intr-o linie melodica/intr-un instrument/ in niste versuri. Spre exemplu sa privim trupa Megadeth, care a fost ani de zile criticata, are o melodie – „Never walk alone, a call to arms” – unde defapt vorbeste prin prisma Mantuitorului fata de subiectii umani si ofera mesaje de suport precum : „When you feel that something wrong
    I’ll shelter you and keep you warm
    I’ll never let you walk alone
    I loved you when you still hated me
    I’m coming and it wont be long
    Time to reap what I have sewn
    Never ever let you walk alone
    I know your enemy it once was me”
    Chiar Sfintii Parinti spuneau ca noi trebuie sa fim precum albinele, sa zburam din floare in floare si sa adunam doar ce este bun. Sincer pe mine mai mult ma apropie de Dumnezeu metal-ul vechi decat psaltica care pur si simplu ma enerveaza in anumite circumstante. Cred ca chestia cu muzica este strict subiectiva si tine de factorul psihologic si dorinta de-a tine pe cineva subjugat, nicidecum neaparat de un satanism ascuns. De manele de ce nu se plange nimeni care promoveaza atitudini „neortodoxe”? Promoveaza mandria,lauda de sine, iubirea de arginti, ignoranta, neiubirea de frati, imbogatirea peste masura (spuse in forma data de Sfanta Scriptura), si altele, si de aia de ce nu face nimeni vreo semnalare…aa da, va ridica voua moralul la chefurile voastre cu tenta satanica, unde chiraiti, zbierati, va imbatati, aruncati cu bani, injurati si faceti scandal. Sa stiti ca nu sunteti cu nimic mai diferiti acum fata de fiestele romane(pagane), mai lipseste la mese sa mancati bebelusi si sa va spalati in sange la masa. Bondeville nu mai fa tu te rog pe smeritul si nu te bate cu pumnul in piept ca „noi ortodocsii !” si tu nu faci nimic, ca la urma urmei „credinta” fara fapte este moarta 1. Si 2. exista o vorba din popor care spune „Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia”. Tu stii doar sa critici ca ce fac „rockerii” dar daca te intreb pe tine ce faci imi vi cu pretexte ca „ca bine ma frate…dar eu am libertate/ sunt crestin-ortodox/ eu cred/ cine esti tu sa ma tragi la raspundere”. Asa ca te rog revizuieste-ti mentalitatea, fi mai deschis si sa nu-mi spui ca crezi in diftonul „Crede si nu cerceta”(care oricum nu-l vei gasi in Sfanta Scriptura apropo).”Cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide iti va fi mai mult de folos”. Doamne Ajuta la toata lumea, salut fratilor rockeri. =)

    • „Sincer pe mine mai mult ma apropie de Dumnezeu metal-ul vechi decat psaltica care pur si simplu ma enerveaza in anumite circumstante”

     Highway to hell, Hell’s bells, sau „Drinkin’ with the devil”, care dintre acestea te apropie mai bine de Dumnezeu decat Psaltirea?

     • Dar de argumentul Sfintilor Parinti cand ti l-am mentionat, de ce nu ai facut nici o precizare in ultimul comentariu? Mi-ai raspuns inapoi doar de dragul polemicii. Si fi atent si tu la terminologie si nu mai modifica dupa bunul plac. Am spus „metal-ul” dar nu am mentionat ca tot, asta o data. 2.) Am zis muzica psaltica, nicidecum Psaltirea. 3.) Mai citeste-mi o data comentariul cand am zis ca „sa fim ca albinele”.

      • Albinele trebuie sa adune polen, nu cacat. Nu mi-o lua in nume de rau, am trecut si eu prin faza „heavy metal” in tinerete, dar har Domnului, mi-a si trecut odata cu inteleptirea, asa putina cat e ea.

  • Dragul meu razvratit, „piano” cum spun italienii.
   Vrei sa fii rocker. Fii! Vrei sa fumezi, sa te droghezi, sa freci femei acoperindu-le in ulei. Fa-o!
   Forget about God!
   Asa e la sfarsitul timpurilor. O spune chiar Biblia. Dumnezeu ii lasa pe oameni asa. Cei care vor sa se sfinteasca se vor sfinti mai mult, iar cei care vor sa pacatuiasca, sa pacatuiasca si mai mult.
   Lucrul acesta este foarte bun, pentru ca va crea o distanta intre tabere.
   AC/DC sunt satanisti, asta e clar. Mesajul lor este satanic.
   Ortodocsii raman ortodocsi si resping acest acest mesaj satanic. Il recunosc ca fiind satanic si il resping.
   NU E NIMIC DE DISCUTAT PE TEMA ASTA, NIMIC DE COMENTAT!

   • mare e grădina şi mulţi i-au sărit gardul…

    • Un raspuns stupid dar e ceva specific razvratitilor sau rockerilor.
     Daca ai fi intrat macar o data in Gradina Lui ai fi vazut ca nu exista garduri. Oricine e liber sa vina sau sa plece, dupa voia fiecaruia.
     Garduri exista la razvratiti si detracatii care le canta in versuri sataniste.
     Scumpule, stiai ca AC/DC au inspirat niste crime? Stii tu faptele alea in care exista un mort si politie la locul faptei?
     AC/DC oficial au negat, neoficial s-au bucurat pentru ca aveau reclama pe care si-o doreau.
     Scumpule, am putea spune ca sunt la fel de ipocriti ca unul care se baseste pe ascuns in public si da vina pe altul. =))
     Dar ipocritii astia erau suparati la concert ca publicul roman nu fumeaza marijuana. Si cum presa, preseaza in continuare cacat, au fost extrem de surprinsi de aceasta gluma placuta. Cand o pitzi de la noi (cica EBA), a spus ca e de acord cu legiferarea drogurilor usoare, VAI, intreaga presa s-a oparit.

     Hai sa iti dezvalui ceva. Exista garduri. Dumnezeu le-a facut dar nu pentru cei care Il asculta, ci pentru cei care nu Il asculta.
     E o locatie care se cheama iad si despre ea canta chiar cocalarii de AC/DC. Gardurile sunt acolo. La concert exista garduri, in lumea lor exista garduri. In lumea Lui nu exista garduri. In Casa Lui poti intra fara sa platesti bilet.

     Ai avut o replica stupida dar spre sansa ta, e posibil ca prostia ta sa te salveze.
     O seara placuta!

     • comentariu tipic de personaj din desenele animate (asta ca să nu considere Eufrosin ceva ne-la-locul lui şi să nu îmi apară întreg mesajul).
      oi fi eu prost, dar tu mă întreci cu mult. bucură-te tu de ceea ce fals ştii şi vezi-ţi de treabă.
      sincer, eşti prea mărunt şi prea fudul (că de, prostul până nu-i fudul, nu-i prost destul) ca să mai am ce să îţi răspund.
      aşa că, eu sunt banca, tu eşti Bulă.
      …..editat pentru impolitete – Eufrosin

     • văd că nea Eufrosin stă cu biciul la poartă şi a considerat un ps ca fiind nepoliticos. reformulez:
      eşti cumva pidosnic de mă iei cu „scumpule”?
      sau una căreia îi place de mine, dar nu poate să îţi exprime sentimentele decât prin violenţă?
      nu văd ce e nepoliticos în asta, dar e politicos în ceea ce bălăcăreşte cocalarul ăsta în mesajele lui înfumurate

      Stai asa, te asigur ca omul nu e un cocalar. Cred ca puteti sa va rezolvati neintelegerea si in mod politicos – Eufrosin

     • sincer, la cum se exprimă, nu văd cum ar putea să discute pe un ton politicos, fără cuvinte deşănţate.
      ca să nu mai zic de faptul că se contrazice în ceea ce scrie, deci, posibil, şi în ceea ce gândeşte.
      oricum, poate să mă bălăcărească cât pofteşte, eu nu am ce să îi mai răspund dacă va continua pe acelaşi ton. chiar nu am timp să mă tăvălesc în mocirlă cu toţi cei care folosesc limbaj de cort.

    • mult,muuuuuult prea mulţi! 😉

   • Bravo Bondeville. Super, Felicitari!!!

    • Ma faci sa rosesc cand imi oferi felicitari.
     Am simtit nevoia sa raspund razvratitului. Toti rebelii astia de scara blocului au falsa senzatie ca daca asculti rock, atunci esti smecher si istet, iar daca Il iubesti pe El, esti prost si retrograd.
     Dar lepadaturile fac pe eroii doar cu crestinii, pentru ca acestia nu raspund.
     Insa le piere brusc orice fel de curaj daca e vorba de musulmani. De aia nu fac misto.
     Este evident. Cand un arab mustacios si incruntat iti plimba prin fata ochilor cutitul de felafel, nu mai exista caterinca.
     Musulmanii nu sunt caterincosi ca uite raspund. Hai inapoi la crestini ca aia intorc obrazul.

     RETINE draga mea!
     O sa intalnesti mii de cantece rock in care este batjocorit Hristos, dar nu o sa intalnesti niciun hit, in care sa fie batjocorit Mahomed sau Moise.
     Rockerii chiar nu au cojones, asta e tristul adevar! 🙂
     O seara placuta si tie!

 3. dupa aceste aprobari cu aceasta formatie sa nu va mire ce viitor va avea BUCURESTI !!!

 4. Il salut pe Eufrosin si pe toti colegii de aici! Ma bucura initiativa de a discuta despre ACDC la Bucuresti. E perfect adevarat ca muzica e o oglindire a sufletului! Pentru mine, muzica e cea mai rapida scurtatura pe care omul poate apuca in incercarea de atingere a luminii lui Dumnezeu. Muzica inalta sufletul, sau, asa simt. Imi cer iertare pt aceasta confesiune, dar cred ca definirea e necesara, cu orice risc. Am fost crescut in spiritul adevarului si in dispretul a ceea ce e ascuns, fals, etc. Despre ACDC, asa cum i-am perceput de prin 1979 pana in 1994, an din care nu am mai auzit ceva demn de atentia mea sub semnatura acestei trupe, pot spune ca noi romanii am avea oarecari circumstante atenuante. In 1980 Romania traia din plin mirajul Occidentului, inghiteam eu si multi altii pastila mincinoasa ca in America e bine, ca acolo te poti exprima fara teama de cenzura(!) ce naiv eram, Doamne iarta-ma! La Radio Europa Libera era de la ora 9:10 pana la 9:50 o emisiune zilnica intitulata Metronom ’79 (daca eram in 1979). Pura intamplare a facut ca intr-o dimineata sa-l aud pe Bon Scott, vocalist al trupei ACDC cantand intr-un Radio-Concert de la Casa Atlantic piesa „Alive Wire”. M-a socat sinceritatea dusa pana la exhibitionism a violentei din maniera interpretativa. In socialism, trebuia sa te exprimi atent, fara excrescente, pt a nu iesi din rand. Automat, fie si neintelegand versurile, mi-a placut enorm cantaretul, ritmul trupei si mi-am spus ca nu ii dau mai mult de 3 ani de trait. Nenorocirea a facut ca Bon Scott sa moara in cca 2 luni, la inceputul anului 1980. S-a spus ca a murit inecat cu apa din rigola, pe timpul noptii, dupa o betie mai mare. Sincer, acum, nu exclud eventualitatea ca Bon Scott sa fi fost asasinat, caci, prea era el insusi. A venit in locul lui stersatura care e si azi, Brian Johnson. Un vocalist mult mai slab. Primul album Back In Black mi s-a parut umilitor de slab comparativ cu albumele clasice si mi-am spus ca trupa are sanse sa cada, dar, nu a fost deloc asa! Prin anii ’80 aflu de albumul For Those About To Rock, de faptul ca in acel album trupa se prezinta ca avand orientari naziste, ceea ce m-a nedumerit. Ulterior am observat si ca pe coperta albumului Highway To Hell apare o pereche de coarne, dar m-am gandit ca e doar nevoia de a se face observat, la fel cum si Mick Jagger alerga la fiecare concert cativa KM pe scena in tinerete pt a se face remarcat de audienta. Azi aflu de pe net ca mai toate trupele mari si-ar fi vandut sufletul satanei pt faima, bani, etc. Nu pot crede ca muzica tineretii mele si a generatiei mele e vector pt mesajul satanei. Vreau si insist sa cred ca nu tot ce e ROCK e egal satana. Ca in trupa Beatles se spune ca unul dintre ei ar fi fost asasinat si substituit, ca in trupa Led Zeppelin marele tobosar ar fi fost si el sacrificat… nu stiu ce sa zic. Am vazut in 2000 la Bucuresti trupa YES, si va rog sa ma credeti ca mesajul cantat si vorbit in pauzele dintre melodii, era cat se poate de explicit PRO-CRESTIN, iar YES, e trupa de ROCK PROGRESIV, cu tobe, chitara, orga, voce, etc., dar arhitectura compozitiilor Yes si Vangelis sunt unice. Pe You Tube se pot vedea clipuri cu alti cantareti mai mult sau mai putin faimosi in Romania, al caror mesaj e la fel, pro-crestin. A anatemiza in bloc o cultura si pe adeptii acesteia, mi se pare o pedeapsa pe care nu o merit nici eu si nici altii. Stim ca Madonna venereaza pe cel rau, stim ca exista Rock satanic, dar trebuie sa spun inca un adevar: acela ca Rock-ul anilor 60-70 si-a propus crearea unei alte lumi prin infruntarea autoritatii sistemului capitalist american. Se stie ca Janis Joplin a murit asasinata, la fel si Hendrix dupa cum se stie ca evreimea observand ca se ingroasa gluma a deturnat prin apelul la santajul cu cenzurarea mesajului. Astfel, s-a nascut genul DISCO, in care toata lumea e fericita, nimeni nu mai plange dupa fratele omorat in lupta dintre muncitorii grevisti si politie, nimeni nu are timp sa constientizeze ca in creatia Pink Floyd faptul ca sistemul occidental si conditia umana occidentala sunt mizerii greu de tolerat. Dupa stiinta mea, lui Dumnezeu ii place ADEVARUL si multi artisti au murit pt ca au spus adevarul de la microfonul salii de concert. Trupa THE WHO o alta mare trupa care a luptat pentru EDUCAREA tinerei generatii contemporane anilor 60-80, prin spunerea ADEVARULUI nerostit, legat de constiintele discutabile ale multora. A se vedea filmul Operei Rock TOMMY. Imi cer iertare pt ca am scris poate prea mult si prea prost. Doamne ajuta!

  • Mult adevar in putine randuri Marian! Ai vorbit si pentru mine in mare masura, ca fost „rocker” si DJ, inca de pe vremea cand a fi DJ insemna manipularea concomitenta a 3 magnetofoane Majak si Tesla (de unde placi de vinil originale in comunism?), a efectelor luminoase si sonore. Cate ore am pus in slujba construirii acelor dispozitive, nu pot sa spun, dar le platesc acum, prin timpul petrecut in slujba misiunii de trezire a romanilor, asa modest dupa cum Lumea dupa Eufrosin o poate face.

   Cu toate ca e mult adevar in cele ce spui, ca si crestini nu mai avem de-ales:

   cultura „rock” trebuie respinsa in totalitate. Altfel umblam precum caprioara ranita de sageata din coasta ei. Crede-ma, mi-a venit greu sa imi impusc (literalmente) colectia de CD-uri rock in poligonul de tragere, dar misiunea a fost indeplinita, in masura in care m-am dedicat (au mai scapat cateva, dar nu mai traiesc in America).

   Astazi nu mai pot macar sa ii aud: pana si Yes, Genesis, Vangelis, Mike Oldfield si altii pe care-i admiram in trecut, imi suna calp, de-a dreptul fals, fata de-un Acatist al Maicii Domnului, sau al oricarui Sfant.
   Muzica clasica (simfonica), e un substitut acceptabil pentru o vreme scurta, iar cea populara romaneasca pe care o dispretuiam in trecut multumita propagandei „Europei libere”, e un adevarat izvor de pace si bunavoie.

   Odata ce ne acceptam conditia si crucea de crestin, nu mai e loc de intoarcere la vechile „valori”.

   • Da, Eufrosin! Problema e la mine! Inca ma mangaie muzica din I Got The Bluess de pe albumul Sticky Fingers din 1971 al trupei The Rolling Stones. Stiu ca sunt un pacatos care va nimeri in iad si nu pentru ca ascult cu placere atat Divna, cat si Bach, Beethoven, Albinoni dar si Stones sau Fleetwood Mac sau Renaissance. Muzica poate fi vazuta ca o carte cu multe capitole, de la preclasica pana la trupe anonime ale momentului, trecand inclusiv prin Gospel, Country, Jazz etc. Ma cutremur la gandul ca asa-zisul imn al sperantei din Stairway To Heaven contine mesaje satanice mascate, audibile printr-un play-back in sens invers, la fel cum si Obama spunea YES WE CAN, dar de fapt ar fi „thank you satan”. Nu cred in intamplare, -e o alta meteahna de-a mea-. Definitiv, e nevoie de o trezire a constiintelor, domeniu la care stau mizerabil, spre rusinea mea. Ma simt cu atat mai vinovat cu cat stiu cate ceva din ce se intampla pe lume. Intrebam odata pe cineva daca Eminescu e un poet bun. Am primit raspuns negativ. Am intrebat: „-De ce, pt ca nu e orientat catre Dumnezeu?” si mi s-a raspuns ca, DA. Daca incerc sa analizez cat si cati din cei pe care i-am intalnit sunt cu fata catre Dumnezeu, ma ingrozesc. Bach, Beethoven? Imi e dificil sa discern. Risc sa aplic judecatile mele strambe unei lumi mari si complicate fata de care sa fiu chinez. E adevart ca nimic nu merge FARA DUMNEZEU. Multumesc!

   • daca asculti clasica, mare atentie la Wagner! :))

 5. Salut,
  Pentru a intelege mai bine pericolele acestui gen de „muzica” urmariti filmul „They sold their soul for rock& roll” !Excelent !Poate ca il puteti posta si pe site.
  ps:Se gaseste si pe youtube.com

  • Buna seara! Am filmul, l-am vazut si mi se pare ca e film cu final asteptat, predictibil, fortat, dupa un sistem gresit educational de tip americanesc. A-mi prezenta doar un unghi de vedere si nu imaginea CAT MAI DE ANSAMBLU, e egal cu a ma minti. Urasc sa fiu mintit. Imi cer ieratare. Dupa mine Rockul nu a fost doar prilej de exacerbare a instinctelor-dorintelor joase din om. Pentru mine Rock-ul a fost si o lupta contra ipocriziei, contra minciunii sistemice, cea care ne spune azi ca trebuie sa facem si sa dregem, intr-un mod cat se poate de ticalos. Inca odata, imi cer iertare.

  • Imi aduc aminte ca solistul vocal Ozzie Osbourne al trupei Black Sabbath recunostea cu franchete ca simtea faptul ca inspiratia pentru unele din piesele pe care le-a semnat nu ar veni dintr-o directie buna, asta daca tot spun ca imi place adevarul. Black Sabbath prin comparatie cu ACDC e o doza pt adulti dpdv al fortei expresiei. Cu toate astea, nu pot trece cu vederea faptul ca in unele piese Sabbath, duiosia, blandetea din compozitie nu au nimic a face cu violenta, cu intunericul, mai degraba cu o lumina frumoasa fie ea si una scurta, de moment. In acel documentar am avut senzatia ca mi se cere sa confirm ca negrul e negru. Educarea publicului presupune dezbatere prin prezentarea cu rabdare a tuturor argumentelor, sau, asa cred. Mai cred ca cine vrea sa vada pe cel rau, il va vedea inclusiv in altar, dupa cum cine il cauta pe Dumnezeu, il va putea gasi oriunde, inclusiv in zambetul inocent al unui copil, in lumina zilei de maine sau in muzica ritmata. Depinde doar de noi sa stim ce vrem CU ADEVARAT.

   „Lumina” lui Ozzie Osborne s-a aratat cu adevarat mai cu seama atunci cand a muscat capul unui porumbel alb viu (reprezentarea Duhului Sfant), pe scena, in fata a mii de admiratori. Acum l-a ajuns bataia Domnului, inca din viata aceasta si inca nu e gata. Nu are rost sa le gasim circumstante atenuante unor satanisti blatanti – Eufrosin

   • Da, imi aduc aminte cand un coleg m-a anuntat de „isprava” lui Ozzie. Cine stie ce o fi luat de a ajuns sa aleaga atat de rau. Multi se pierd pe drum din motive de ei stiute. Ca era porumbel sau liliac, era o fiinta iar agresiunea, crima nu sunt de domeniul expresiei muzicale. Pacat ca satanistii care conduc lumea impun aceste figuri. Nu pot crede ca e vreo inspiratie a artistului, mai degraba o conditionare externa pe care imi e inca greu sa o dovedesc. Ati observat ca la concerte se face semnul raului din public? Culmea e ca inclusiv oamenii se pozeaza la petreceri facand un atare semn. Pentru ce?

