România, la capăt de drum


E rar când găseşti adevărul sumarizat atât de bine, în câteva rânduri pe care citindu-le, e imposibil ca până şi cel mai spălat la creier om, să nu se întrebe „hei, dar dacă e ceva adevărat aici?” Problemele noastre sunt cu mult mai grave decât ne imaginăm,  câţi dintre noi le conştientizăm ?  Vreţi sa aflaţi ce e greşit cu noi şi cum să ne revenim din stupoare?  Răspunsurile, mai jos:

În ziarul elveţian Zeit Fragen, Prof. Dr. Eberhard Hamer din Germania întreabă, “Cât de Suverană este Europa?”
El analizează problema şi concluzionează că Europa are prea puţină, dacă se poate numi aşa, suveranitate. Profesorul Hamer scrie că drepturile suverane ale europenilor ca cetăţeni ai statelor naţionale s-au dizolvat odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona la 1 decembrie 2009. Drepturile persoanelor au fost mutate la un comisariat politic la Bruxelles.

Francezii, germanii, belgienii, spaniolii, britanicii, irlandezii, italienii, grecii şi aşa mai departe, au acum “Cetăţenia europeană orice ar insemna acest lucru.” Rezultatul agregării naţiunilor este reducerea participării politice a oamenilor. Autoritatea parlamentelor şi a consiliilor locale a fost afectată. Puterea este acum concentrată în noile structuri ierarhice din cadrul Uniunii Europene.

Cetăţenia “europeană ” înseamnă o participaţie indirectă şi slabă a oamenilor. Regula autonomiei a dat cale liberă pronunţării autoritare de sus în jos.
Apoi, profesorul Hamer analizează Comisariatul UE şi concluzionează că, de asemenea, lipsit de suveranitate, acesta s-a subordonat, bunului plac al Statelor Unite. Problema nu este numai faptul că europenii duc un război neconstituţional comandat de către Statele Unite într-o regiune a lumii în care Europa nu are nici un interes. Existenţa statului marionetă Europa îşi depăşeşte cu mult serviciul său de mercenariat pentru Imperiul american.

UE a dat la cererea Washingtonului ”accesul liber la datele bancare ale furnizorului central de servicii financiare, Swift, în Europa. Toate fluxurile financiare în Europa (şi între Europa şi restul lumii), vor fi monitorizate de către CIA şi alte servicii de informaţii americane şi israeliene.” Monitorizarea va include transferurile în cadrul Germaniei, de exemplu, şi în interiorul oraşelor individuale. “Datele, chiar şi date ale cetăţenilor complet nevinovati, trebuie să fie stocate timp de cinci ani, desigur, în detrimentul băncii şi clienţii lor.”

Cât de suverană este UE, atunci când aceasta se află în imposibilitatea de a proteja viaţa financiară privată a cetăţenilor săi de guvernele străine? Cu ceva timp în urmă, Zeit Fragen a raportat presiunea Washingtonului asupra guvernului elveţian de a încălca legea elveţiană statutară pentru a se conforma cererilor americane de a monitoriza fluxurile financiare în Elveţia şi între Elveţia şi lume. Scriitorii îşi arată uimirea faţă de dispreţul total al Washingtonului pentru suveranitatea altor ţări, precum şi pentru dreptul la viaţă privată al cetăţenilor lor.

Noi, americanii, nu ar trebui să fim surprinşi. Ne opunându-ne actelor cu putere de lege, dreptul nostru la viaţă privată este de mult apus. În SUA viaţa privată a devenit o glumă crudă şi costisitoare. Aceasta înseamnă că părinţii nu pot afla notele de la colegiu ale unui fiu sau fiice fără permisiunea fiului sau a fiicei. Aceasta înseamnă că societăţile de carduri de credit, băncile şi alte instituţii financiare sunt obligate să cheltuie bani pentru a trimite un flux continuu de “ notificări de confidenţialitate ” pentru clienţi cu privire la utilizarea informaţiilor clientului.

Aceasta înseamnă că un american nu poate obţine informaţii despre contul lui prin intermediul propriei companii de card de credit, telefon, cablu, precum şi a furnizorului de servicii de Internet, bancă, societate de utilităţi sau nu poate face nici o modificare în contul său fără a furniza unui străin Numarul său de Securitate Socială (echivalentul CNP-ului de la noi – nb) sau alte informaţii private, în plus faţă de nume, adresa şi numărul de cont. Această rutină este o glumă atunci când guvernul are acces la toate informaţiile.

Face parte din lumea noastră orwelliană faptul că, confidenţialitatea este protejată prin cerinţa de a oferi străinilor informaţii private prin telefon. Oile americane au acceptat în linişte distrugerea completă a dreptului la viaţă privată. Încurajaţi de succesul în doborârea poporului american, Washingtonul a distrus acum viaţa privată a europenilor.

Într-adevăr, guvernul ”libertăţii şi democraţiei” spionează întreaga lume şi trimite avioane-ţintă programate în ţări străine pentru a-i ucide pe cei dezagreaţi de Washington.