 6. Va rugam sa promovati site-ul nostru. Detalii aici: http://codexalimentarius.info/?page_id=263

 7. E o extraordinara exagerare ce scrii aici. Deja interpretarea ta asupra numelui trupei, ca ar insemna „Anti-Christ/Death to Christ e cam a treia sau a patra pe care o citesc pe diverse bloguri ce se plang de acest concert.
  Nu inteleg deloc nemultumirea ta. Daca nu-ti place ce canta ei, perfect, nu-i asculti niciodata, nu mergi la concertele lor, etc, ca nu te obliga nimeni. Presupun ca nici formatiile care vor veni peste o luna nu sunt „corespunzatoare” din punctul tau de vedere.
  Fiecare om e liber sa asculte ce gen de muzica vrea, nici un gen nu ar trebui interzis, indiferent de parerile personale. De exemplu, eu urasc manelele, dar n-as fi de acord cu interzicerea lor.

  Nici eu nu am cerut interzicerea concertului astuia, ci doar mi-am exprimat dezaprobarea. Eu ca si fost „rocker”, inteleg acum perfect mesajul satanic din spatele mai fiecarei trupe rock. – Eufrosin

 8. eufrosin,

  vorbim discutii. ACDC interpreteaza o muzica satanica. Muzica lor, si tot ceea ce inseamna fenomen rock, e cat se poate de periculoas. Pentru un crestin ar trebui sa fie clar ca aceasta muzica este invocarea cat se poate de directa a celui rau. Mai e ceva de adaugat?

  • eu nu pot crede asa aceva, cred ca faci parte din grupul fanaticilor relegiosi ultra-paranoici, influentati de anumite filme propagandiste

   Ceea ce nu poti tu crede, e totusi cat se poate de real. Ce-ar fi sa ma apuc sa neg existenta radiatiilor gamma, doar pentru ca nu le pot vedea, sau intelege? Asa-i ca ai maximum 30 de ani si ca iti place mai mult sa stai la pc decat sa citesti carti? – Eufrosin

 9. A fost un concert minunat. Publicul de toarte varstele (5-70 ani) s-a comportat civilizat. Asa ceva nu cred ca o sa mai traiesc!

  Civilizatiei intr-o adunare satanica, ii este mult de preferat imbulzeala la cele sfinte. – Eufrosin

  • „Civilizatiei intr-o adunare satanica, ii este mult de preferat imbulzeala la cele sfinte” Extraordinar !!!

   Multumesc – Eufrosin

  • Adica ce vrei sa spui e ca preferi imbulzeala care are loc in fiecare an la acea sarbatoare din Iasi cred fata de un concert rock. De ce le vezi in contradictie? Unii oameni prefera o varianta, altii pe alta, altii poate pe amandoua. Care e problema?

 10. rockul nu face rău nimănui PUNCT. ascult rock, însă nu m-am dat Satanei, sau mai ştiu eu ce. iar AC/DC înseamna Alternative Current/Direct Current. mulţumesc.

 11. Eufrosin si Marian, amandoi aveti dreptate. Toata copilaria si tineretea am ascultat rock, mai ales progresiv care imi place si acum mult, dar nu il mai pot asculta. Am ascultat si mult jazz si clasica, iar in ultmul timp foarte multa baroca. Cand eram mica, ai mei imi spuneau ca ceva nu e in regula cu muzica pe care o ascult si m-am certat crunt cu ei pe tema asta pe motiv ca exagereaza. Acum le dau dreptate. Mare parte din muzica rock e satanica si chiar trupele care nu sunt satanice si care imi plac foarte mult, tot au ceva. E vorba de duhul in care e facuta muzica (lucru valabil si pentru orice act literar). Ganditi-va la Vital al lui Van der Graaf Generator. A fost trupa favorita ani de zile dar Vital tot n-am izbutit sa-l ascult pana la capat. Ma dobora psihic. Zilele trecute am reascultat Nucleus, pe care nu ii mai ascultasem de ani de zile. La inceput m-am simtit de parca aveam 20 de ani, apoi m-a cuprins depresia. Si nu e problema de varsta, te poti bucura de muzica la orice varsta. In februarie am fost la Belgrad si am prins un concert cu Paco de Lucia. Cu ani in urma as fi fost in extaz, acum doar mi-a placut. Diferenta e una singura: in ultimii ani m-am apropiat mai mult de Dumnezeu si probabil, pe masura ce te apropii mai mult de Dumnezeu incepi sa sesizezi inutilitatea sau puterea distructiva a lucrurilor ce inainte iti placeau mult. Daca nu constient, atunci la nivel de subconstient. Rock-ul progresiv imi place si acum foarte mult dar nu il mai pot asculta ca ma arunca in depresie. Si da, am inceput sa descopar ce frumoasa e muzica noastra populara. Ma refer la Lese si la cei ca el. Iar la Belgrad, absolut intamplator (vorba vine intamplator, ca Cineva are grija intotdeauna) am nimerit la liturghie in biserica in care canta Divna. Raiul pe pamant!

 12. In Danemarka se fac lectii de homosexualizm in scoli. Iata manualul:
  http://badan.wordpress.com/2010/01/04/lec%C8%9Bii-de-homosexualism-in-%C8%99coli/

  Probabil le vor introduce si la noi, doar intr-atat incercam sa copiem fiecare valoare europeana, ca luam doar ce-i rau de la ei.

  • Nu stiu de unde ai desenele respective, dar textul e in germana, asa ca ma indoiesc foarte mult ca se foloseste brosura asta pentru copiii din Danemarca.

 13. Bai, voi nu puteti fi seriosi :))))

  De fiecare data cand dau de cate o pagina de genul asta mai intai rad vreo 5 minute dupa care ma gandesc ca poate totusi e un baiat destept care o face intentionat, ca sa faca misto de p….lime.

  Dhaaa, sunt eu, (piara numele lui – nb), am invatat sa tastez si am venit sa va fur sufletele. Daca va uitati la acest mesaj inseamna ca deja ati fost pacaliti de preavicleanul. Fugiti!!

  Nu ai fi tu necuratu’, dar nici prea isteata nu pari a fi, daca nu ai inteles ce era de inteles: faptul ca precum exista Dumnezeu si oamenii I se inchina in Biserici, tot asa exista si uratu’, cu inchinatorii lui, la concerte heavy metal. E culmea sa fi botezat intru Hristos si-apoi sa te apuci de cinstirea diavolului din ignoranta – Eufrosin

  • Oameni buni, o privire un pic mai larga nu strica! Eu nu sunt de accord cu mai nimic din ceea ce a-ti scris voi aici si nici un om intreg la cap nu cred ca poate fi! Stiti ce faceti voi aici? Judecati! Sunteti voi cumva in masura sa JUDECATI? Sunteti fara de pacat? Daca da, va rog, luati piatra si aruncati! Numai Cel din Ceruri poate judeca! Asa ca va rog frumos!

   Ok, judecam: acu’, e bine sau nu sa devenim cu totii poponari? Tot o
   pre-judecata este si aceea, nu? – Eufrosin

   • Da omule, tot o judecata este! Educa-ti copii astfel incat sa faca alegerile corecte, sa nu se duca inspre ispita, iar pe cei ce vor sa fie homosexuali, care vor sa cada in desfranare, pe cei violenti sau ce cad in orice pacat, va avea Domnul grije de el ei sa ii readuca pe calea ce dreapta! Noi nu trebuie sa uram sau sa judecam, deoarece astfel noi vom fi mai rau ca cei ce cad in pacat! Adica voi, ca eu nu judec si am fost si la concert!

    Bine. Daca nu pre-judecam, cum ne aparam? Cum iti inveti tu copiii sa nu devina homosexuali, daca nu le arati ce e normal si firesc si ce nu e? Cum deosebim binele de rau, daca nu stim EXACT ce este rau ? – Eufrosin

    • Pai este simplu, Domnul ne arata calea cea dreapta! Noi nu trebuie sa judecam si sa condamnam!
     =============================================================

     Si daca nu condamnam raul, cum stim ca sa alegem binele ? Crestinismul spune „Uraste pacatul si iubeste-l pe pacatos”. Vrajmasii nostri, fac taman pe dos: ei urasc pacatosul si iubesc pacatul. Pre–judecata e ceva necesar si cat se poate de folositor: ea este experienta colectiva a inaintasilor nostri – am fi niste prosti sa o refuzam, trecand din nou prin toate greselile si esecurile celor dinaintea noastra. Intelegi? – Eufrosin

     • @wow
      ..Judeci pacatul nu pacatosul ..asa scrie in Biblie !Se pare ca tu esti in „closet” si o „arzi” cu „Domnul”..etc.Vorba pr. Arsenie:”..cu atitat toleranta o sa ajungem NOI(ortodocsi/Romania) o casa de toleranta”..etc

  • Stii tu, era o vorba care zicea ca numai prostii se grabesc sa arate ca-s destepti – asta era de la un nene foarte tare, nu de la non-isteata de mine.

   Acum, trecand peste asta, cine a stabilit chestia asta cu necuratu’ cinstit la concerte heavy metal? Serios. Tu? Altii ca tine?

   ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

   Nope – unii mult mai destepti si mai curati ca mine. Poti incepe aici, daca ai bunavointa – Eufrosin

  • si la concertele lui Guta cine se inchina?

 14. salut omule
  uite eu sunt rocker, iubesc AC/DC, sunt ateu…nu-mi dorec mantuirea asa ca tine;)
  in primul rand ca AC/DC nu e prescurtarea de la anti-christ/death of christ…e pur si simplu numele unei masini de cusut pe care o avea sora fratilor Young cand ei erau copii ( e buna si versiunea asta, dar pe aia cu curentul alternativ/direct ai auzit-o ? Eufrosin )
  in al doilea rand…frate rockul nju inseamna statanist sam anticrist cum spui tu!
  in pana mea ce ai vrea sa asculte lumea muzica religioasa sau ce?
  CULTIVEAZA-TE frate!!!
  daca esti tampit si nu sti sa asculti muzica ce sa-ti fac…ramai un incuiat!;)
  si faza cu britanici sa asculte tiganimea romaneasca sa i-o spui lu’ mutu cocalare
  e vai de capu’ tau si a celor care te asculta pe tine sau sunt de parere cu tine

  Deci religia ta e ateismul, sau satanismul ? – Eufrosin

  • sincer eu cred ca nu ai inteles nimic!

  • sunt ateu…
   dca nu sti ce inseamna iti dau explicatia din dex:
   „Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități”
   nu cred in cacatu’ ala de religie..e o mare porcarie…
   acum nu venii la mine cu tampenii d-alea ca o sa regret si bla bla bla…si ce?
   daca pana la urma se dovedeste ca nenea ala batran exista asta e…prefer sa am ce discuta cu colegii de cazane(ozzy, manson, till, draiman etc) decat sa stau langa un obosit ca tine pe un nor

   Sunt curios, bazat pe ce negi existenta Lui Dumnezeu? Eufrosin

   • kagometsubasha, ai dreptate. Chiar acum 2 zile eram la o bere cu cativa prieteni si din vorba in vorba am ajuns cam la concluzia la care ai ajuns si tu: daca se intampla chiar sa existe dumnezeu, toti oamenii inteligenti si interesanti o sa fie prin iad. In rai o sa fie o plictiseala groaznica!

    La o bere ies si eu, dar asta nu ma impinge automat la concluziile gresite! – Eufrosin

    • As putea sa te intreb si eu, dar stiu ca nu o sa-mi raspunzi:

     1. bazat pe ce anume afirmi ca exista Dumnezeu?

     2. daca exista Dumnezeu, de unde stii ca te inchini celui adevarat? Daca e Allah? Daca e Buddha, Shiva sau Zeus?

     3. realizezi ca luptind impotriva lui Satan lupti de fapt impotriva lui Dumnezeu? Daca nu ar exista raul, n-ar exista nici sensul Binelui. Sper sa poti intelege ce vreau sa zic.

     Precizari, ca sa nu fiu catalogat cine stie cum: nu sint ateu, sint agnostic.

     • m-am lamurit, merci 🙂

      Nu astepta lamuriri pentru probleme tale existentiale de pe forumul unui blog. Oamenii nu au timp sa-i lamureasca pe toti cei care traind in cultura internetului, au uitat sa intrebe preotii cum stau lucrurile. – Eufrosin

     • raspunsul, tu singul ti l-ai dat, vrei raspunsurii, ce raspunsurii vrei, cand prin intrbarii, singur ti le-ai dat ,sa nu-l cunosti pe dumnezeu in durere sau in chin sau cand va fi prea tarziu,am cunoscut Multi grozavii, care spuneau blasfemii la ce sfinte , sunt cadavre vii , ai grija ce intrebi,

   • bazat pe logica;)
    gandire rationala
    precum sti suntem cele mai evoluate primate(actual) si sunt dotata cu gandire evoluata destul de mult pentru a-mi da seama ca religia e o mare minciuna…. ( primata esti tu si altii care cred ca se trag din maimuta, dupa ce v-ati tarat o vreme prin „noroiul primordial”, he, he, noi ceilalti suntem oameni, cununa creatiei Lui Dumnezeu, cu „D” mare – culmea, botezata intru Hristos si ea lupta impotriva Lui! Sunteti mai rai decat paganii voi astia apostatii – aia macar erau de alta religie, se inchinau zeilor!

    Ce placere mi-a facut sa-ti cenzurez restul prostiilor ! Eufrosin

    • eufrosin, in momentul in care cenzurezi, inseamna ca iti e teama de puterea argumentelor celuilalt. in afara de cazul in care era vorba de cuvinte licentioase, nu inteleg de ce ai cenzura.
     Cenzura e pentru ca pe blogul meu permit ce vreau, ori multe chestii nu le vreau, ca de ex. atacurile vicioase la adresa Bisericii si a slujitorilor ei. – nb
     pe de alta parte, faptul ca tu nu recunosti realitati stiintifice precum evolutia arata halul de incultura in care zace tara asta. e trist, dar ne meritam soarta de pupatori de icoane.
     –––––––––––––––––––––––––––––––––––

     Si ia’ spune’, tu din ce ai „evoluat”: cimpanzeu, australopitec, sau gorila ? – Eufrosin

    • eu sunt satan…o sa te prind misel crestin

   • Nu exista ateism asa cum se percepe, ateismul este religie, se inchina la idoli placerilor, si la ratiune( si o ratiune denaturata, intunecata)
    ateism=egoism

    • Absolut de acord! Ateism=Materialism, Antispiritualism!

    • egoism inseamna sa crezi cu tarie ca faptul ca tu te-ai nascut intr-o anumita partea a lumii si ai fost botezat intr-un anumit rit iti ofera vreun avantaj moral fata de altcineva. Egoism inseamna sa crezi, fara nici un fel de suport logic, ca tu ai dreptate si toate celelalte mii de confesiuni de pe planeta asta se inseala. Egoism inseamna sa crezi ca tu si cei cu gandire asemanatoare tie veti ajunge in rai, iar toti ceilalti vor fi torturati etern in iad.

     PS: nu sunt ateu, daca ai de gand sa ma ataci pe partea asta. in schimb urasc ipocrizia.

     Gresesti fundamental : e realism, nu egoism. Uite, eu ii multumesc Lui Dumnezeu ca m-am nascut roman si nu altceva. Faptul ca sunt roman cu tot ceea ce implica asta (credinta ortodoxa), imi confera nu numai un avantaj, ci un adevarat har, o stare de gratie divina, daca vrei. Nu doresc nimanui iadul, dar dau din cap vazand cum fac unii tot ce pot pentru a-l dobandi. Isi arunca comoara de aur si nestemate, pentru margele de sticla si whiskey, ca si indienii din America pe vremuri. Guess what? Il vor avea! Eufrosin

     • Daca acum cateva secole, a te increde intr-o carte scrisa de catre niste oameni primitivi in plina epoca sclavagista era considerata o atitudine realista, nu se mai poate spune acelasi lucru intr-o societate care se vrea a fi moderna a secolului XXI. probabil ca imi vei cenzura acest post pe motiv ca ti-am atacat credinta, insa daca tu consideri ca poti sa ti-o aperi cu argumente logice si „realiste”, te rog sa imi dovedesti faptul ca scripura pe care o urmezi si in numele careia ii condamni pe ceilalti care nu subscriu la ea la o tortura eterna, este cu adevarat de inspiratie divina.

      Dar „primitivii” aceia ai habar ce capodopere de filozofie crestina, arhitectura, arta in general si vindecare adevarata a bolnavilor faceau? Chiar crezi ca i-podu’ si laptopu’ in care bati ne face superiori pe noi cu ceva? Ia’ da fuguta prin centrul orasului tau, uite-te imprejur, apoi spune sincer, nu sunt cladirile vechi cele mai frumoase ? Cum compari PFL-ul de IKEA cu mobila adevarata facuta de mana, pe care orice om normal o vrea si apreciaza ? Uite aici, pentru inceput, citeste cu atentie, nu se poate sa nu te alegi cu ceva . – Eufrosin

     • „Dar “primitivii” aceia ai habar ce capodopere de filozofie crestina, arhitectura, arta in general si vindecare adevarata a bolnavilor faceau? ”

      e amuzant ca ai ales acest argument, pentru ca in perioada antica populatiile pe care tu le-ai numi „pagane”, cele politeiste, se mandresc cu mult mai multe reusite din punctul asta de vedere, decat populatia evreiasca ce ne-a dat Scripturile…evreii lucrau ca sclavi pentru egipteni conform Bibliei. Ei probabil carau blocurile de piatra pentru a construi piramide conform unui plan realizat de Imhotep, un arhitect pagan (egiptean). Evul Mediu crestin, in special cel timpuriu, coincide cu o decadere din toate punctele de vedere fata de civilizatiile pagane antice precum cea greceasca, motiv pentru care Renasterea (atentie, exista un motiv pt care i se spune asa) este cea care a repus in discutie valorile Greciei si Romei antice, si omenirea a „renascut”, a inceput un drum ascendent, mai ales din punct de vedere stiintific, culminand cu revolutia industriala. Si stii de ce? Pentru ca stiinta a fost in sfarsit eliberata de dogma bisericeasca. Din nefericire, exista persoane care se cred in continuare in Evul Mediu. Acuma eu nu o sa afirm ca lumea in care traim ar fi una perfecta, insa nu cred ca ti-ai dori sa traiesti in conditiile de igiena in care traiau cei care au scris Biblia. Cat despre „vindecarea adevarata” a bolnavilor…ajunge sa te uiti pe niste statistici cu speranta de viata din antichitate sau evul mediu si sa o compari cu cea de astazi. mi se pare atat de lipsit de orice fel de logica sau de realism argumentul acesta al tau incat nici macar sa rad de el nu pot. imi vine mai degraba sa plang.

      Si inca o chestie. In momentul in care afirmi ca arta (de orice natura ar fi ea, inclusiv arhitectura) era mai FRUMOASA intr-o alta perioada de timp, comiti o si mai mare eroare. E ca si cum ai spune ca impresionismul a fost superior cubismului, in pictura. E stupid. Sunt perioade de timp diferite carora le corespund paradigme diferite. Mai usor cu exemplele din arhitectura cu mine, sunt de formatie arhitect, si crede-ma, crestinii ortodocsi de cateva secole incoace nu se pot mandri cu mai nimic din punct de vedere arhitectural, din pacate…mai mult cu demolarile realizate cu binecuvantarea fostului Preafericit, Dumnezeu sa-l ierte.

      in orice caz, hai sa presupunem, de dragul discutiei, ca mi-ai fi demonstrat ca lumea antica nu era cu nimic inferioara celei moderne….sa iti amintesc cam cate texte considerate sfinte de catre diverse populatii au fost scrise in acea perioada, unele mai vechi, altele mai noi decat Vechiul si Noul Testament? Mahabharata, Coranul, etc etc… Cu alte cuvinte, argumentul tau nu adreseaza problema ridicata de mine, si anume validitatea Bibliei ca unica scriere de inspiratie divina din istoria omenirii. Au fost multe…unele chiar mult mai recente, precum cartea aia a mormonilor. Toti pretind acelasi lucru ca si tine. Arata-mi de ce esti tu cel care neaparat are dreptate. Sau poate nici tu nu stii?

      • Nu eu am dreptate, ci Insusi Dumnezeu, cel in numele Caruia suntem botezati toti noi romanii. Hristos a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata si nimeni nu va ajunge la Tatal decat prin mine”. Ce rost mai are pomenirea unor asa-zise „scrieri sfinte”, in acest context? Credem, sau ne jucam de-a credinta ? De Hagia Sophia ce parere ai ca arhitect ?

     • o parere la fel de buna ca despre alte biserici/moschei/temple, etc. avem si noi romanii cateva monumente in acest sens, pacat ca nu ne ocupam de ele si nu le valorificam cum ar trebui. arhitectura sacra a fost intotdeauna printre cele mai interesante si spectaculoase. apropo, cele 4 minarete adaugate de otomani nu fac decat sa sporeasca interesul hagiei Sofia…si au si musulmanii cateva moschei de iti pica fatza.

      era de asteptat sa ajungem la partea cu credinta. si daca ai fi fost nascut si crescut musulman, de exemplu, nu ai fi utilizat acelasi argument impotriva unui ortodox, recitandu-i un verset din Coran? pot sa te directionez catre zeci, chiar sute de surse, numai aici pe internet, ale unor apologeti musulmani care iti vor arata cu versete din Coran ca religia lor este cea dreapta. Conform logicii tale, ei au la fel de multa dreptate ca si tine.

      Hristos a spus „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata…”. acum 2000 de ani. Tu de ce te lasi descumpanit de oricine vine si pretinde altfel ? Stiai ca un musulman credincios e intr-o situatie mult mai buna vis-a-vis de Dumnezeu, decat un crestin apostaziat (cazut din credinta) ? – Eufrosin

     • „Stiai ca un musulman credincios e intr-o situatie mult mai buna vis-a-vis de Dumnezeu, decat un crestin apostaziat (cazut din credinta) ?”

      cu asta m-ai facut curios. ce inseamna o situatie mult mai buna? inseamna ca o sa se duca intr-un iad confort 1, fata de mine care voi ajunge intr-un cazan mai mic? pentru ca dupa cum ai citat si tu mai devreme, nimeni nu poate ajunge la Dumnezeu decat prin Hristos, conform religiei tale. si apropo de musulmani credinciosi…aia care se arunca in aer si omoara oameni sunt foarte credinciosi…( editat pt. atac la persoana – Eufrosin ). Evident, vei spune tu, dar ei nu au credinta buna. Pentru ei insa e foarte buna. E singura buna.

      Adica poate il va judeca Dumnezeu pe musulman dupa legea lui. Daca il gaseste cu mai multe fapte bune decat rele, poate se va milostivi de el. De tine care L-ai abandonat pe Dumnezeul cel adevarat Iisus Hristos ( „cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos V-ati si imbracat” ) cum sa se milostiveasca? Ce lege ai tu si ce credinta ? Materialismul dialectic, sau poate cel capitalist ? – Eufrosin

      Apropo de ce a spus Hristos…il stii pe Shoko Asahara? tipul care a pus gaz sarin in metrou la tokio acum vreo 10 ani si care pretindea ca e mesia. Sa il cred si pe el? bazat pe ce? poate peste vreo 2000 de ani o sa apara o carte scrisa de unul din discipolii lui in care se consemna invierea si urcarea lui la cer….neconsemnata in nici un alt izvor istoric al timpurilor. si oameni vor crede si asta…pentru ca oamenii vor sa creada, au nevoie sa creada.

      Pai bre’, Hristos e Fiul lui Dumnezeu, parte din Sfanta Treime si are tot dreptul sa spuna ca El este Dumnezeu! Ceilalti sunt falsii prooroci despre care El ne-a avertizat ca vor urma! – Eufrosin

      Eu unul n-am cum sa mai cred in ceva doar pentru ca ma face sa ma simt mai bine, fara nici un fel de suport logic. Candva credeam, bazat pe absolut nimic decat propria ignoranta. Am cautat foarte mult timp argumentele pentru a crede, le-am analizat, si nici macar unul nu s-a dovedit a fi mai mult decat pura speculatie si „wishful thinking”. Si crede-ma ca pe undeva imi pare rau ca e asa si nu altfel. E probabil linistitor sa crezi cu adevarat ca detii solutia la toata ecuatia asta complicata. Dar e mult mai greu de atat.

      Deci daca nu Dumnezeu te-a facut, cine, cand si unde ? Dar stelele, cerul si luna ? aaa.”big-bangul” urmat de „noroiul primordial”, apoi niscai maimute „stramoase” ale noastre, he, he… Asta da stiinta, taman ca-n vremea comunismului, stiinta invinge! – Eufrosin

     • ma asteptam sa imi stergi comentariul. nu ma supar pe tine, poate ca totusi ai ramas cu ceva de pe urma lui.

      Da. Am ramas cu convingerea deplina ca uniii oameni nu sunt in stare sa vada adevarul, chiar daca i-ar lovi intre ochi! – Eufrosin

 15. Bai, tu nu esti snatos la cap !?! Acdc nu e satana, nici nu sunt satanisti nici nu te indeamna sa fi satanist nici numele nu are de a face nimic cu satana. Dai niste raspunsuri care nu au legatura cu ce posteaza lumea si te dai mare crestin. Pacat e ca exista multi constipati intelectual ca tine. Tu esti ala spalat pe creier.

  Numele necuratului se scrie cu litera mica – a trebuit sa corectez acolo. Ia’ lamureste-ne putin, cel caruia ii iei atat de infocat apararea, are sau nu de-a face cu crestinismul adus de Acela Intru care esti si tu botezat ? Cum definesti pe Imparatul, in absenta vrajmasilor Lui ? Ce e lumina bre’ ? Dar ce e intunericul, daca nu absenta luminii ? Intelegi acu’ ca una, ca si cealalta, exista ? – Eufrosin

  • au cam inceput baietii sa sara in sus , ii deranjezi tare Eufrosin. lasati baieti , mergeti inainte , totul e minunat si frumos , raul nu exista,trupele rock nu sunt sataniste , e doar imaginatia noastra bolnava. da…ce sa mai zici?

   • am uitat sa mentionez… era un verset- nu dati margaritarele…

    Mi-e mila de ei, am fost si eu odata asa, dar cineva nu s-a dat batut in privinta mea – Eufrosin

   • imi imaginez ca baietii de la AC/DC, daca ar citi comentariile astea, ar avea o criza de ras. Oamenii sunt oricum extrem de caterincosi (cautati piesa „The Jack” pt un exemplu, si cautati sensul ascuns al acestei sintagme), si imi imaginez ca asemenea controverse sunt exact ceea ce isi doresc. Foarte multe trupe, in special de heavy metal, au cautat sa isi construiasca imaginea pe modelul asta controversat, tocmai pentru ca stiau ca vor atrage si mai mult atentia publicului. Nici macar trupe mult mai „satan-oriented” in versuri, precum Slayer, nu sunt sataniste in adevaratul sens al cuvantului, ci doar in masura in care vor putea sa mai castige niste fani de pe urma imaginii. Voi, conservatorii-care-sar-in-sus-de-indignare, nu va dati seama cat de mult rau va faceti singuri, acordandu-le atata atentie. Eu sunt convins ca in urma blogarelilor crestin-ortodoxe dinaintea concertului, baietii de la AC/DC au mai castigat niste sute de spectatori („rockalari” cum imi place sa le spun) pentru concert. Iar acest lucru e trist pentru mine, pentru ca stiu ca desi muzica lor e rudimentara comparand-o cu a lui Bob Dylan, acesta din urma nu va strange niciodata la un concert in Romania atatia oameni.

    Si chiar gasesti ceva bun in zgomotul demonic produs de unii ca si „slayer” ? Poate ca intr-adevar arunc margaritare, dupa cum mi-a sugerat un cititor…. Eufrosin

    • Asta e deja o alta mancare de peste, si nu are nici o legatura cu discutia pe care o purtam noi acum. Hotaraste-te, ori vorbim despre trupe care il preaslavesc pe Satana si despre definitia satanismului, pe care din cate vad nu o stapanesti, ori vorbim de gusturi muzicale. ceea ce tie ti se pare un zgomot demonic altcineva poate percepe ca o muzica tritonica, influentata in mare masura de Bach si care are o expresivitate aparte, ce e drept una agresiva. Vrei parerea mea personala? E irelevanta, pt ca eu gasesc lucruri bune aproape oriunde si in orice persoana, fiind un optimist incurabil, si neplacandu-mi ochelarii de cal pe care altii si-i pun de bunavoie. Chiar si in tine vad lucruri bune, desi din punct de vedere al stilului de viata si al convingerilor ne situam probabil la poluri opuse. Unicul lucru care ma deranjeaza la tine nu este religia pe care o aperi, ci felul in care o faci…alegand ca subiecte de discutie lucruri pe care in mod clar nu le-ai cercetat suficient de amanuntit. Documentarul ala, cu „they sold their souls…”, pe care l-am vazut si pe la alti bloggeri asemanatori tie, este de un infantilism si o ignoranta teribile, lucru remarcat, din cate am vazut in comentarii, si de unii cititori ai tai crestini. Dar daca „opiniile avizate” din acel documentar sunt suficiente pentru tine…nu mai am nimic de zis.

     Nu-i vorba numai de documentarul acela, ci de convingerile mele, ca fost „rocker” in tinerete, pe cand ac/dc nu erau obositii care sunt astazi. I-am fumat pe toti astia si in final, am ramas cu un gust amar. Daca-mi puneam timpul pierdut cu ei in slujba, sa zicem a imbunatatirii personale, astazi asi fi avut trei facultati nu una si as fi fost as in domeniul meu, in locul unui blogger part-time. – Eufrosin

     • @zamislitsalbatec, dacă te-ai referit la mine în comentariul meu, ai greşit. am spus nu odată, chiar şi aici că sunt creştin doar cu forţa, adică fiind botezat fără să aleg eu acest lucru.
      însă faptul că Eufrosin alege să îşi apere ideile atât de agresiv îl consider un lucru bun. şi crede-mă că nu e atât de vehement ca alţi creştini. îţi spun din proprie experienţă.
      @Eufrosin, crezi că dacă făceai 10 facultăţi erai mai deştept? eu unul înclin să mă îndoiesc. şi pentru faptul că ai fi devenit un as în domeniul tău, pentru simplul motiv că o poţi face şi fără facultate, ba uneori chiar mai bine decât cu facultate.

      Inteleg ce spui – nu eram mai destept si doar un inginer faimos, multi-milionar, care mai mult ca sigur nu s-ar fi bucurat de familia lui precum ma bucur eu. Toate au pretul lor. Puteam in schimb sa invat parasutism, sa mai citesc 1.000 de carti si sa mai vorbesc inca doua limbi straine, daca nu-mi pierdeam timpul cu rockul – Eufrosin

     • @Eufrosin, ai dreptate, dar nu cred că ai „pierdut timpul cu rockul”, pentru simplul motiv că ai învăţat destule. ce ai învăţat, e treaba ta şi nu se spune. şi, sincer, bravo că ai învăţat ceva, alţii trec prin viaţă ca gâsca prin apă.

     • a, şi încă un lucru, umblă şi tu la setări şi dă voie la mai multe comentarii la comentarii. doar trei la rând se pare că e prea puţin. 😉

     • nu cred ca numarul de facultati este un indice convingator al reusitei in viata. e drept ca excesele de orice fel sunt daunatoare, de aceea nu ma consider rocker, rapper sau altceva pe modelul asta. dar ca un meloman ce sunt, nu iti pot intelege alegerea de a denigra in totalitate ceva ce la un moment dat ti-a placut. Si revin la ideea mea de dinainte, excesele de orice fel sunt daunatoare, chiar si cele de zel. In fine, e doar o parere. O poti accepta sau nu.

      Nu este, asa e. Daca dupa ce o viata intreaga ai dat la sapa in mina de plumb, ce vei spune atunci cand descoperi filonul de aur curat ? – Eufrosin

 16. Haide, bre, scoate-ti calculatorul din priza si lasa-ne.

 17. nothing left to say …

 18. te rog doar sa ma lasi sper ca pot sa postez link-ul site-ului pe pagina mea personala, poate se mai „lumineaza” vre-unu din intunecatii astia …

  Sigur! Eufrosin

 19. Cata furie pe pagina asta! La ce bun? Asa cum dragoste cu forta nu se face, tot asa nici binele. Aveati varianta de a ne fi crezut pe noi astia mai batraiori care in 1972 deja stiam de casetofoane SHARP, stiam ca ele costau 99 de dolari si ca in Romania ajungeau cu greu, pe sub mana, desi erau mici cat palma, aveau inregistrare manuala, costau cat salariul unui muncitor pe o luna si ceva etc. Personal, am „prins” al doilea model de casetofon al lumii, EL 3302(nu l-am uitat pt ca avea performante ca Maiakul203 rusesc, dinamica de 45dB!), lansat prin 1967 de Philips. Pe el am descoperit ABBA, Baccara, Boney M si apoi am trecut la grupa mare: Pink Floyd, Queen, Led Zeppelin la Madison Square Garden, King Krimson, Yes, Stranglers, Black Sabbath Deep Purple, Woodstock’69, ACDC, Free, Sfinx, etc. Daca tatal meu care era om credincios in adevaratul sens al cuvantului a putut spune despre LP-ul A Night At The Opera ca e muzica extrem de bine lucrata, (ce e drept vinilurile sunau foarte percutant chiar si pe un pick-up cu doza piezoelectrica, Belcanto din RDG), inclin si acum sa spun ca da, acela e varful creatiei Queen. Efectul stereo era inca socant in Romania anului 1976, iar haina albumului era cea unei opere Rock. Ma intreb acum daca acel album e satanic. Posibil, dar nu imi dau seama unde si prin ce? Nu contine piese cu tenta disco, nici bluess-uri lascive care indeamna la excese. Daca tatal meu a gresit, sigur Dumnezeu il va ierta pentru asta. Ulterior mi-am „permis” un mag Unitra ZRK-M 2405S, apoi o Tesla B115, CD iar azi un Marantz amplificator. De ce dau toata lista incompleta, fara a mai mentiona procesor de sunet egalizator grafic etc? Ma intreb: era oare mai bine sa nu fi cunoscut peste 2000 de ore de muzica din care 3/4 reprezinta Rock-ul sau, mai bine sa cunosc, pt a vedea apoi ce si de ce merita combatut. Daca cineva in 1976-2000 mi-ar fi explicat ca orice rock=invocarea raului, pe loc mi-as fi aruncat la gunoi tpate sculele in care mi-am investit ceva din micile economii. Azi, Marantz-ul da bine in boxele Yamaha, iar subwoofer-ul parca rotunjeste atmosfera. Cum ramane insa cu mesajul satanic? Eu nu pe cel rau il caut si poate ca nici restul. Cine vrea satanism il citeste pe Crowley, Anton Sandor LaVey, etc. Manson e satanist? Dupa mine, nu. Stiu: am spus o prostie, poate dar asa simt.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Dupa Tesla B115, am avut modelul Stereo, cel vertical cu trei capete, aparut in anii ’80, un amplificator Diana (?) si 2 boxe poloneze de 140 W, uriase si absolut meseriase, comparabile cu sculele semi-profesioniste americano-japoneze pe care le am acum. Zau ca vinilurile sunau cu mult mai bine decat orice CD rece si metalic 100% digital, din zilele noastre. Mai am inca un radio stereo Capri (DDR) cu lampi, al carui sunet cald si bogat umplea casa, in ciuda puterii sale relativ mici de 2 x 6 W. Astazi, un amplificator cu lampi este ceva ne-auzit de catre generatia I-pod. Cu toate astea, nici macar un Boston nevinovat nu am mai ascultat de cel putin 4 ani. Nu ma mai trage inima. Au fost frumoase toate, dar la vremea lor. Maturizarea spirituala isi cere drepturile. Nici macar blugi nu mai prea port, decat in jurul casei, la munca, precum au fost ei destinati initial. – Eufrosin

  • „Manson e satanist?”
   =)) De departe cea mai tare gluma pe azi. =))
   Manson e un crestin pios asa cum Sile Pietroi e un emo! =))
   Auzi? Manson nu e tipul ala care si-a scos 2 coaste ca sa poata sa si-o suga singur?
   Poate ca ai dreptate. Manson nu se satanist. E pur si simplu un detracat. In alte timpuri unul ca asta era trimis la bubu si i se faceau niste injectii cu sirop sa aiba o atitudine pozitiva.

  • Imi amintesc despre Unitrele de 140W (sinus!) cum erau cunoscute si am auzit ca ar fi fost un fel de replica ameliorata chiar a unor JVC-uri. Nu le-am gasit asa ca m-am bucurat doar de Unitre de 50W cu compresie:( Amplificator pe lampi vedeam doar in tabara CC-ului de la Posada si pe la Muzica dar la puteri de 15W si preturi de 1000W. Denon a facut ceva ce mi-a rupt gura: amplificator fara corectie de ton mono pt casa, cu impedenta reglabila, la puteri intre2-300 si 1,3KW cu greutate de 78KG/bucata si pret la 20,000$, in varianta pe tuburi pt ca apoi sa revina tot la tranzistori. Am avut un Sony pt Anglia TA50 dar s-a dus potentiometrul asa ca am luat Marantz 2×80 de China din hypermarket(!). Ma intreb ce ar fi fost daca era de la sursa.

 20. :))))))) şi :((((((((
  asta după ce am citit azi, toată ziua, comentariile care abundă pe această pagină de internet. că unele sunt corectate de către Eufrosin, asta e, limbajul trebuie să fie civilizat.
  Marian, vinilul va suna întotdeauna mai bine decât orice altă invenţie ulterioară. din simplul motiv că acelea nu ştiau ce e aia compresia. până şi discurile Electrecord în sistem wma sunt puţintel comprimate. vinilurile erau exact aşa cum se auzea în studio, fără nicio comprimare.

  Eufrosin, uite că, ca să o iau pe partea ta, de creştin, Dumnezeul tău ţi-a dat o sarcină foarte grea astăzi: aceea de a citi ceea ce vor să spună cei pe care tu îi consideri adepţii satanei.
  lupta ta, de a demonstra celor care nu cred în Dumnezeu, că una sau alta sunt adevărate este inutilă. Şi chiar faptul că tu modifici litera de la începutul numelui propriu al anti-Cristului nu va face decât să nu te ajute în lupta ta.
  eu te înţeleg şi îţi respect credinţa. Şi ştiu că orice creştin sau necreştin ar trebui să facă la fel.
  părerea mea e că dacă am putut să ne înţelegem atât de bine, zic eu, discutând diverse teme şi fiind de acord cu aproape toate, cred că poţi mai mult decât ceea ce faci acum.
  pentru ceilalţi, care aţi scris sau veţi mai scrie pe această pagină de internet: a fi Om e lucru mare, nu poate fi orişicare. aşa că, înainte de a apăsa butonul de „trimite comentariu” mai citiţi odată, şi poate încă odată, ceea ce aţi scris. este posibil să vă daţi seama că aţi greşit cu un cuvânt sau o expresie.
  aşa cum am zis de prea multe ori, marea problemă a întregii omeniri este că nu se înţelege om cu om. că, din motive absurde (mie îmi place Rammstein, mie îmi place Sex Pistols, mie îmi place Hendrix, mie îmi place Morrison, mie îmi palce Guţă, mie îmi place Divna, etc.), oamenii ajung să vadă roşu şi negru în faţa ochilor. iar acest lucru nu duce decât la ceea ce îşi doresc cei care vor să îşi bată joc de noi. cei care vor să fim dezbinaţi şi incapabili de a se coaliza pentru a-i da jos.
  învăţaţi toţi, atât creştini cât şi necreştini, că toţi oamenii sunt la fel (cu unele diferenţe inerente) şi că a ne ajuta, sprijini şi iubi unii pe ceilalţi este singurul mod de a ne face o ţară în care să ne facă plăcere să trăim.
  să lăsăm nimicurile deoparte şi să ne unim contra adevăratului duşman, cei care îşi bat joc de noi în fiecare secundă: guvernanţii, parlamentarii, „oamenii de afaceri”, judecătorii, poliţia, etc.
  numai bine!