Washington-ul denunţă alte guverne pentru încălcarea drepturilor omului în timp ce el însuşi violează drepturile omului în fiecare zi. Washington-ul intentează liderilor străini procese pentru crime de război, în timp ce el săvârşeşte crime de război în fiecare zi.
Ce se va întâmpla atunci când dolarul va cădea şi Washington-ul nu va mai avea bani pentru a mitui în conformitate cu cerinţele sale? Când va veni acea zi, libertatea va reapare.

Pregătiţi-vă pentru ce este mai rău. Legea americană a asigurărilor de sănătate va fi impusă în toată lumea, fie că ne place sau nu. America a fost un experiment, din păcate reuşit. Dacă cel mai liber şi democratic popor din lume a putut fi îngenuncheat aşa uşor, aplicarea aceloraşi reguli popoarelor europene, care de fapt au dispărut prin crearea UE, va fi floare la ureche.

Acesta este de fapt rolul UE, iar Grecia este substitutul Americii în acest joc. Ingenuncherea grecilor va însemna dispariţia totală a popoarelor europene, aşa cum am învăţat despre ele cândva.

Dacă nu ne trezim, deşi deja este târziu, şi acceptăm în continuare, indiferent de locul în care trăim, batjocura şi îngrădirea, cu fiecare zi care trece, drepturile noastre, pentru care alţii şi-au dat viaţa, atunci ne merităm soarta.

Mulţi îl invinuiesc pe Dumnezeu pentru ceea ce li se întâmplă în viaţă. Dar nici unul nu se întreabă ce a făcut el pentru a-şi schimba viaţa. Dumnezeu ne-a născut liberi şi ne-a lăsat liberul arbitru tocmai pentru a ne face viaţa aşa cum dorim. Tocmai pentru că ” jugul” sau e bun şi ” povara” Sa este uşoară oamenii L-au uitat şi îşi amintesc de El doar pentru a-L învinui de nenorocirile din vieţile lor sau atunci când chiar nu mai au nici o altă nădejde.

Oamenii au uitat că trebuie să se smerească doar în faţa Lui şi se smeresc în faţa aşa-zişilor ” unşi ai Domnului pe pământ”, şi nu mă refer aici doar la preoţi ci şi la cei care ne conduc, din toată lumea. De mult timp atât capii bisericilor cât şi cei ai noroadelor nu mai sunt supuşi ai Domnului ci ai lui Lucifer. De multă vreme ei lucrează împotriva cugetului şi trupului omului. N-ar fi o aşa mare problemă că ucid trupul dar în primul rând ei ucid cugetul. Astfel ei au transformat oamenii în nişte legume umblătoare şi vorbitoare, a căror marcare va fi la fel de simplă ca şi cea a legumelor adevărate.

Renunţaţi la a vă mai îmbăta singuri cu apă rece spunandu-vă că ” asta nouă nu ni se poate întâmpla” pentru că deja vi s-a întâmplat, numai că nu realizaşi încă. Prinşi în vârtejul greutăţilor care în loc să scadă se înmulţesc pe zi ce trece în ciuda eforturilor voastre crescânde, aţi uitat să mai gândiţi singuri şi luaţi de bună * ce vi se servesc pe tavă, în presă şi la televizor. Aţi ajuns să credeţi că faceţi un lucru corect fiind de partea americanilor care luptă împotriva aşa-zisei terori şi aşa-zisului pericol pe care-l reprezintă islamul.

Aţi ajuns să vă fie milă de cei care ucid şi nu de cei care sunt ucişi. Aţi ajuns să luptaţi împotriva unori oameni cărora voi sau ţara voastră n-are nimic a le reproşa. Aţi devenit rasişti şi xenofobi, fără a căuta şi găsi adevărate motive, doar privind ştirile de la televizor. Aţi devenit partizani ai unor politici pe care nu le înţelegeţi şi pe care nici măcar n-aţi căutat să le înţelegeţi sau să vedeţi ce se ascunde în spatele lor.

Mila şi compasiunea, cu care cândva poporul român se mândrea, au dispărut cu desăvârşire. Adevăratul Popor român n-a atacat niciodată pe nimeni şi a luptat doar împotriva celor care îi ameninţa teritoriul şi existenţa. Astăzi, însă, luptăm în războaie care nu ne aparţin, uitând să luptăm împotriva propriilor noştri duşmani.

Am făcut din duşmanii noştri, conducătorii noştri şi nici măcar nu realizăm acest lucru. Suntem partizanii unui partid sau altuia, ai unui grup sau persoane, fără să ne gândim că de fapt aceştia nu ne reprezintă pe noi, ci interesele duşmanilor noştri, care deşi nu se mai obosesc să se ascundă, totuşi nu sunt văzuţi, pentru că patima şi partizanatul au pus stăpânire pe gândurile noastre.

Suntem în stare să ucidem pe cineva doar pentru o idee, care nici măcar nu este a