  =======================================================================

  Doar ca aici nu-i vorba de Ramstein versus Metallica, ci de adevar contra minciuna, manipulare, dezinformare… iar numele spurcat tot cu litera mica se scrie, cel putin aici pe Lumea fupa Eufrosin. Nu de alta, dar nu vreau sa-i confer putere prin invocarea numelui sau ca si pe unul cu putere. Un nume scris cu litera mare, inseamna ceva, te descrie si iti da autoritate, pe cand unul scris cu litera mica, te diminueaza si batjocoreste, intelegi, nu ? Fata de vrajmasul, nimic decat dispret si luarea in ridicol. Tocmai pentru ca vrem sa avem o tara prielnica noua, trebuie sa ne identificam atat dusmanul, cat si pe cei parte din sistem, care-i slujesc – Eufrosin

  • Viniurile erau frumoase dar era problema prafului, a zgarieturilor accidentale, etc., pt a nu aminti de curba RIAA standard, de faptul ca una era discul pt piata europeana, si altfel suna discul pt SUA. Idealul mi se parea a avea benzi si magnetofon bun, ceea ce nu pot spune ca am avut vreodata pt a trage pe banda discurile. Uher, Revox, Tandberg erau si au ramas la stadiul de vis. M-as fi multumit si cu un mag Sony, nu Akai:)

   ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

   Stiu ce spui Mariane – Akai sunau metalic si artificial, cu toate ca erau analoage (capete dure, tineau mult, dar nu sunau bine, eh, ce sai faci..). Exact difuzoare Unitra am avut eu, cheltuind 5,000 Lei vechi-vechi pe ele si-un trip pana la Targu-Mures, dar a meritat din plin – atat de bine sunau, incat toti prietenii din cartier au stiut imediat ca mi-am „tras” niscai’ boxe, fara ca sa dau muzica prea tare, initial, la 2X6 Wati. Simteau basul, dupa ureche… Ce vremuri… Bagam cate un Queen, ce-i drept ferestrele casei erau deschise, caci era primavara. Se strangeau la mine, cate 10 baieti buni din cartier, pentru auditii muzicale selecte, redate cu Tesla meu vertical nou-nout, cel mai bun lucru disponibil in lagarul comunist, inafara de magnetofonul rusesc Kashtan, pe care as da banii cu ochii inchisi, atat de bune si solide erau…

   Ma gandesc doar de-as gasi in Ucraina unul relativ nou, mai ca ar merita calatoria… Cand am venit in Romania in vacanta in anii ’90, erau pe toate gardurile sculele astea profesioniste, ce nu sufera comparatie cu rahaturile de I-pods pe care tot teenageru’ le etaleaza brav, fara sa cunoasca nimic din ceea ce inca ramane etalonul de aur al muzicii.

   Mai am Tesla-ul acela si toate benzile Basf, ORWO si Agfa intr-o lada mare, dar imi e si frica sa il bag in priza.. o voi face zilele astea, daca tot mi-ai starnit curiozitatea. Il voi cupla la amplificatorul Onkyo, sau la Technics-ul de „back-up”, care au mai multe mii de Wati decat imi imaginam posibil pe vremuri… Curios, boxele mele noi de studio, seamana destul de mult cu Unitrele acelea de pe vremuri si-mi pare chiar rau ca nu le mai am, pentru comparatie. Sunt convins ca totusi aranjamentul de acum cu mai multe difuzoare decat aveam in discoteca intreaga pe care o tineam atunci, bate totusi dpv calitativ. Nici in America nu mai gasesti un Revox astazi. Ce vremuri bune, mai frate, ce vremuri…- Eufrosin

   • măi, eu am avut un Gründig, de fapt îl mai am, doar că trebuie dus la cineva care se pricepe pentru că îi cam atârnă maţele pe afară (nu spun cine a făcut asta că nu e frumos). acum, stând şi citind poveştile voastre, mă gândesc că nu ar fi un lucru rău să îl iau de la maică-mea şi să îl duc la „cusut” şi să mai ascult ceva muzică pe el. chiar mi-aş lua benzi (dacă s-ar mai găsi) şi mi-aş trage mare parte din muzica pe care o am pe bandă. sunetul este incomparabil mai bun pe bandă decât pe orice suport de azi.
    totuşi, problema mare rămâne aceea că doar unele case de muzică mai scot piese în sistem necomprimat, iar a pune pe o bandă orice piesă comprimată e doar pierdere de timp.
    Mariane, ceva idei?
    merci mult

    • Asculta fisiere audio in format flac si ai sa simti o diferenta. Nefericirea e ca nu am player stationar pt asa ceva, doar de pe placa slabuta CreativeXFi cu 102dB declarati… nu e destul. Am cel mai prost DVDplayer, un Pioneer pe care vanzatorul cu lacrimi in ochi ma ruga sa nu il iau. L-am luat pt o buna iesire audio, dar nu stie ce e acela flac. E execrabil pe partea video. A nu se incerca pt ca va aruncati monitorul pe geam insa sunetul face toti banii. Bune si casetele super-ferro TDK AR, in Dolby C, merg. Cine are Dolby S e si mai bun. Technics deck de clasa medie la 74dB S/N. In rest firma asta era impotriva muzicii, cel putin ca boxe desi Conservatorul cica ar fi avut o linie pe comanda la vreo 8000$ in anii 90. Banda ORWO mi-a mancat viata candva. In afara Kashtan, erau unele mai adevarate poate, pe nume Rostov. Maguri deck apucase si Tesla sa faca prin 88, dar nu le aveau decat marii premianti. Am si acum Tesla B115 si pick-up NAD (North American Design) facut de Tesla. Despre ceva idei? Am avut un rus venit la specializare care a venit sa imi arate o statie facuta de el din piese luate de prin targ si ceva magazine din uniune. Am intepenit si eu si asistentza. Tranzistorii erau complet reci, fond inaudibil la volum maxim, liniaritate plicticos de perfecta, fara zgomote de reactie, practic o conducere impecabila a miscarii membranei, fara jocuri din suspensie ca si cum ar fi fost statie cu boxe cu feed-back, fara corectie de ton, doar volum on/off si releul de cuplaj boxe. Avea capacitatea de a da peste mia de W pe canal dar era setata la maxim 350. Cand i-am cerut sa imi faca si mie o statie pe lampi a zis ca nici pt toti banii din lume nu ar incerca, el preferand tranzistorii. Mi-a spus ca ei, rusii iau ce e mai bun din schemele de afara si mai pun si de la ei ceva astfel incat produsul final sa fie superior celorlalte. Pe piata e deja dificil sa mai gasesti un amplificator si o pereche normala de boxe calculate cat de cat decent.

     Buna observatie cu Rostovul, mi-a napadit din memorie acum ca l-ai mentionat. Unul din alea nu m-ar supara deloc. Inca se gaseau in Romania in anii ’90, cand am vizitat, aveam bani sufucienti in buzunar cat sa cumpar unul, dar am renuntat gandidu-ma cum am sa-l transport in siguranta inapoi in SUA. Acum imi pare rau. – Eufrosin

     • foarte bune observaţiile, însă eu întrebasem despre cum şi unde aş putea găsi nişte benzi de mag în zilele noastre.
      cu discurile e mai uşor, că sunt destui care vând la Universitate, dar benzi nu am mai văzut.
      merci

 21. Buna la toata lumea.
  Un sigur lucru la care eu unul cred ca se sare gardul pe situl lui Eufrosin este super otodoxismul! (ce e aia, „super-ortodoxismul” – e cumva ca si „super-rockerismul”, adica luarea conditiiei tale in serios ? Unii cheltuiesc mii de lei pe bilete la concerte rock si pe imbogatirea in alte feluri a „artistilor”, altii ajuta sarmanii, merg la biserica, tin sarbatorile, fac ce conteaza… – Eufrosin)

  Am mai scris lucrurile astea pe blogul tau si le repet: ma sperie oamenii habotnici! parea mea personala este ca sunt mai apropiati de ocultism decat un om normal.
  Imi amentesc o vizita la catedrala mitropolitana din Iasi.Am mers din pura curiozitate.Sincer am ramas cu un gust amar si am simtit mai multa energie negativa decat in multe alte locuri.
  Lumea statea la coada pentru a saruta moastele sSfintei Paraschiva (na’ ca a trebuit sa editez mesajul tau, numele unui sfant se scrie cu litera mare – nb) Apropo de moaste nu stiu daca stiai: cadavrele din sua de cativa ani nu prea se mai descompun din cauza mancarii pline de E-uri si altele. ( ma intreb cate E-uri se foloseau in mancare acum peste 1000 de ani, cand a trait Sfanta Paraschiva!! – nb).

  Eu unul am intrat din pura curiozitate in biserica si sincer nu am sarutat nici moastele si nici pe cei trei preoti care se asteptau sa ingenunchez si sa le sarut mana.Sincer mi s-au parut foarte trufasi mai ales ca in curtea biserici stateau cersietorii cu mainele si nasul taiat langa cateva Skoda superd ce apartineau mai marilor preoti. (Acum si Skoda e o masina de lux, buna pentru a aduce reprosuri preotului care-o conduce? – nb)

  Am mers cu doi colegi cu frica de Dumnezeu si nu am indraznit sa-mi spun parerea mea pentru a nu jicnii pe nici unul din ei dar mare mi-a fost mirarea in momentul in care si ei mi-ai spus ca nu s-au incarcar cu nimic pozitiv si la randul lor au simtit ca au intrat intr-un loc damnat. ( fumaserati ceva ierburi inainte, sau erati dupa un chef zdravan? Un om cu duhul impacat, intotdeauna simte pace si liniste in prezenta unui Sfant – Eufrosin)

  Sa nu mai spun de inchinaciunile unora: cruci din varful capului pana la varful degetelor, tavaleli pe jos… sincer m-am cam speriat.Nu cred ca Dumnezeu are nevoie de asa ceva…. ( de fapt e alegerea fiecaruia cum se inchina, daca credinta ti-e mica, faci doar cruce, si-aia rar, si-aia nu asa cum terbuie, ci de mantuiala. Daca esti mai sporit, te vei inchina de trei ori cum se cuvine, icoanelor si sfintelor moaste, iar cei si mai sporiti in credinta, nu se sfiesc sa bata cateva metanii – nu „tavaleli”, ca nu suntem sectari, dupa cum se face in toate manastirile ortodoxe din lume – Eufrosin ).

  Am foat la concertul AC/DC care pentru cunostiita ta inseamna Alternative Current/Direct Current si mi-a placut la nebunie. („pentru cunostinta mea”…aveam toata colectia satanelor astora inca de cand tu te jucai in nisip, cunosc versiunea pentru consumul fraierilor. In realitate inseamna ce am spus, am aflat asta chiar dintr-un interviu luat bandei de o revista muzicala in anii ’80 – Eufrosin )
  A fost un show de exceptie! Sincer de mult nu am mai vazut asa multi ingineri imbracati in tricouri AC/DC. ( ce te-asteptai sa poarte din cele cu Black Sabbath ? – nb )

  Sa fim seriosi, lumea a fost decenta si toti s-au bucurat de acest eveniment. ( vrei sa spui ca s-au abtinut sa se pise de pe scena in capul admiratorilor din primele randuri ? Dar un „mosh pit” a avut loc acolo, nu??? Au mai imbatranit si ei, varsta, deh…Eufrosin )
  Nu are rost sa iei in serios versurile lor!
  Sunt haioase si sincer pe mine unul ma bine dispun. ( nu-i de mirare atucni ca te-a indispus prezenta Sfintei Paraschiva, nu ? Eufrosin )

  Mai scoate capul din cutie! ( ce-o mai fi insemnand si asta ?? nb )
  Inca ceva! felicitari pt site!
  Articolele sunt foarte bune, doar ca te rog sa nu ai impresia ca habotnicismul tau este calea pentru toti.
  Rezonez cu o mare parte din articolele tale si toti simtim vremurile grele ce urmeaza, dar te rog nu incerca sa ne confisti ideile. ( WTF?! – „confisc ideile cuiva” ?? Uite promit sa nu incerc sa te aduc la credinta in care ai fost botezat, daca lasi prozelitismul rock la mine pe blog – Eufrosin )

  Ce ne aduce pe unii pe siteul tau este o sete de adevar, dar incearca sa fi mai subiectiv in ceea ce priveste implicarea bisericii mai ales ca preafercitul BOR este ditamai masonul. (asta o stie toata suflarea ortodoxa romaneasca si nu e fericita – nb)
  (na’, iar a trebuit sa editez, ce sa fac daca uiti despre diferenta de varsta si despre respectul acordat ei ? Doar nu credeai ca unul de dousceva’ de ani scrie aici, nu? – nb )

  Te rog nu-mi edita textele!
  Mai bine stergele decat sa le editezi!
  Si iti mai promit inca ceva: cu prima ocazie cand o sa ajung pe la biserica din satul natal al tatalui meu am sa fac o poza la usa bisericii.
  Sa vezi ce frumusete de piramida cu „ochiul atot vazator” se afla pe usa! (stiu, stiu, din pacate simbolistica masonica si-a gasit locul in multe biserici ortodoxe, datorita unor pictori de biserici bine-intentionat, dar nu prea luminati, carora li s-a spus ca ar fi „ochiul Lui Dumnezeu” si care au preluat idea fara s-o digere. Nu schimba cu nimic valoarea sufleteasca a sfintelor slujbe daca ele sunt traite de catre oameni care isi iau cel putin la fel de serios mantuirea, precum isi iau altii „rockul” lor adolescentin, imbecil si satanic. – Eufrosin )

 22. …se pare ca unii sunt satanizati si nici n-au habar !..dehh..vorba aia „..cea mai mare reusita a satanei e sa-i convinga pe oameni(fraierii doar) ca satana nu exista..”

  • Cu tot respectul, Dvs aveti impresia ca detineti adevarul absolut?!
   Din cele scrise de mine nu reiese faptul ca nu as fi constinet de existenta lui satan.
   Daca nu impartasim aceleasi idei si credinte nu ne da nimeni dreptul de a ne desconsidera si considera fraieri.
   Exista trupe rock care transmit mesaje anti NWO foarte clare si lupta prin versurile lor sa trezeasca oamenii la ce intampla in jurul lor.
   Nu prea ai cum sa asculti rock daca nu ai mintea deschisa! Sincer nu e pentru toata lumea!
   Intradevar este o muzica greoie pentru ce-i ce nu gusta genul, dar are toate elementele necesare pentru a transmite mesaje profunde si spre surprinderea voastra de foarte multe ori mesaje extrem de pozitive.
   Puteti sa-mi dati cate exemple doriti de formatii rock cu mesaje „sataniste” si pentru fiecare din ele va pot fotografia doar „mertanurile” si „aiudiurile” popilor de la mine din oras doar.
   Nu prea se cade sa tineti lectii de morala pentru ca in curtea besericii mai nou parcheaza si maserati.
   Totul este o industrie, inclusiv rockul, dovada sta faptul cele 2 ore cantate fix de catre AC/DC pe principiul: primesti exact cat platesti.Dar industria bisericeaca pretinde ca are cheia spre portile raiului si spre Dumnezeu si aici e problema!
   Legatura mea cu Dumnezeu nu are nevoie de intermediari si de institutii.
   Nu am nevoie de nimeni sa-mi explice cum trebuie sa ma rog la Dumnezeu, atata timp cat am destul de mult cap incat sa stiu sa-mi creez propia mea legatura cu El.

   (asa au crezut si scursurile Europei care eliberati din puscarii, au invadat alte continente indepartate. Acum au vreo’ 3.000+ secte, ai caror „trimisi sfinti” vin periodic sa ne „evanghelizeze” si pe noi romanii, neam ortodox de 2.000 de ani. De-ai sti ce e religia cu ecrane multiple HDTV, sunet quadrofonic, frecvente subliminale „pompate” pentru exaltarea credinciosilor, scene imbracate in rosu, efecte speciale pentru creearea unui „halo” luminos in jurul capului „sfantului” care predica imbracat in costum, toate astea intr-o mega-biserica de 15.000 locuri…uiiuiuiii! Eufrosin)

   Sincer nu-mi vine sa cred ca oamenii apeleaza la popi in speranta ca acestia i-ar putea ajuta in legatura lor cu Dumnezeu. (preotii ortodocsi sunt continuatorii directi ai harului, primit prin punerea mainilor de catre arhierei, in linie directa de la Hristos incoace si da, ei au puterea sa lege sau sa dezlege pacatele oamenilor „caruia le veti tine, tinute vor fi, iar caruia le veti dezlega, dezlegate vor fi”, precum a spus Domnul nostru Iisus Hristos – nb )
   Biserica a controlar masele si le-a luat banii.
   Cam atat.
   In rest nu si-au dorit niciodata sa inalte sufletele oamenilor.
   Dovada sta lumea in care traim.

   ( esti formidabil Bogdane, tu pui vina pentru raul din lume tocmai pe cea care incearca sa o mantuiasca si care se roaga neincetat pentru ea! Stiai ca numai Sfanta Liturghie si nevinovatia copiilor mai tin lumea asta? Ne-am apucat sa pervertim copiii cu muzica rock, droguri, homosexualitate, apoi dam vina pe …Biserica pentru raul facut chiar de noi!
   E ca si cu condamnarea la moarte si avortul. Uite, am senzatia ca esti impotriva pedepsei cu moartea, dar pro-avort.
   Iti dai seama ca esti pentru uciderea ne-vinovatilor si pentru scaparea celor vinovati de crime? – Eufrosin )

   • Nu Eufrosin, nu pun tot raul din lume pe seama religiilor.
    Spun doar ca religiile au fost create pentru a controla si manipula masele. Se intampla de mii de ani si va continua pana cand Dumnezeu va mai permite ca pamantul asta sa existe. ( ai fost nitel propagandizat de mizeria de Zeitgeist, care foloseste tactica infasurarii unei minciuni, in cateva adevaruri. Astfel omul inghite toata galusca. – Eufrosin)
    E foarte interesant cum politicienii se folosesc de preoti in special inaintea alegerilor.Omul simplu va tine cont intotdeauna de sfatul celui care ar trebuii de fapt sa-i fei un bun sfatuitor spiritual si nu consiler in probleme de politica.Sunt curios ce s-ar intampla daca de maine toti preotii ar incepe sa le vorbeasca oamenilor despre FMI si NWO, daca ar avea curajul sa le vorbeasca despre ce se intampla cu adevarat in lume.Dar asta nu se intampla si demonstreaza adevarata natura a religiilor. ( mai gasesti preoti care au curajul marturisirii, berechet. Incepem cu acesta – Eufrosin:

    Nu indraznesc sa judec credintele nimanui si daca pentru un individ matuirea o gaseste in IIsus, Alah Crisna etc. nu am nimic de obiectat. In schimb nu prea rezonez cu cei care se pretind a fi mediatori ai oamenilor simpli cu Dumnezeu. („Eu sunt Calea, Adevarul si Viata si nimeni nu ajunge la Tatal Meu, decat prin mine”, citat aproximativ din Sfanta Scriptura. Prin Buddha nu te mantuiesti. De ceilalti ai dreptate sa te feresti, dar totusi, ortodoxia trebuie inteleasa asa cum e ea unica si mantuitoare, nu doar o alta religie – nb)
    Din experienta si din cautarile spirituale de pana acum am ajuns sa ma feresc de habotnici si super religiosi , super sectanti, adepti misa inraiti etc.

    Toti au ceva in comun – suflete incarcate de lucruri ce-i chinuie si o incapacitate de a gasi linistea cu adevarat!
    Daca esti ortodox du-te la biserica, asculta o slujba, inchina capul la fata altarului daca in credinta ta lucrul asta te apropie de Dumnezeu, dar nu face din lucru asta un titlu de glorie.Nu acuza pe alti ce nu-i intelegi si incerca sa discreditezi tot ce nu face parte din micul tau univers pe principiul: nu are legatura cu ortodoxismul inseamna ca vine de la satana! ( nu totul, ci muzica rock, nu toata, ci ac/dc, caci despre ei e vorba aici – nb ).

    Una din probleme societatii actuale este incapatanarea cu care creaza doar prapastii de orice fel intre noi!
    Suntem prea plini de noi si cam toti avem impresia ca detinem adevarul absolut.
    Extremismul in orice directia nu duce la bine indiferent de domeniu.
    Echivalenta unui comportament supraortodox aplicata la societatea actuala ar conduce la acte de violenta: nu s-ar mai intelege nimeni cu nimeni: romani cu maghiari, bugetari si angajatii din sectorul privat etc… toti suntem capabili sa ne gasim propiul adevar si sa mergem pana in panzele albe pentru el.
    Dar asta ne va dezbina in continuare si mai mult. (adevarata ortodoxie inseamna toleranta fata de pacatos, dar nu si fata de pacat si nu umbla sa dea in cap nimanui – nb)

    Ia concertul AC/DC ca un simplu motiv de bucurie a 60.000 de oameni care i-au asteptat de multi multi ani.Nu am vazut acte de violenta, nu am vazut doar fete fericite si oameni care si-au implinit o veche dambla.Si inca ceva: surpriza! nu a iesit satana pe scena si nu ne-a hipnotizat pe nici unul din noi! ( a iesit duhul lui necurat prin chiar muzica care va „unea” pe toti, in fericire si falsa implinire. el e destul de destept incat sa nu se arate, mai ales in fata a 60,000 de oameni, care ar fi fugit ca de …dracu! – nb
    )
    Uita-te mai bine la artistii din ziua de astazi si o sa vezi faimoasele mesaje subliminare pe care ai impresia ca doar tu le poti vedea la majoritatea „artistilor”.
    Am sa ma iau de baba kabalista Madona a carei mesaje subliminare sunt de extrem de oculte. ( ei vezi cum se lucreaza? Astia sunt doar mai rafinati decat pigmeii aia incornorati din Australia! – nb )
    Ti-am mai spus si repet revin cu mare drag pe blogul tau pentru ca spui lucruri adevarate dar nici a tale nu-s toate cu miere (cum zicem noi ardelenii)! (Mersi, dar adevarul nu e numai miere! – nb)

 23. Va rog frumos sa explicati ce ati vrut sa spuneti prin : „“Civilizatiei intr-o adunare satanica, ii este mult de preferat imbulzeala la cele sfinte. ”

  Spunea un cititor ca „a fost foarte civilizat la concert, nu se calcau pe batatura”. Pe de alta parte, media (proteveul alogen in special), nu scapa nici o ocazie sa prezinte o mare sarbatoare crestina, ca o „imbulzeaza”. – Eufrosin

 24. Pe mine nu ma intereseaza ce or fi cei din ACDC acasa la ei, satanisti, atei, agnostici, nu ma intereseaza. Ma intereseaza energia din muzica, ma intereseaza tonul de GIbson SG bagat in Marshall pe lampa a lui Angus. Mi se rupe total in ce crede vreunul din trupele care imi plac, am suficient creier sa decid in ce vreau eu sa cred.
  ( pai deocamdata si-au adus satanismul la noi acasa. Energia din muzica poate fi buna, poate fi rea. Pe vremuri, cand ma trezeam, puneam ac/dc, ca sa ma „energizeze”, apoi ma miram ca lucrurile nu merg bine peste zi. Acum ma energizez cu rugaciunile diminetii, in felul in care omul e menit s-o faca, cu energie de sus, nu cu cea a iadului – Eufrosin ) iMi se pare normal sa castige 3 milioane de euro pe concert (nu castiga ei personal atata) (asa-i, cel putin jumate’ cade in buzunarele unor cetateni israelieni, mari promotori de concerte rock, mai ales in tarile crestine – nb). Sunt ACDC, sunt istorie vie. (sper sa devina istorie moarta, curand – nb 🙂 )
  Nu mi se pare normal sa construiasca BOR o catedrala de 400 milioane euro si sa nu aiba un amarat de asezamant pt saraci. ( vezi ca nu stii despre ce vorbesti, sunt o multime de astfel de camine, spitale, clinici, cantine etc., numai in Bucuresti, darmite in toata tara – nb ).
  Daca nu stii ce inseamna ACDC, uita-te pe un transformator de curent. ( citeste comentariul lui Bogdan, s-a straduit saracul sa il faca lung, nu ca tine, am raspuns acolo – nb) Iar despre imbulzeli, la ACDC nu am vazut nici o babuta lesinata calcata in picioare de alta babuta dornica sa atinga moastele unui sfant. ( cu riscul de a ma repeta: „Civilizatiei intr-o adunare satanica, ii este mult de preferat imbulzeala la cele sfinte” – Eufrosin )
  Si Eufrosine… amplificatorul cu lampi nu prea e portabil, nu? O chitara nu are cum sa sune mai bine decat in amp cu lampi, frumos saturate. Sa nu ne intindem in schimb cu ascultatul muzicii.
  Incerc sa inteleg cum ti-ai adaugat particula „avizat”. ( experienta de viata, gen te frigi cu ceva, nu mai pui mana, da ? Eufrosin )

 25. Violeta,

  Nu, Divna nu canta la Sf. Sava ci la Manastirea Vavedenjie. E o manastire de maici, la vreo 6-7 minute de ambasada Romaniei. Imi pare rau, dar nu-ti pot spune strada, nu stiu slavona si nu m-am ostenit sa vad ce strada e. Daca esti in Belgrad te poti duce la magazinul lor pe care il au in centru, pe strada Svetogorska 17 unde e teatrul Atelje 212. Magazinul e pe partea stanga a cladirii teatrului si se cheama „VRT”. Te poti informa de acolo.

  • Alina,
   Iti multumesc frumos pentru informatii. Nadajduiesc sa ajung pe la Belgrad, ca e la doar 130 km de mine.
   Divna are cea mai minunata voce (din cate am auzit eu). Pacat ca nu o cunosc multi, le-ar umbla la inimioara…

   • Si eu nadajduiesc sa ma reintorc. Am stat acolo o luna jumate la inceputul anului dar din cauza Divnei vreau sa mai merg acolo vreo 2 saptamani. Si corul pe care il are e foarte bun. Este extrem de discret si iti patrunde in suflet pe nesimtite. Nici eu nu stiam de Divna pana a nimeri in biserica aceea. I-am remarcat vocea in timpul liturghiei iar la sfarsit am intrebat a cui e vocea. Si asa am aflat de ea. Sper sa ajungi acolo la liturghie, E minunat.

    • Daca drumul tau trece prin Timisoara, respectiv Varset, ai putea sa faci o halta la mine. Putem lua legatura prin Eufrosin. Mi-am facut orientarea pe harta si stiu cum se ajunge, acum imi ramane doar sa-mi conving sotul sa mergem pana acolo.
     Eu am trei albume cu Divna, daca vrei ti le trimit.

     • Deocamdata nu e nimic sigur la mine, dar voi face tot posibilul sa ajung din nou. O sa ajung in Timisoara iar de acolo va veni cineva din Belgrad sa ma ia. Nu stiu daca asta inseamna ca trec prin Varset sau nu. Multumeasc pentru albume dar am cumparat 4 de la magazinul lor din Belgrad.
      Mi-ar placea sa luam legatura. Sa-mi spui doar cum.

 26. Marian,

  Trupele satanice sunt relativ usor de identificat, dar mai e o gramada de muzica ce nu e satanica dar nici nu prea stii ce-i cu ea. Am spus si in mesajul anterior, tot ceea ce conteaza in ceea ce priveste o creatie fie ea muzicala, literara, etc. e duhul in care e facuta. Mi-am dat seama de asta citindu-i pe Sf. Siluan Athonitul si pe Nietzsche. E doar un exemplu. In muzica e mai usor, asculti un cor rusesc de calugari, de pilda, cu oricare din trupele pe care le-ai enumerat (f, faine, de altfel). Si vezi efectul.

  • Pe de o parte se poate percepe slava adusa lui Dumnezeu, piosenia, bucuria in fata miracolului vietii iar in muzica ritmata, Rock, Jazz, etc. se poate ca fiecare sa obtina diverse imagini, indeosebi daca ne referim la genuri ca psihedelic, progresiv, R&B. Pt mine albumele mai putin cunoscute ale celor ce au fost Fleetwood Mac pot fi prilej de meditatie, de invitatie la calm, pace, etc. pt ca au voci si atmosfera care invita la blanda caldura; eg.: „I’d Rather Go Blind”. Mai ciudat stau lucrurile cu „Stairway To Heaven”, indiscutabila piesa de temelie a anilor ’70. Nu discut despre Whole-lotta-love sau Dazed And Confused in variantele de concert, care mi se par ca fiind explicit adresate unor anumite sfere din om. Stairway To Heaven nu imi parea a avea nimic demonic in linia melodica. Poate doar catre sfarsit cand se „baga viteza”, dar nici acolo nu pot spune ca cert era cel rau. Putea fi interpretat ca nevoie a individului de a se rupe pt a tzasni dincolo de pragul unei conditii. Ascultand pe reveresed play ma ingrozesc! Imi dau seama ca mintea omeneasca e total incapabila de a face asemenea combinatii care sa prezinte coerenta a mesajului. Unii spun ca doar limba engleza ingaduie asemenea trucuri. Daca nu aflam de pe you tube cum stau lucrurile as fi zis ca e pura nebunie a celor care inca din anii ’80 recomandau sa incerc schimbarea sensului de play. Auzisem ca unii s-au sinucis dupa ce au ascultat ceva sau altceva, in sens invers asa cum si azi umbla vorba ca cine asculta Adagio de Albinoni ar avea asemenea tendinte. Multe trupe au preluat aceasta linie melodica, inclusiv Renaissance. Se pot discuta fantastic de multe despre ce cautam in muzica, in lume, in timpul nostru scurt. Multumesc tuturor si sper sa nu il supar pe Dumnezeu cu trufia gandului.

   • Am ascultat de mai multe ori Adagioul lui Albinoni dar e o piesa care ma irita de miorlaita ce e. Are ce-i drept, un iz funerar, dar atata tot in ceea ce ma priveste. Nu prea pricep cum poti avea tendinte de sinucidere ascultandu-l. Probabil depinde de persoana. Cat despre trupele de progresiva, te lucreaza bine de tot la nivel de subconstient. Te arunca in diverse stari: meditatie, melancolie, nostalgie, etc. si de multe ori imi ziceam ” Doamne, ce faina e muzica asta”, nu la modul retoric, ci chiar ma gandeam la Dumnezeu in momentele alea. De altfel, sunt convinsa ca DUmnezeu nu era prea suparat. Imi aduc aminte ca odata, intorcandu-ma acasa mai pe seara, eram cam amarata si Il tot intrebam de ce aia e asa, astalalta altfel, samd. Eram la ora de ce-urilor. Trecand pe langa parc, o pala de vant mi-a adus refrenul de la Let it be : there’ll be an answer, let it be!’. Atat am auzit si am inteles ca Dumnezeu mi-a raspuns pe limba mea. Si toata tristetea s-a spulberat. Eh, asta era atunci,. acum raspunsurile sunt altfel. De asta, mi-e foarte greu sa arunc anatema pe rock. Am ascultat si eu reversed play si m-am ingrozit. Dar n-or fi toate asa. In ultimii ani am ascultat mai mult jazz si baroca. Pana la un punct, trairile sint asemanatoare dar muzica baroca e mult mai linistitoare. Progresiva si jazz-ul te pot pravali sub un torent de stari. Dar nu cred ca am nevoie de starile alea desi inca le mai caut de multe ori. Ce cauta omul in muzica? Probabil pe Dumnezeu, chiar daca habar nu are de Dumnezeu sau nu constientizeaza lucrul asta. Altminteri, muzica, arta in general, nu ar avea nici un sens.

    • Am Adagioul cantat sub bagheta a 2 dirijori. Imi place Karajan!:)) Numai sub mana lui poate suna asa cum simt ca trebuie. Despre faptul ca ar fi muzica funebra, as spune ca mai degraba e muzica unei treceri catre inalt. Aceeasi senzatie mi-o lasa si „It’s a Miracle” a lui Roger Waters. Parasirea celor lumesti in favoarea celor de sus. Imi cer scuze daca ofensez pe cineva prin confesiune. Despre condamnarea in bloc a genului Rock mi se pare cel putin la fel de riscanta ca orice generalizare. Unii poate ca s-au mantuit dupa o crima. Rock-ul e genul care urla adevaruri incomode. In ce priveste ascultarea in sens invers, am certitudinea ca niciun om nu poate compune voluntar cu inteligenta sa atat de marunta, de limitata un mesaj muzical coerent si cu sens schimbat, in f de sensul play-ului. Doar cel rau poate asa ceva. Un ratacit de muzician poate invoca raul dar… ideile vor curge in el din o alta sursa decat sinele lui uman, limitat si totusi atat de frumos in inocenta. Muzica e calea cea mai scurta a omului de rand de a-l „vedea” pe Dumnezeu. E acea arta care e cea mai „eficienta” in acest sens. Sunt doar parerile mele. Doamne ajuta!

     Evident ca necuratul ii inspira pe unii „artisti” sa introduca mesaje subliminale in muzica lor, dar important este ca asta are loc si e un fapt documentat. Se intampla si in filme, „Eyes wide shut” a lui Stanley Kubrick fiind exemplul cel mai bun. Acolo a fost redata invers in cadrul unei adunari satanice, o slujba ortodoxa inregistrata intr-o biserica din Bistrita. – Eufrosin

     • Doamneeeeeeeeeee!!!!!!!!! E groaznica informatia asta, Eufrosin! Am filmul si mi se pare o bagatela pt care cica regizorul si-ar fi primit cumva pedeapsa din partea sistemului. De ce spun bagatela? Pt ca am in cap interviul lui David Icke luat celei care isi spunea Arizona Wilder si in care am inteles ca orgia e un aspect neimportant, importanta fiind doar venerarea raului prin ritual sacrificial, prin practici dincolo de noi oamenii de pe strada (common people). Nu pot uita dragostea celor din concertul The Wall revarsata asupra publicului lor, pe care… parca incercau sa ii mangaie sa ii ajute in efortul lor de a-si fi depasit starea de alienare, de trista si insingurata disperare.

 27. Eufrosine, sa zic si io. E o discutie (inca) civilizata si e bine.
  – „Au adus satanismul la noi acasa”, e o parere, dar e una subiectiva. Or fi imbecili care pun botul fara sa judece la orice misticism pe fata sau nu, satanic sau crestin, dar inca inclin sa cred ca o mare parte a oamenilor au suficient cap incat sa extraga ce trebuie din orice. Eu ca muzician extrag muzica.;
  – A …..(cenzurat numele necuratului – si mai spui ca nu ai oarecari inclinatii satanice din moment ce il pomenesti cu atata usurinta ? Eufrosin) ca acuma ma energizez cu Dream Theater (or fi satanisti dupa parerea dvoastra?) si imi merge excelent, excelent;
  – Inteleg ca tu ai zice ca evreii ar dori ei cumva sa transforme crestinii in satanisti? Amuzant. Sunt sigur ca exact asta e planul lor. ( nu e, ai dreptate, vezi mesajul scurt a lui Sergiu Badan, fa click pe link, poza nu e trucata – nb ).
  – Si Hendrix e mort de cand lumea, dar observ inca impactul asupra muzicii actuale; ( distorsiune mai urata n-am auzit in viata mea. E ca si nebunul de Picasso, distorsionand opera lui Velasquez – nb )
  – Despre asezaminte, am avut ocazia de doua ori in ultimii 10 ani de a ajunge in situatia de a cauta un asezamant unde sa donez o cantitate inseamnata de imbracaminte noua si cadouri, in Cluj. A fost mai complicat decat a cumpara un apartament. Prima data cel putin am dat peste TREI biserici ai caror slujitori au dat din umeri. Asa am ajuns pana la urma la ceva organizatie catolica. Nu consider catolicismul superior ortodoxie sau invers, doar iti zic ce am intalnit eu; ( asa-i daca nu mergi in fiecare Duminica macar, la biserica; Ai fi stiut exact unde sa te duci cu toalele – nb )
  – M-am uitat pe comentariul lui Bogdan, m-am uitat pe al tau, si?
  – As inclina sa consider lipsa de bun-simt o catalogare de genul „adunare satanica”. Am mai intalnit de multe ori oameni care incearca cu tot dinadinsul sa ma convinga cumva ca as fi satanist. Probabil lipsa grava de ocupatie. ( maidegraba e spusul pe nume al lucrurilor, oricat ii deranjeaza pe unii asta. Lumea dupa Eufrosin nu e in „businessul” politicului-corekt, din contra – nb )
  – Incerc sa pricep cu ce m-as frige ascultand ACDC (personal nu prea ascult, in general inclin spre jazz). Sa inteleg ca daca racesc sau patesc ceva mai grav, e musai din cauza ca ascult rock? Lamureste-ma te rog. ( Denota imaturitate spirituala, sper ca ai sub 22 de ani. Ma gandeam la chestii mai grave, precum accidente de masina, boli, lucrurile care de regula il fac pe om sa se apropie de Dumnezeu; un om intelept o face idinainte d-ea pati ceva – Eufrosin).
  Muzical, da-mi voie sa ma consider avizat…

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Daca mi-ai vedea colectia de CD-uri… e frumos „Mercy, mercy…”, dar nu e ac/dc, poate mai exista speranta !

  • Ma bucur ca ti-a placut piesa lui Zawinul. Am specificat ca ACDC nu face parte din muzica ce o ascult zi de zi, dar nici nu pot sa vad in muzica lor toate chestiile de care zici tu. La obiect:
   – E ok cenzura;
   – Nu inteleg ce treaba are mesajul lui Badan cu cartea cu homosexuali in germana, dar care dupa spusele lui e manual danez cu evreii promotori de concerte rock… evreii, cei religiosi sunt alaturi de musulmani printre cei mai putin deschisi oameni din lume; ( nu acela, celalalt link al lui – nb )
   – Hendrix – da-mi voie sa apreciez Little Wink sau Angel ale lui Hendrix ca facand parte din cele mai de suflet melodii rock din istorie; iar despre distors… nu uita anii in care a cantat Hendrix, numarul de fuzzuri limitate de la vremea aia (adica 1), etc.
   – Tocmai, ca am inceput cu biserica unde mergeam la momentul respectiv…, mai grav – anul trecut am fost de doua ori la biserica: cand m-am spovedit, iti jur, preotul era preocupat de Nokia lui cu Symbian, il butona in timp ce ma spovedea!!! El fiind preot cu grad de calugar la Catedrala din Cluj. A doua oara cand m-am casatorit, preocuparea de urgenta a preotului a fost sa il ia pe nas deoparte sa ii ceara mita. Incerc si vreau, dar cum pot sa ii consider pe asemenea oameni lideri spirituali? Nu pot, nu pot, nu pot. Si ca sa preintampin parerea ta probabil, nu ii consider nici pe ACDC parinti spirituali 🙂 poate un pic pe Marcus Miller; ( neplacut moment, imi imaginez, dar nu ii judeca pe toti dupa acestia doi, crede-ma nu sunt asa. Daca vrei un duhovnic adevarat il poti gasi cu usurinta, da, tot la Catedrala, doar da mai des pe-acolo – nb )
   – Poti sa insisti cat vrei in dorinta de a ma cataloga ca satanist, e hilara pt mine si deplasata ( nu te-am catalogat pe tine, ci muzica rock, in speta hard rock si heavy metal. As fi surprins daca Chicago, Boston, .38 Special si altii ca si ei, ar fi satanisti. Interesant, dar cele mai multe formatii evident sataniste, tind sa nu provina din America. Ai numai grija cu cine te insotesti… – nb )
   – Am 31, mersi, multi inainte. Nu ascultatul rock-ului te duce la accidente de masina, ci condusul imprudent si lipsa de respect fata de cei din trafic. Al tau si/sau al altora. Acest argument isi pierde valoarea cand vad un om credincios murind de cancer, in chinuri. Si mai tind sa cred ca nu frica de accidente e poate cel mai fair imbold religios… Taica-mie e om credincios, oare de ce si-a rupt coloana in accident? Cum sa justific asta?
   ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

   Tu nu ai de justificat nimic, stie Dumnzeu mai bine motivele pentru care accidentul a avut loc, dar in mod sigur, nimic nu este la intamplare, are sa ti-o spuna chiar tatal tau, o stie dansul. Ca unul care te spovedesti, e mare lucru crede-ma (pacatul nu a fost al tau, tu ai facut ce era bine, nu te lasa smintit de asta), cunosti sigur si importanta rugaciunilor de dimineata si seara, pentru a incepe ziua si a o sfarsi, sub Harul si protectia Lui Dumnezeu, a Maicii Domnului si a sfintilor. Asta nu poate fi inlocuit cu nici un fel de muzica „energizanta”, iar semnul crucii facut cand iesi din casa, sau cand pornesti masina, te pazeste de multe rele, unde mai pui ca purifica mancarea si bautura. Undeva vei incepe sa realizezi cat de adevarat importante sunt aceste lucruri si cat de ne-semnificative sunt celelalte, daca nu de-a dreptul daunatoare.

   De regula trezirea vine odata ce incepi sa cresti copii. Nici unuia dintre noi nu i-ar place sa-si vada fetele ca „grouppies” pentru labarii aia batrani de la ac/dc, sau chiar si pentru unii tineri, complet cu stilul de viata aferent genului „rockn’roll”, sex in toate gaurile, droguri peste droguri, o tinerete si foarte posibil o viata intreaga distrusa. Cu siguranta nici Dumnezeu nu vrea asa ceva cu noi. Exista deci o doza de schizofrenie in cei care avand copii si incearcand sa-i fereasca de aceste lucruri nocive, dar totusi imbratiseaza entuziast cultura lor, cu nostalgia tineretii lor fara de minte.

   • ei, uite, acum simt că trebuie să mă răzvrătesc.
    1. mă miră de destule ori limbajul pe care îl foloseşti (şi nu eşti singurul) ca om care se pretinde creştin şi cu frica de Dumnezeu. oare aşa te învaţă cărţile şi cântecele pe care le citeşti şi asculţi? ( si totusi niste labari de rockeri batrani, sunt tocmai aia! La 60 de ani, ar trebui sa se gandeasca mai mult la mantuire, nu la scuturatul burtii si a cheliei pe scena, in zdranganeala obosita care era la moda acum 25 de ani. – In loc sa isi traiasca batranetea cu demnitate, invitand respect prin comportamentul ireprosabil, ei incearca sa-si re-traiasca tineretea pierduta in orgii si sa mai stoarca un ban din pungile unor naivi care nu inteleg cu ce-au de-a face – tipic occidentalilor care nu se maturizeaza spiritual nici cand moartea le bate la usa. Pentru cine crezi ca sunt pilulele Viagra ? nb)
    2. nu văd care e problema ca fiica mea sau a altuia să ajungă „groupie” (cu un singur „p”) pentru o trupă, oricum s-ar numi ea. dar mai ales când e vorba de nişte monştrii sacri precum AC/DC. poate ar fi fost mai înţelept să spui că nu ţi-ai dori ca fiul să fie mutilat sau ucis în vreo bătaie iscată între diferitele bande de „rockeri”. ( mosntri da, dar sacri, ba’! – nb )
    3. dacă fiica mea sau a altuia doreşte să devină o „groupie” e treaba ei, e viaţa ei. iar dacă e „groupie” la o trupă de lăbari, atunci te-ai scos: nu primeşte sex prin toate găurile pentr că ăia sunt lăbari (aşa cum ai zis-o chiar tu) şi scapi şi de problema banilor. ( deci tie iti e totuna, caci e viata ei??? – Eufrosin
    )
    cât despre faza cu ce va ajunge sau nu copilul, am să descriu cât mai scurt un exemplu incredibil de edificator:
    în Piatra, la şcoala la care am învăţat era o tipă foarte deşteaptă, care era şefă de detaşament şi care a avut aproape media 10 pe toţi anii. la liceu a fost la fel. tipa era crescută cu frica lui Dumnezeu, era cuminte, nu avusese niciun prieten, din câte ştiu eu, ce mai, era o sfântă.
    ei, când a ajuns la facultate, la Bucale, a ajuns vai steaua ei. Pare-mi-se că abia aterminat faculta, dar asta după vreo cîţiva ani buni de repetenţie. nu mai zic de bairame, băute, sex, ţigări (droguri nu prea erau pe vremea aceea), nopţi pierdute, etc. ( evident fatuca nu a fost crescuta tocmai in frica Lui Dumnezeu, ci mai mult in a parintilor ei, de care odata ce s-a distantat, i-a pierit si frica. Daca se temea de Domnul, nu ar fi facut ce spui ca a facut – Eufrosin )
    ceea ce am vrut să îţi zic prin această păţanie e că nu contează cum crezi că ţi-ai educat copilul, atâta timp cât acesta este ţinut ca într-o închisoare. lasă-l/las-o să vadă şi să cunoască cât mai mult (bineînţeles, în anumite limite) pentru ca apoi să judece cu propria minte ce e bun şi ce e rău. iar dacă alege ceva ce crezi tu că e rău, asta e. pooţ încerca să îi explici, dar nu ştiu cât va merge.
    pentru că fiecare om va decide, în cele din urmă, cu propriul cap. influenţat sau nu. manipulat sau nu. spălat pe creier sau nu. este totuşi dreptul fiecărei persoane de a gândi şi acţiona conform cu propriile păreri. noi, ceilalţi, putem să încercăm (în anumite limite) să facem acea persoană să înţeleagă că nu e bine ceea ce face. doar atât. restul depinde de fiecare în parte.

 28. Sa-i dam cezarului ce-i al cezarului. Cand citesc articole de genul asta prima reactie e una de scepticism.

  Exista Dumnezeu si exista si necuratul, dar pana la ei mai exista si oameni. Oameni care se incapataneaza sa aiba sisteme de valori ambigue, care in tinerete sub presiunea adolescentei aleg rebeliunea si ajung totusi oameni normali in toata firea. In loc sa-l vad pe necurat, eu vad tineri ce isi traiesc tineretea.

  Nu suport prezentarea opiniilor drept fapte si nu suport mandria si aroganta cu care te prezinti „avizat”. (opiniile nu sunt scrise de mine, le-am cules de la saitul Realitatea, dupa cum indica linkul de la inceput. Sunt insa 100% de acord cu ele , iar faptele sunt fapte, ac.dc promoveaza satansimul, macar citeste versurile, daca coarnele de pe sepcile lor nu conving – or fi un „gimmick” ca sa atraga lumea, imi vei explica – nb)

  Ai 3 alternative de a traduce numele trupei (numai din postarile de aici) si totusi o alegi pe cea mai putin probabila. Ai harul de a antagoniza pe absolut oricine nu e 100% de acord cu tine. Mai ai si pretentia ca lumea sa se preteze unei logici depline alb-negru cand ea de fapt e formata din nuante de gri. ( dupa ce tot al treilea cuvant al lor e „iad” sau „diavol”, imi cer sa cred ca s-au numit asa de pe spatele unei masini de cusut, nu ? Am o minte deschisa, dar naiv nu sunt – nb )

  Stiu ce cauti. Dovedirea prezentei necuratului inseamna indirect dovedirea prezentei lui Dumnezeu. Insa te-ai inhamat la un drum care nu duce nicaieri. Nu exista si nu trebuie sa existe dovezi ca Dumnezeu chiar este printre noi. Logica nu are ce cauta in credinta. E ceva separat, ce tine de suflet, de misticism. ( Caut numai si numai adevarul si il prezint asa cum il cunosc eu – nb )

  Iti inteleg patosul dar trebuie sa te avertizez ca esti pe o cale gresita. (OK, depinde numai unde duce calea aia despre care vorbesti. Eu prefer sa-I dau Domnului ce e Al Domnului. – nb )

  • şi cârcotaşii au coarne pe şepci.
   sunt şi ei de evitat şi în slujba diavolului?
   mai sus mi-ai trunchiat comentariul, scoţând cuvintele „fiica ta”. aş putea să ştiu de ce?
   ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

   Ea nu face parte dintr-o discutie care pune copilele in situatii atat de scarboase, chiar ipotetice fiind. Treaba ta ce faci si scrii, dar te avertizez ca asta e o forma de blestem, inca din cel mai grav, pus de parinti, peste proprii lor copii. Da, oricine umbla cu coarne de drac pe vestimentatie, are nitel probleme cu bibilica si e de evitat. – Eufrosin

 29. Bietii oameni , plantele se ofilesc si mor daca sunt expuse unor astfel de vibratii nocive, omul cazut in nesimtire sufleteasca se simte „bine” saracul de el. SARACUL DE EL !

 30. io gandesc, totusi, ca aici e o discutie la ” mistou”. ca doar nu or fi atatia tembeli in tara aceasta!

  Te referi desigur la cei care dau din cap si se scalambaie in ritmul zdranganelilor sataniste, facand semnul coarnelor cu mana intinsa, inspre recunoasterea stapanului lor, nu-i asa ? – Eufrosin

 31. Eufrosin, tare am impresia ca undeva in tineretile tale erai un om tare meserias si cu mintea deschisa! Bine ca te-a salvat ortodoxismul de la rock.
  ( e ortodoxia, nu „ortodoxismul”, ca doar nu-i o boala in care te umpli de bube ! – nb )
  Sincer am multi priteni care s-au lasat de fumat desi erau fumatori foarte inraiti si sunt sigur ca si acum viseaza noaptea tigari dar nu am auzit pe nici unul sa-si impuste pachetele de tigari. ( dar ai idee ce distractiv e sa descarci un 12 Gauge in ceea ce stii sigur ca reprezinta raul pe pamant? Pacat ca n-ai de unde… – nb )

  Nu te cunosc si nu-i treaba mea dar e clar ca si tie iti fileaza vre-o doua lampi! ( poate tie, desi te cred om normal, dupa felul coerent, desi gresit, in care te reprezinti – nb )

  Nu consider ca eu as fi mai normal, din contra si tocmai de asta te miros si pe tine ca facand parte din cei care au sarit 99 de garduri si apoi s-au intors inapoi pentru ca au obosit.
  ( da Bogdane, m-am intos nu numai inapoi in Romania, ci inapoi la normalitate, dupa ce pentru aproape doua decenii, am vazut o tara fosta normala, ducandu-se de rapa sub talpa dusmanilor ei – nb )

  Sunt curios doar ce s-a intamplat in viata ta de te-a facut sa-ti pierzi echilibrul. (din contra, l-am castigat frate, nu l-am pierdut! Echilibrul perfect se afla in Biserica Ortodoxa in care mai noi toti romanii, suntem botezati. Ea este singura continuatuare a credintei adevarate, precum instituita de catre Domnul si Mantuitorul nostru, Iisus Hristos – de intelegem bine, iar de nu, vom deveni si noi ca si occidentalii aia care se pisa pe ei de entuziasm in fata oricarei amagiri gen UFO, sau a altor secte sataniste – nb )

  O fosta pritena de-a mea a avortat si a luat-o lulu rau de tot cu ortodoxismul din cauza ca nu si-a mai gasit linistea.
  ( se poate sa ii fi parut atat de rau pentru viata copilului ei extras pentru a fi ucis chiar din locul in care trebuia sa se afle in perfecta siguranta? Ai omorat vre-odata un om? Nu-i asa ca ar fi perfect normal sa ai remuscari in cazul in care mai ai constiinta? – nb )

  Partea proasta a fost ca in nebunia ei a adus poate mult mai multa suferinta atat parintilor cat si celor ce au respectat-o si au tint la ea.
  Dupa cum spuneam, scoate capul din cutie si fi puternic.
  ce ar fi de acuma sa nu ma uit la culoarea rosie de la semafor de exemplu pentru ca e culoarea flacarilor iadului de pe copertile albumelor rock.
  Te poate influenta negativ doar ce lasi sa te influenteze, iar izolarea in habotnicis indobitoceste si sincer e pacat ca se vade ca esti baiat destept si poti mult mai mult!

  ( capul l-am scos demult din cutia in care il incuiase spalarea la creier occidentala, curtoazie a postului de radio american ” Europa Libera”. Iata’, nici Europa propriu-zisa nu mai e , ci UE si asta numai libera nu este! Cine are nevoie sa scoata capul din cutia pe care stapanii lumesti i-au creeat-o acum ? – Eufrosin )

 32. Fratilor daca voi ii considerati pe AC/DC satanisti inseamna ca n-ati ascultat black metal. Eu sunt crestin si ascult AC/DC. Care e problema?
  In legatura cu melodia Hells Bells: Melodia a fost dedicata solistului care a murit Bon Scott si cand spune: „Am clopotele mele / Si te voi duce in infern / Vei fi al meu/ Clopotele infernului/ Da/ Clopotele infernului’” astea ar fi gen cuvintele diavolului care l-au luat pe Bon Scott. Intelegeti? AC/DC vine de la Alternative Current / Direct Current. Denumirea de Anti Christ / Death to Christ a fost data de unii care urau trupa pt ca era foarte faimoasa si au vrut sa-i traga in jos.
  Si cel mai important: MUZICA ROCK NU INSEAMNA SATANISM!!! Despre Led Zeppelin ce zici? Ei canta melodia Stairway to Heaven. E ceva satanist? Nu! Si daca ar fi „satanisti” (dar nu sunt)care e problema daca ascultam din placere? Iisus a micsorat Decalogul de la 10 reguli la doar 2:
  Sa-l iubesti pe bunul Dumnezeu.
  Sa-ti iubesti aproapele.
  Cel putin eu asa stiam. Asa am fost invatat la religie. Poate am fost invatat prost, insa asta a fost tot ce-am avut de spus.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Nu puteau sa ia lumea de la inceput cu „black metal” care e atat de evident satanic. Are si necuratu’ pe unii care canta, asa mai dulce, ca sa atraga mai multe muste. Idem cu zepelinii, cu pink floyd, cu yes, cu genesis, toate forme de amagire satanica, doar mai subtile, pentru rockerii mai fini decat copiii care se dau cu capul de scena in „mosh pit”. Trebuie doar sa le citesti atent versurile, apoi sa ai discernamantul necesar pentru a intelege ce citesti. De Beatlesii pe care o lume intreaga i-a iubit, ce zici, baieti buni si benigni , nu-i asa? Stiai ca un „yellow submarine” este de fapt o tigara grasa plina cu droguri ?

  Dar ca „Lucy in the Sky with Diamonds”, descrie de fapt un „trip” psihedelic sub influenta drogului LSD ? Uita-te la vietile marilor vedete rock, la ce promoveaza, la ce ramane in urma lor si la felul in care multi dintre ei mor: de regula mor repede, inecati in proppria voma, drogati pana le explodeaza inimile in piept, sau daca mai traiesc, o fac cu „piese” de imprumut, transplantate in ei. Mai vezi si mesajele inteligente ale lui Bondeville, tot aici pe pagina. Lumea nu e ceea ce pare, daca mai rasfoiesti putin Lumea dupa Eufrosin, vei ncepe sa intelegi asta.

 33. „neam ortodox de 2.000 de ani”

  presupun ca vorbesti de crestin ortodox de 2000 de ani. Care inseamna ca noi suntem neam crestin cam aproximativ cu 20 de ani inainte de inaltare.
  WOW. We rule

  Ma bucur ca te-ai prins, vezi ce bine e sa fi baiat istet? – Eufrosin

 34. daca ortodoxia este credinta cea adevarata si singura Cale ce asigura Mantuirea, ce facem cu crestinii din Etiopia ? (banuiesc ca stii, dar iti amintesc: crestini intru Hristos, dar care au ramas „neutri” in timpul Marii Schisme. nici ortodocsi, nici catolici, simpli crestini, asa cum i-au invatat Apostolii. se spune ca la ei s-ar afla Chivotul Legii)
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Propune tu ce sa facem cu ei ? E treaba lor cum se inchina, ortodoxia nu prozeliteaza pe nimeni dar cei care inteleg unde e adevarul, vin singuri la ea, cazul americanului devenit Parintele Seraphim Rose. Zeci de mii de americani au venit astfel la ortodoxie, fara ca nimeni sa ii fi atras prin ajutoare materiale, servicii si altele. – Eufrosin

  • :)) adică ne-au trebuit 400 de ani să ne prindem? învăţăturile primului secol nu au fost suficient de bune, întotdeauna e loc de anexe, adăugiri..
   de unde ştim sigur unde e Adevărul? sau vorbim despre Evanghelia dupa Brady?

   Cum sa fie suficient sec. I, cand Sfanta Scritpura s-a nascut din Sfanta Traditie si nu invers? Te-ai gandit vre-odata ca fara baza pusa de catre Sfintii Parinti nici n-ar fi existat Biblia cu care toti pocaitii lovesc in masa astazi ? Noi ortodocsii suntem mostenitorii credintei celei adevarate si nu sectarii care-au prosperat cu ajutorul milioanelor de $$$ proveniti din cuferele camatarilor, vrajmasi ai Lui Hristos! – Eufrosin

   • ca şi cum Hadith ar fi mai important decât Qur’an, nu?
    te-ai gândit vreodată că bisericile necalcedoneene ar putea să ne privească drept „sectari”? asta, să înţeleg, în ciuda situaţiei ideale în care toată omenirea ar deveni peste noapte ortodoxă? (concurenţa e serioasă – islamizarea funcţionează mai eficient)
    aşa că te mai întreb o dată: cum ştii atât de sigur unde se află Adevărul şi că se află într-un singur loc?

    Dar tu esti sigur ca esti numai si numai al sotiei tale? Daca apare o alta femeie pretinzand ca tu de fapt ai fi sotul ei, ce-ai face? Nu-i asa ca ai da-o afara urgent? De ce imi ceri mie sa demonstrez ceea ce cunosc, anume ca Biserica Ortodoxa este unica pastratoare integrala a traditiilor apostolice, deci a insasi credintei data noua de Domnul Hristos ? Tot ce ar trebui sa faci e sa studiezi putin doctrina de credinta a bisericii ortodoxe, istoria si Sfanta Traditie in buna credinta; ai ajunge apoi la aceeasi concluzie – Eufrosin

    • nu „cunoşti”, ci crezi. pentru că nu poţi demonstra. nimeni nu poate.
     analogia ta este incorectă: nu se pot compara situaţiile tangibile/materiale cu altele abstracte, ce ţin de capacitatea noastră de înţelegere.
     îţi cer să demonstrezi pentru că eşti primul om pe care-l întâlnesc ce îşi permite să ţină lecţii pentru ceilalţi în aceşti termeni. lucru pe care un duhovnic adevărat şi l-ar putea permite, dar nu l-ar face, tocmai datorită iluminării sale. e frumos să încerci „îndreptarea” lumii, atâta vreme cât eşti conştient de „întunericul prin care căutăm o lumânare aprinsă acum 2000 de ani”.
     dacă vorbeşti în fiecare seară cu Dumnezeu şi îţi spune El exact cum stau lucrurile, îmi retrag cuvintele. dacă nu, ştii foarte bine că nimic nu rămâne nerăsplătit.
     şah

     Nah, ti-ai dat sah-mat singur! Ignorance rules! – Eufrosin

     • ai renunţat prea repede, atâta e tot ce poţi?
      nu ar trebui să-ţi fie frică de răspunsuri.
      speram să găsesc în tine un partener de discuţii cu care să mă bat şi în idei, şi în cărţi.
      întrebările rămân valabile, dacă te răzgândeşti, sunt dispus să ducem o dezbatere serioasă.

      Dezbatere serioasa numai de as avea timp pentru ea! Am famile si copii, blogul este „part-time”! Ce pot sa te indemn este sa continui sa rasfoiesti Lumea dupa Eufrosin. Pentru probleme existentiale, exista carti si chiar saituri care se adreseaza la obiect. Eu nu sunt indrumatorul spiritual al nimanui, ci doar un pacatos. – Eufrosin

 35. Am dat peste siteul asta din gresala….Doamne cat sunteti de dusi cu pluta.Scuze pt limbaj dar chiar sunteti penibli.Dati dovada de o prostie iesita din comun.Eu ascult rock de vre-o 30 de ani de la leppelin pana la marduk si deicide.Si ciudat pt voi, SOC merg si la biserica.Credeti toate prostiile pe care le auziti de pe nu stiu unde despre ce insemna numele trupei si mai stiu eu ce alte bazaconii…Dar din cate stiu eu…..daca esti un crestin adevarat….nu prea trebuie sa te lauzi cu asta.Vedeti-va fratilor de treaba si gasiti alt subiect de discutie ca din cauza unor ca voi am ramas in urma.Cat de avizati sunteti voi sa va dati cu parerea despre numele trupei? v-a confirmat vre-unul dintre ei ceva legat de asta?Prostia-i la putere fratilor printre voi.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––
  Se vede scumpule in schimb cat de „normal” esti tu si inca de departe… Spui ca mergi la Biserica – ia’ spune-i tu duhovnicului tau ca asculti si iti place formatia „deicide” ( ucidere de Dumnezeu ), sa vezi ce-ti spune. Tu ori minti pe rupte, ori ai probleme serioase de intelegere a lumii. – Eufrosin

  • 1.Daca as fii barbat de cand pana cand iti permiti sa-mi zici „scumpule”?2.Sunt femeie. ( femeie „roackeritza”? Brrr…imi pare sincer rau si imi retrag apelativul acela de simpatie, de urgenta! – nb )

   Stii ceva….credinta este in Dumnezeu nu in preoti pe care nu trebuie sa-i intereseze ce ascult. ( cine te-a indemnat sa „crezi in preoti” ? Credinta este in Domnul nostru Iisus Hristos, dar preotii sunt absolut indinspensabili, sau pe intelesul „roackerilor”, fara ei nu se poate! Si da, ar trebui ca duhovnicul tau sa stie ca asculti muzica demonica, dar ceva imi spune ca tu nici la biserica nu mergi, deci evident nici duhovnic nu ai – nb )

   Din cate imi dau seama sunt mullltttt mai normala ca tine.Serios asta indeamna decide?Mama….unde ai gasit traducerea? ( e simplu, in lb. engleza „deicide” cum ai scris tu intaia oara = deicid. Pricepi, da? – nb )

   Nu mint pt ca nu am nici un interes,”intelegere a lumii” esti de nu se poate.Pune frate si mai citeste si tu….mai documenteaza-te…nu te mai lauda aiurea cu credinta.Nu-i asa ca si iris si cargo sunt satanisti…hai spune ca nu-i asa…auzi da de jesus christ superstar ( opera rock) ce parere ai?asa pt cultura mea generala.
   –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
   Daca aveai pana acum cultura generala , nu ai fi cerut lamuriri elementare despre o „opera” rock blasfemiatoare la adresa Lui Dumnezeu. Ai fi stiut ce inseamna si ai fi pornit deja de la premiza ca exista influente satanice puternice in muzica rock. Am oferit si-un film care explica niste lucruri, mai sunt o multime de comentatori foarte bine avizati, unii dintre ei fosti rockeri, dar tu vrei sa continui polemica. Nu cred ca am cum sa te-ajut din nefericire. Lumea dupa Eufrosin este un loc pentru cei care deja cunosc niste lucruri despre lume si vor sa se informeze si mai bine, sau pentru cei care ne-stiind mare lucru, au totusi bunavointa sa admita asta si sa invete ce e de invatat. Lasand muzica la o parte, rasfoieste eticheta „Sanatate” de ex., poate acolo sa afli ceva cu care poti fi de acord – Eufrosin

  • Si nu mi-ai raspuns cat de avizat esti sa-ti dai cu parerea asupra concertului.
   ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
   Am avut toata colectia lor, i-am ascultat si placut pe cand eram tanar, apoi am crescut si am priceput ca nu e nimic de admirat la ei. Sunt niste mici jeguri sataniste, asta-i tot. – Eufrosin

 36. Interesant de spus ca numai de AC/DC te-ai stiut lega.De baba aia cabalista, Madona nu ai spus nimic.
  Eu zic sa-ti mai faci inca un blog unde sa postezi toate concertele dar nu numai de muzica rock pentru ca macar aici sti exact la cat e ceasul!
  Incearca sa te legi si de toti timberlaky si toti labarii si labaresele din muzica promovata in ziua de astazi.
  Sa fim serios – daca vor sa ne rupa mintile o sa loveasca in tanara generatie nu in astia mai batrani care s-au bucurat din tot sufleul ca au reusit in sfarsit sa vada o trupa a tineretii lor.
  De fapt cam despre asta este si vorba.Muzica rock imi aminteste si-mi va aminti in continuare de „tineretile” mele rebele.Anticipez ca o sa-mi spui ceva de genul ca am avut tinereti destrabalate pline de bautura si femei.Ei din pacate nu au fost asa multe femei pe cat mi-as fi dorit. 🙂
  Acum pe bune, tu imi amintesti de perioada liceului cand o parte din colegi se uitau la mine cu dispret si-mi spuneau ceva de genul: „nu o sa se aleaga nimic din tine, esti un ratat cu muzica ta cu tot”.Au trecut anii si am facut si eu ce am putut dar cu siguranta nu am ajuns un ratat.
  Spune-mi te rog de ce asa multa inversunare pe muzica rock?!
  Iti mai povestesc un mic episod din viata mea de acum 5 ani.Am ajuns la un moment dat sa fiu invitat la o intalnire de „super ortodoxi”.Vara, caldura de peste 30 grade, fetele imbracate in fuste groase de lana, totul negru, cu baticuri in cap si cu priviri grave de oamenii apasati de chinuri imaginare.
  Tot al doilea cuvant era: „sa ne ierte Dumnezeu” de parca as fi stat de vorba cu niste oamenii ce au comis crime oribile toata viata si acum s-ar fi trezit la realitate.
  Prietena unui bait lnistit, poate prea linistit, povestea cum a reusit ea sa il scape pe acest biet baiat din mainile satanei, cum era el de pierdut si cum asculta el numai Metallica.Acuma, baitul canta in corul bisericii si mi-l dadea ca exemplu.
  Aproape ca m-a convins dar mi-am amintit ca nu prea am voce, prin urmare eu ramaneam la faza cu Metallica.
  Acuma fiecare cu treaba lui, doar ca imi era mila de el.Ma gandeam ce mirosuri il asteapta ce bitu’ om cand ajunge acasa cu pritena lui si o dezbraca dupa cate-o zi petrecuta la peste 30 grade, imbracata in lana neagra.Asta in cazul in care aveau viata sexuala in cuplul lor.
  Eu unul i-am vazut ca niste ciudati, care incercau mai mult sa braveze unul in fata altora, incercand care mai decare sa para mai patruns de cele sfinte.
  Pentru un om normal, toate astea sunt trase de par rau.
  Nu sunt de acord cu modul in care lumea isi pierde moralitatea si sunt de acord ca nu o sa ajungem nici unde.
  Dar daca BOR vrea sa face ceva pentru generatia de astazi , atunci sa dea exemple viabile, care se pot aplica cat de cat.Extremele in cazul acesta nu fac decat sa sperie omul normal si sa-l indeparteze si mai mult.
  Trebuie gasit un echilibru si aici.
  Ne-am nascut in aceasta lume si trebuie sa traim in ea.

  Mai vreau sa-ti spun ceva! Citeste versurile de mai jos:
  Illuminati
  You’ve come to take control
  You can take my heartbeat
  But you can’t break my soul
  We all shall be free

  Illuminati
  You’ll never take control
  Your new world order
  Will lead to none at all
  We all stand before you as one
  Heaven is for everyone
  To be free from the dark

  apartin unei trupe germane: Gamma Ray se numeste.

  Toata muzica lor este plina de mesaje anti NWO!

  Asculta ultimul album Megadeth!
  Am ascultat un interviu a vocalistului Dave Mustaine in care el singur marturisea caile mai intunecate ale tineretii, dar tocmai din cauza ca a cunoscut acea parte incearca sa trezeasca lumea prin mesajele si muzica lui.Ultimul lor album este profund anti NWO

  Parerea mea este ca roackerul este o specie mai aparte, un spirit ce cauta si nu se multumeste cu putin, capabil de a discerne mai bine intre bine si rau, realist si cu mare potential.

  Tocmai din cauza faptului ca sunt oameni inteligenti, vor intelege mult mai rapid chestiuni legate de teoria conspiratie in comparatie cu majoritatea manelistilor sa frcventatorilor de discoteci.

  hai ca fac o pauza….

  • Bogdane, ca sa ti poti da seama care ii treaba cu muzica metal (si rock, in genere) ar trebui sa te poti detasa un pic si sa vezi ce emotii iti da, ce tendinte iti potenteaza s.a.m.d. …studiaza-te olecuta in timp ce asculti, e posibil sa observi anumite lucruri.

   O fi roacherul o specie mai aparte (tind sa cred si eu asta) insa vezi matale, iarasi e posibil ca de fapt lucrurile sa stea un pic invers: adica spiritele astea tineresti, mai aparte, aflate in cautare, cu potential…pentru ele s’o inventat rocanele. Ca sa le impinga cautarea in directia in care nu treba. Sau sa-i impinga pe ei cu totul in intunerec sau chiar in moarte. Stiu destule cazuri.
   Sunt de acord ca reactia credinciosilor ce nu au avut de-a face cu rockul e destul de extrema: insa e asa din doua motive.
   Unu: roacheri se duc de multe ori pe ei insisi in extreme deci se distanteaza de normalitate. O normalitate care, nowadays, oricum e departe de ceea ce inseamna trairea crestina. Si tocmai pentru ca sesizeaza anormalitatea normalitatii din vremile noastre. Insa directia in care se duc ei e opusa directiei in care se duc crestinii – carele sesizeaza si ei, cu atat mai mult, anormalitatea normalitatii.
   Doi: s’o racit dragostea, din pacate. Acolo unde mai e cat de cat dragoste. E mai usor a pune etichete si a da cu parul. La fel de usor precum le iaste roacherilor sa deie din parul propriu.

   Tu insa, roachere, atata vreme cat inca mai cauti, atata vreme cat inca te mai sbati, cat inca mai e o farama de viata in tine…mai ai o sansa. N-o rata. Vremea e a cernerii.
   Si mai ales, tin’te departe de cei care is de mult si iremediabil „on the highway to hell”, sunt usor de recunoscut chiar si pentru roacherii asemenea lor.

 37. Eu sunt baptist si rocker. Punct. Muzica nu are granite. Punct.
  AC/DC vine pur si simplu de la Curent Alternativ/Curent Continuu. Sa lasam habotniciile.
  Cautati satanismul in mintea lumii asteia, adica a producatorilor. Si nu va mai grabiti sa ridicati piatra asupra baietilor astia care chiar muncesc pentru banii aia. Cu talent.

  Ia’ spune draga Felix, da’ curva si mironosita in acelasi timp se poate ? – Eufrosin

 38. sa inteleg ca imi dai dreptate de mi-ai sters posturile!!!

  Au contraire! ai fost vulgara in exprimare, ai atacat credinta ortodoxa si in general nu mi-a placut atitudinea ta. Se poate sa nu fi de acord cu mine, dar cand vine vorba de credinta , acolo nu mai e loc de tocmeala – Eufrosin

 39. Dar de preotii care abuzeaza de copii nu zici nimc? De preotii care nu dau doi bani pe oameni?

  ( precis te referi la catolici, caci la ortodocsi nu s-a auzit, desi e plin de mere putrede si in sanul bisericii noastre nationale – Eufrosin )
  Nu-mi vine sa cred ca sunteti reali.
  Eu nu cred in Dumnezeu, nu cred decat in mine si atat. Desi I have a little bit of Sympathy for the Devil.
  ( Pai vezi draguta unde e problema? Unde hard-rockului satanic i-ai facut loc, Bunul Hrisots intru carele esti si tu botezata – CULMEA! – , nu mai are loc. De ce sa te miri ca simpatizezi cu necuratu’, cand tu nici macar nu mai dai pe la Biserica? Parintii, ca sa nu intreb despre bunicii tai, sunt fericiti de asta – dar nasii care te-au botezat ? Unde intunericul intra, lumina nu mai are loc. – Eufrosin )

  Iar AC/DC sunt ultimii de care trebuie sa va legati. Cauta adevaratele trupe sataniste, atunci ce o sa mai zici?

  ( Exista si altii mai blatanti decat astia, de acord, dar asta nu inseamna ca diavolul nu incearca sa prinda pe cat mai multi, cu mesaje cat mai benigne – ai vazut asta? – Eufrosin)

  Daca nu exista religia eram desupra conditiei umane de acum. ( gresit- te-ai fi aflat in pur animalism, dupa cum se afla toti cei care nu realizeaza ca sunt cununa creatiei Lui Dumnezeu. De ce te-ai purta diferit fata de fratele tau roman, daca ai crede din suflet ca in fond te tragi dintr-un …australopitec ? – Eufrosin )

  De ce nu te legi de lucrurile cu adevarat importante? Sau asta e pe primul loc in lista ta de ortodox?

  (Ooo., dar ma leg de ele ca si o pre-conditie a existentei „Lumii dupa Eufrosin” – rasfoieste blogul acesta mai pe indelete, stiu nu e pentru toata lumea, ci doar pentru cei suficient de curiosi spre intelegere… Eufrosin )

  • Stimat cititor, ar trebui sa stii ca taina cununiei specifica ortodoxiei reduce aproape spre zero aceste abuzuri din partea preotilor. Nu tin sa le iau apararea pentru ca multi sunt acolo nu pentru a-L sluji pe Dumnezeu, pentru unii este doar un ”job” din care traiesc. Dupa cum spunea si Eufrosin, e plin de mere putrede si la noi, dar de departe comparatia dintre religii din acest punct de vedere ar trebui exclusa. Traieste mai intai in credinta si in tot ce presupune ea, experimenteaz-o in dragoste, si ai sa intelegi. Pana atunci, numai bine tuturor

  • Eufrosin, cred ca raspunzi prea frumos acestei trufii. Despre piesa grupului The Rolling Stones, credeam la 18 ani ca are un titlu care sa iasa in evidenta si nimic mai mult. Imi aduc aminte cat SUFEREAM pt ca nu o auzeam decat in inregistrari foarte proaste dpdv tehnic. De cate ori TVR1 o transmitea, invariabil tasneam din locul in care ma aflam si desi nu stiu sa dansez simteam o imperioasa nevoie de a LOVI, obiecte sau orice, nefiind prin vreo fire violenta. Intr-un film dedicat trupei The Rolling Stones am aflat ca seful formatiei isi intrerupea concertele dupa ce se canta aceasta „simpatie”, intreband publicul de ce oameni din audienta, care nu se cunosc intre ei, au inceput a se lua la bataie. La un concert un om a UCIS un alt om, fara ca macar sa poata da vreo explicatie politiei. Ceva imi spune ca nici macar componentii trupei nu au idee prin ce mecanism li s-a insuflat nenorocita inspiratie de a compune o piesa atat de percutanta in sfera psihicului uman. Pt mine e clar ca cel rau are o smecherie, o abilitate ce poate parea o forma de inteligenta superioara, cu necesara precizare ca numai inteligenta care e orientata catre lumina si catre Dumnezeu, e superioara. Ai spus ca unde e intuneric, nu incape lumina? As indrazni sa sper aceea ca diferenta dintre cele doua e ca, intr-o pestera intunecata, aprinderea unui simplu bat de chibrit poate crea o bogatie de imagine, pe cand intr-o sala de marmura alba luminata feeric, nu poti aduce la fel de usor intunericul. Multumesc

 40. Eufrosin, ai scris mai sus ca printre preotii ortodocsi nu sunt cazuri de abuzuri sexuale, ci numai printre cei catolici.

  Gresit: oarecum de curand chiar a fost un scandal in care un preot (sau un calugar, nu mai stiu sigur) a fost filmat in timp ce avea relatii sexuale homosexuale. Pe urma, e cazul mitropolitului (sau episcopului, ca nu stiu gradele bisericesti), oricum, seful bisericii in Constanta, care a fost dovedit ca vinovat de coruptie. Mai poate fi amintit si sceleratul acela de preot care a ucis cu cuzime o fata, motivand ca o „exorcizeaza”.

  Gresit pe toata linia – cum reusesti ? Marul acela putred, avea relatii homo contra bani, cu doi/doua prosituate/prostituati (cum sa le spun astora?) si nu cu copii de altar ca in biserica catolica. Episcopul Constantei nu a fost dovedit de nimic, a ramas doar scandalul declansat de presa ateista, anti-crestina. Cat despre ce s-a intamplat la Tanacu, acolo chiar n-ai dreptul sa vorbesti, aflat fiind in totala ne-cunostinta de cauza. Maicuta a murit in salvare, datorita tratamentului gresit aplicat si nu in timpul exorcizarii. Biata avusese probleme de sanatate mentala dinainte, dar sistemul medical si-a batut joc de ea timp de ani de zile. Parintele Daniel a incercat sa o salveze, stiut fiind ca multe boli mintale sunt de fapt posesiuni demonice. Maica a avut o criza, au chemat salvarea al carei echipaj efectiv a omorat-o. Daca nu-i chemau, cel mai probabil ea si-ar fi revenit. Din nou, presa anti-crestina a vuit, savurand momentul, iar autoritatile bisericesti l-au sacrificat cu lasitate pe unicul om care a incercat sa o ajute pe maica bolnava. Se vedea cu cata placere dau in biserica toate jigodiile din media, le curgeau balele, nu alta.

  Si ca ei mai sunt o multime de preoti care poate nu comit fapte grave, dar sunt niste indivizi care nu au nici o urma de autoritate morala. De exemplu, in comuna in care au o casa bunicii mei, preotul a fost inlocuit cu un altul, dar el a refuzat sa plece si a facut saptamani in sir scandal in biserica, la slujbe, nunti si inmormantari. Inclusiv patriarhul este un tip preocupat exclusiv de bani si putere, se vede pe el ca de fapt ar fi fost mult mai potrivit ca speculator imobiliar sau bisnitar.

  Din nou, mere putrede… E ca si cum as refuza sa manac mere toata viata, doar pentru ca am vazut cateva viermanoase si n-am inteles ca nu toate sunt asa.

  Eu nu cred in dumnezeu, dar chiar daca as crede, nu vad nici un motiv pentru care sa implic biserica si preotii in credinta mea personala. Mai ales cand vad cum sunt ei in realitate.

  „Credinta ta personala”, vax albina…. Fara preoti nu te poti mantui, pentru ca te lipsesti de tainele bisericii: cum sa iti ierte Dumnezeu pacatele, daca tu nu ti le spovedesti duhovnicului, pentru a primi mai apoi Sfanta Impartasanie ?

  • Dupa parerea ta asta a dumnezeu: un birocrat care nu accepta decat pe cei care au dosarul complet si au platit si taxa pe timbru? Ce sa spun, asta defineste un om, daca a indeplinit niste ritualuri? Si te mai miri ca tot mai putini oameni practica religia crestina.

 41. […] să profite de pe urma evenimentului şi să-şi crească traficu’ pe cât posibil, am dat de o chestie de mi-a căzut bărbia pe tastatură şi mi-au sărit şi vre-o doi dinţi. Cred. Citez: „Muzica […]

 42. „Apropo, ca sunt in tema, stii ca in Danemarca , printre adolescenti esti considerat inapoiat daca nu esti si homo?”

  Banuiesc ca ai trait in Danemarca si asa esti in tema, nu?

  Daca dadeai putina atentia, ai fi observat ca articolul e de fapt o insiruire de comentarii preluate de pe Realitatea. Propaganda homosexuala este insa abjecta in tarile Europei de vest, vezi comentariul lui Sergiu Badan, pe aceeasi pagina. – Eufrosin

  • Ti-ai ales o modalitate cam ciudata de a „cita” sursele.

   Da, un link chiar la inceputul articolului – ciudat rau de tot! Eufrosin

 43. Avortul nu este o crima decat in ochii bisericii. Daca te-ai informa, aceasta problema apartine eticii aplicate. goggle it daca te lasa Bunul Dumnezeu. (legat de un comentariu pe care l-a lasat cineva mai sus)
  Nu cred in Satana iar mica referire a fost la o melodie de la Rolling Stones. Credeam ca o sa te prinzi dar m-am inselat. Eu am ales sa nu cred nici in Bine nici in Rau.

  Parintii mei nu mai sunt deci nu am de unde sa stiu ce cred ei. Desi sunt sigura ca ar fi mandri sa vada ce am realizat in putinii ani de cand sunt pe lume.

  Iar daca parintii tai gandeau ca si tine, tu sigur n-ai mai fi existat ca sa bati ineptii in taste. Auzi colo’, de ce sa mai ramana femeia gravida, sa -i fie rau, apoi sa treaca prin chinurile nasterii, cand are la dispozitie avortul? Spune-i ca nu este rau victimei unei crime grave, copilului mutilat, mamei violate etc. – ce simpla e lumea ta… – Eufrosin

 44. lol toti postacii roacari si fani pitici gratis.com au dat iures la tine pe blog! 🙂 serios. unu ti’a pus link la ala…radu 🙂

  Te rog sa ma crezi, nici nu stiu cine sunt „pitici gratis”! – Eufrosin

 45. un blog cu limbaj obscen ci-ca pamflet ,unde bat campii tot felu ‘de ciudati. a unuia de la ‘academia catavencu’.

  Kosk, imi vine sa cred ca e altcineva care posteaza sub nickul tau. Unul care a comentat pana acum precum tine, nu poate sa fi scris cele de mai sus. Cu bine, Eufrosin

  • poate e satan cu nicku’ lui=))

   Aminteste-ti – numele necuratului numai cu litera mica! – Eufrosin

 46. si btw … ac/dc rock … DAR paraca mai bun ii Marlin Manson .. care e preot .. 😛

  Preot de-al cui e ala mai „Nietscche” mai ? – Eufrosin

 47. @eufrosin, nu de blogul tau am scris, frate. Ai intrebat cine sunt ‘pitici gratis’ si ti-am raspuns.
  Daca posteaza cineva cu nick-ul meu de pe alt ip, baneaza.

  Alright, stiam ca e asa! E vina mea ca nu mi-am citit propriul comentariu. – Eufrosin

 48. imi cer sincer scuze, desi am scris un post kilometric, am uitat sa fac o precizare:

  De la Eufrosin citire, cu referire la Ozzy: „Acum l-a ajuns bataia Domnului, inca din viata aceasta si inca nu e gata.”
  Ce bataie, ma rog?
  E inca celebru, e considerat bunicul muzicii rock, este iubit de fani si de familie, si nu ii pasa de rauvoitorii care incearca sa il discrediteze de 40 de ani incoace; ce-i drept, tot din marturisiri proprii, sta cam prost cu potenta, dar asta-i tot :))

  Nu-l vezi cum arata, macinat de boala, puhav si dezgustator la privit ? Dar cancerul sotiei lui ce-o fi daca nu bataia Domnului?

  • Pt cultura ta generala sotia lui Ozzy a scapat de cancer(sunt convinsa ca nu imi vei publica nici comentariul asta) Legat de Ozzy, tot respectul pentru el si pentru ce face.Chiar nu este dezgustaror la privit asa cum zici tu..cenzurat pentru nesimtire – Eufrosin

 49. Nu-mi vine sa cred…..ai publicat……daca tu zici ca ce am scris eu este nesimtire……sau stii ca am dreptate si nu ai replica….

  La celelalte articole de ce nu comentezi, sau numai la suvbiectul ac/dc „ai aer” ? Eufrosin

 50. Pentru ca m-a contrariat comentariul tau legat de ac/dc.Recunosc, m-am uitat pe site,blog ce o fi asta si sincer mi se par aberatii si nu vreau nici sa-mi bat capul.Dar cu ac/dc m-ai scos din sarite rau.Si daca incerci sa cauti pe internet si pe multi altii.

  Ma bucur sincer! Eufrosin

 51. Daca te poti bucura pentru faptul ca rade lumea de tine si te considera nebun…….ar trebui sa-ti pui niste semne de intrebare

  Intr-o camera cu 100 de nebuni, singurul care va fi considerat nebun, este omul normal – Eufrsoin

 52. ti-am mai spus sa lasi balta internetul si sa te adancesti in credinta daca tot esti asa evlavios dar mi-ai sters postul

  Pentru ca nu era la locul lui, precum nu este nici de data asta. – Eufrosin

 53. Cunosc foarte bine situatia asa ca trebuie sa spun ceva.
  Toata confuzia se datoreaza in cea mai mare parte mass-mediei..
  Desigur muzica incarcata de energie si tensiune este ceea ce tinerii isi doresc sa asculte, tocmai pentru ca exprima cel mai bine gravitatea situatiei din aceste vremuri.
  Dar aceasta trupa mediocra, daca nu li s-ar fi facut o reclama imensa (tocmai pentru mesajul satanist), nu ar fi auzit nimeni de ea. E penibil ca atatia tineri, manevrati de centrul mondial de informare, pun botul si se inghesuie la aceste tzoape nerusinate, imbatranite in rele.

  Profitand de setea tinerilor pentru o muzica razboinica, sistemul le vara pe gat toate gunoaiele sataniste.
  Au existat si exista mii de trupe mai bune de care nu se stie nimic. Am sa mentionez doar grupul englez Stranglers sau curentul suedez cu trupe cum ar fi Vit Aggression, Barsarkarna si Division S. Artisti adevarati cu talent, sinceritate si vigoare. Dar fiindca mesajul lor nu convine, lumea nu va afla de ei. Si atunci lumea – vai de capul ei de lume – se inghesuie cu zecile de mii la mizeria cu coarne.
  Doamne ajuta!

 54. † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul

  Se pare ca este un “calendar de satanizare” a Romaniei in 2010:

  Sambata, 06 Februarie 2010
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/chris-rea-a-concertat-la-bucuresti-885776.html

  Duminica, 16 Mai 2010
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/acdc-baga-voltii-in-difuzoare-895029.html

  Duminica, 16 Mai 2010
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/evz-iti-da-invitatii-la-depeche–848932.html
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/concertul-depeche-mode-a-fost-amanat-850907.html
  DESI AMANAT BILETELE SUNT VALABILE LA B’ESTFEST – PENTRU A SE VEDEA CA SUNT ACEEASI MANA NECURATA

  Miercuri, 02 Iunie 2010
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dylan-vine-la-bucuresti-dupa-ce-va-fi-omagiat-la-new-york-893442.html

  Vineri, 18 Iunie 2010
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/aerosmith-romani-venim-peste-voi-887790.html

  Vineri-Duminica, 25-27 Iunie 2010
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/manowar-rammstein-metallica-capete-de-afis-la-sonisphere-889246.html – B’ESTFEST
  Organizator Marcel Avram (impresar, manager si organizator, director de ziar) se afla pe o lista destul de “selecta” de EVREI … http://www.badpolitics.ro/personalitati-publice-de-origine-evreiasca-lista/ Sa fie o coincidenta nevinovata?!?

  Sambata, 10 Iulie 2010
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/eros-ramazzotti-concert-in-romania-888912.html

  Vineri, 23 Iulie 2010
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/metallica-revine-in-vara-la-bucuresti-798384.html

  Duminica, 15 august 2010 , de Adormirea Maicii Domnului si Ziua Marinei (si marinarului!!!)
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/iron-maiden-va-concerta-la-cluj-895179.html

  …si probabil ca or mai fi…

  Pentru cei care mai au dubii legate de muzica lumeasca sa urmareasca de la un capat la altul http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-video/satanismul-in-muzica-rock.php si sa citeasca articolul http://blog.pustniculdigital.info/articole/39/ si http://saccsiv.wordpress.com/category/the-industry/ . Stiintific e recunoscuta tehnologia de manipulare prin sunete inverse pe care creierul le percepe direct in subconstient. http://roaim.net.tc/?a=articles&p=129 De asemenea si cercetatorul Masaru Emoto a aratat cat e de nociv acest tip de muzica tinand cont ca omul este 70% apa iar cristalele formate de apa expusa la muzica rock au fost similare cu cele expuse la tot felul de “alte otravuri” spirituale.

  Am citit din explicatiile de pe unde apar articole despre viitoarele concerte si marea problema nu e ca tinerii nostri, adolescentii “se recunosc satanisti”, ei nu realizeaza GRAVITATEA actului lor, necuratul i-a facut sa creada ca NU EXISTA si nu exista nici rai nici iad, tocmai de aceea fac acest lucru cu atata usurinta. Pentru majoritatea covarsitoare a fi satanist (Doamne Iarta-ma!) reprezinta o titulatura, o bravura, un titlu ca si cum ai spune ca esti membru unui club sportiv.

  In partea opusa e “Ortodoxia” care tradus inseamna “Dreapta credinta” care e “firea omului” insa putini stiu ca asa se traduce, pentru ei e doar o titulatura, nu stiu ce semnifica si cat poate fi de frumoasa. La predica de duminica aceasta parintele a spus ca i-am asezat pe Sfinti pe un piedestal si sfintenia a devenit pentru noi un lucru de neatins de aceea s-a facut aceasta departare. Dar Iisus a zis sa ne asemanam cu El prin Sfintenie si asta ar trebui sa fie straduinta noastra de o viata.

  Solutia e postul, rugaciunea, spovedania, pocainta, le va aseza Dumnezeu pe toate cumva.
  Sa nadajduim la Dumnezeu si sa ne rugam sa ne lumineze tuturor calea.

  † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul

 55. Ciprian, te nelinistesti degeaba. Nu te obliga nimeni sa vii la nici unul din concertele astea, calmeaza-te.

  Dar nici nu il opreste nimeni sa semnaleze acest rau. – Eufrosin

  • Eu sunt relativ calm, cu ajutorul Lui Dumnezeu. Ma doare ca se duce tara de rapa prin toate mijloacele posibile si imposibile si nici macar nu stim si nu vrem sa stim de la ce ni se trage. Am descoperit ca datorita pacatelor noastre se intampla ceea ce se intampla, e scris aproape MATEMETIC in Cararea Imparatiei a Parintelui Arsenie Boca despre pacatosenia neamului si necazurile lui, semnalez si voi mai semnala cat voi putea astfel sa se trezeasca cat mai multa lume si poate se va indura Dumnezeu de noi daca nu… „asa ne trebuie” nici mai mult nici mai putin. Doamne Ajuta!

   • Tara se duce de rapa din cauza guvernantilor care au furat tot ce era de furat si acum taie pensii si salarii, nu din cauza unor concerte. Toti preotii si calugarii astia care se isterizeaza din cauza buletinelor sau carnetelor de conducere sau din cauza unor concerte asa-zis „satanice” mai bine s-ar preocupa de oamenii saraci din regiunea lor. Daca sunt asa mari crestini si patrioti, preocupati de viitorul tarii, mai bine ar renunta la construirea absolut inutila a catedralei neamului din Bucuresti si ar dona banii pentru ajutorarea pensionarilor care acum sunt condamnati sa aleaga intre mancare si medicamente.

    In timp ce guvernantii furau, lumea mergea la concerte (sau dadea atentie la alte „distractii”). Simplu, nu ? – Eufrosin

    • Cristian, ai dreptate. şi Eufrosin are dreptate. fiecare dă atenţie propriilor „distracţii” mai mult decât celor comune.
     ideea este să nu ne cramponăm de mărunţişuri şi să facem ceva împreună. altfel vom rămâne cu certurile dintre noi şi cu mâhnirea că „aşa ne trebuie”, sau că „am primit ceea ce merităm”.
     reflectaţi şi daţi-vă seama că asemenea discuţii sunt total inutile, mai ales acum când ăştia s-au pus cu mic cu mare pe noi.

 56. Mai,eu nu inteleg ceva.Poate imi explicati voi.Din cate stiu eu,daca esti asa de credincios cum spuneti voi ce sunteti, ce treaba aveti cu internetul?Si mai ales raman uimita in special de „eufrosin”.aveti un limbaj de net mai rau ca niste pusti de 10 ani.Lasati-ne pe noi astia care suntem pacatosi sa ascultam in continuare muzica rock si voi vedeti-va de credinta.Nu va obliga nimeni sa va duceti la concerte sau sa ascultati aceasta muzica.Si in primul rand nu aveti nici un drept sa-i criticati pe altii pentru ceea ce cred si fac.Oare sunteti voi fara pacate sa va permiteti sa-i judecati pe altii?Credinta trebuie sa o porti in suflet nu sa o strigi in gura mare.Presupun ca si acest mesaj o sa-l consideri jignitor si nu o sa-l publici dar…

  Nu te obliga nimeni sa citesti bloguri care te enerveaza intr-atat si sa mai si comentezi pe ele…. Mai bine pune-tii niste ac/dc si simte-te bine! Pentru ca sunt credincios nu inseamna ca nu sofez, sau ca nu merg la mare. Ce e diferit cu internetul? Conteaza la CE il folosesti, nu faptul ca il folosesti. Si da, am dreptul sa spun ce vrea eu, doar e blogul meu, nu? – Eufrosin

 57. Cand vad cata prostie exista….atata timp cat tu ai drepturi nu-i mai critica pe altii.DREPTUL ASTA NU IL AI!!!!!!

  Ei lasa, vei pricepe lucrurile astea, dupa ce implinesti 18 ani, 🙂 Eufrosin

  • Draga ac/dc daca in urma cu 7-8 luni cineva mi-ar fi spus ca muzica „lumeasca” e nociva as fi reactionat ca si tine, poate putin mai cilivizat dar in acelasi sens. M-am incapatanat sa ascult de Dumnezeu si am dat de greu, astfel m-am luminat prin suferinta in marea dragoste de oameni a Lui Dumnezeu. Poate ca nu ti-ar strica sa urmezi link-urile din post-ul meu de mai sus si sa ajungi mai simplu decat am ajuns eu la aceeasi concluzie. Poate…

 58. @ac/dc: draga mea, tu il critici pe Eufrosin din cauza ca el ii critica pe altii.

  O faci insa cu patima si astfel nu observi ca ajungi in mijlocul unui non-sens: zici ca nimeni nu are dreptul sa ii critice pe altii dar tu, la randul tau, cu critica si din critica asta te hranesti.
  Te inteleg ca iti plac ac/dc si te loveste in amorul propriu cand cineva ii pune la zidul infamiei insa ai oleaca de rabdare cu matale, lasa nervu deoparte, bea un ceai, calmeaza-te si incearca un dialog far’ de patima.

  Btw, eu daca stau sa ma gandesc bine cred ca l-am prins si pe Bon Scott. Mi-o placut si lovitura de traznet la nebunie.
  Pana m-o traznit si pe mine. Asa ca, sa fiu in locul tau, m-as gandi de doua ori inainte sa sar de fund in sus cu avantul tineretii navalnice.

 59. Pt cultura ta generala am facut 18 ani acum vre-o 12 ani.Daca erai atent vedeai ca nu numai pt ac/dc ma revolt.Dar ma deranjeaza cand sustineti unuii dintre voi numai aberatii.Voua nu va convine nimic si toata lumea dupa parerea voastra ( cu exceptia celor ca voi)sunt satanisti sau mai stiu eu ce.Cine stie din ce secta ciudata faceti parte

  Atunci cresti si cu mintea, pentru binele tau! Nu suntem sectanti pe-aici, fi linistita. – Eufrosin

 60. ac/dc, hai să îţi împărtăşesc un fapt: mai exista unu’, Vicus, care s-a luat de Eufrosin, deşi nu era rocker. te înţeleg că eşti rockeră, şi eu sunt rocker. dar crede-mă, aici nu vei avea vreo şansă de a fi înţeleasă. ca să înţelegi chestiunea asta, citesşte încă odată, cu atenţie şi fără grabă, toate comentariile anterioare. şi mai ales fără să te enervezi. mai bine i-ale în glumă pe cele care te enervează acum. vei înţelege cu siguranţă ceea ce ţi-a zis acum

 61. ia-le… scuze de grabă

 62. Salut Eufrosin,

  Interesant blogul tàu…Observ cà este foarte multà rea credintà (în perfectà opozitie cu dreapta credintà, pânà la urmà) si totul ambalat asa, în,vezi Doamne, întrebàri nevinovate, luàri de pozitie anti „anti”, dupà faimosul slogan saizecioptar francez ” este interzis sà interzici!”. Nevinovati, care se pretind ca atare, inocenti bietii de ei, (nu ca si preotii àia ortodocsi, pe care ei, inocentii, i-au vàzut/auzit/depistat luând mità??.pentru un botez,îmbàtându-se cu alcool,alergând dupà femei, lucrând duminica si câte înca de astea) cà doar ce poate fi ràu în muzica rock, pânà la urmà, nu-i asa? Numai in capul nostru de fanatici/habotnici poate fi ràu ceva, în NICI UN CAZ în adorabila lor muzicà rock. Mama mia, câte rea credintà! Si vitupereazà, intrà în polemici pe saiturile fanaticilor, vor sà stie de ce nu tàcem, de ce vorbim, de mai mai stricàm si pe altii cu cretinismul nostru crestin (Doamne iartà-mà!) de ce nu ne convine totala libertate, de ce îi punem la zidul infamiei pe toti acesti mari artisti, de ce EXISTAM chiar! Pentru cà „exist deci màrturisesc Adevàrul”, care adevàr, pài tocmai Acela pe care l-am pus la zid, pe cruce (orice pàcàtos se considerà pe sine însusi participant la Ràstignire) acum douà mii de ani, ca si ieri, si azi, si oricând am îmbràtisat minciuna în locul Lui.
  Eufrosine (cred cà suntem de-un leat) lasà-i, nu te obosi cu explicatii si ràspunsuri, când ai de-a face cu reaua credintà îti faci semnul crucii si te rogi pentru ei, atât. Domnul si-I cunoaste pe ai Sài, oricum.
  Iar cine vrea sà asculte acedece n-are decât (când eram mai vioi si eu ascultam, câteodatà, desi tin minte cà totdeauna aveam niste…retineri, chipurile lor, gesturile lor, stàrile sufletesti exaltate pe care mi le induceau toate astea mà cam perturbau, pe la 18-22 de ani)
  Sunt un tatà de copii si-ntradevàr din punctul àsta de vedere am devenit foarte atent cu tot ce zboarà-n eter. Dar iar cred cu tàrie cà Domnul îl lumineazà la timp si pe pàrintii mai… rockeri, cà de „boala” asta putini scàparà pe vremuri.

  • Multumesc – pe vremuri astia erau cu mult mai putin periculosi decat acum. Astazi beneficiaza de „ajutorul” plasmelor, ipodurilor si de ce nu a cate unui baiat interprinzator care sa ii aduca sa se scalambaie si pentru „distractia” tineretului nostru.

 63. Insusi Ozzie, se pare ca a recunoscut, fie si cu un dram de nesiguranta, ca, sursa inspiratiei din piesele sale nu ar fi una buna, curata. Pe vremuri se mai credea ca muzica Rock militeaza pentru schimarea puterii mondiale a capitalismului atroce, criminal al vietii omului de rand. Azi vedem clar precum lumina zilei ca miscarea-fenomenul Rock a fost cu maximum de succes deturnat aparent de catre casele de discuri si televiziuni, dar, de fapt, a fost deturnat de catre sistemul satanic stapanitor al amaratei asteia de planete, in care speranta e din ce in ce mai stinsa. Nu vad vreo sansa de revenire prin puteri omenesti. Doar Dumnezeu, atunci cand Va vrea, Va arata tuturor ca raul a fost definitiv starpit. Foarte frumos spunea un parinte al acestui neam, ca, tot ce mai putem face, noi, oamenii, e sa murim pentru ADEVARUL lui Iisus Hristos. Lupta corp la corp cu sistemul ar fi o nerozie si tare ma tem ca spre asta ne indeamna inclusiv satana prezidenta din Cotroceni, cel care indemna saptamana asta pe politai si pe jandarmi sa nu aiba retineri de la a fi violenti cu eventualii manifestanti neascultatori. Au muncit satanistii pe branci ca sa ne faca mare cutremur dar Dumnezeu nu a vrut. A iesit un cutremur abia perceptibil dupa saptamani si saptamani de atacare disperata a cerului si a pamantului Romaniei. Doamne apara-ne!

 64. Ce parere aveti despre muzica porsturilor din FM-ul romanesc?

 65. *posturilor

 66. frate esti prost rau,si care e faza cu „saracul care intinde mana” ,sa ma cac pe el de sarac,daca nu munceste si doar intinde mana sa-mi suga pu*a .IAr in ceea ce te priveste habar nu ai ce inseamna muzica,u ce asculti?stai sa ghicesc…manele .Ce plm poate asculta un inapoiat ca tn care isi bate pla de ac dc

  • Ai grija sa nu ajungi chiar tu sarac intr-o zi, caci te vei kk pe …tine!

   • Lasa-l, Eufrosin, te rog! Pariez ca individul nu stie nici 0,14% din muzica pe care inca o recunosc, desi, as prefera sa o uit. Inselare e tot ceea ce nu e catre Dumnezeu. Si eu am pus botu’ la muzica moderna, candva iar acum primesc inregistrari cu fiica-mea cantand in Anglia de mi se ridica parul in cap; nu de alta, dar, in limbaj rock se traduce prin, „canta bine”. Deh, fiecare invata doar prin proprie experienta si putini sunt cei care au credinta si ascultare. Craciun fericit, pentru Eufrosin, pentru ai lui dragi dar si pentru toti cei care citesc si uneori posteaza aici!

  • mă, și eu îs roacher, dar tu ești cârpă de zdreanță.

   nu gândești nici cât cizma lu’ bunica… și îți permiți să scrii aici de parcă tu deții adevărul. bagă-ți picioarele în apă rece să îți vie mintea la cap!

 67. Eufrosin camarade,manelele nu sint ale noastre,nu reprezinta poporul roman,sint doar mizerii tiganesti.Daca britanicii se dau in vint dupa ele iar danezii sint curisti asta exprima gradul lor de inteligenta si cultura.CRED INTRU REINVIEREA TARII SI A POPORULUI ROMAN!

  • Cu toate astea, muzica orientala de cafenea, de petrecere, e frumoasa si nu are a face cu scursura de pe posturile de radio comerciale sau pirat de aici, indiferent ca vbm de manele sau hit-urirelativ actuale. Numesc aici: kisefemul si alte flegme asemanatoare

 68. Nenea… esti dus cu capul rau, rau, da’ rau de tot.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: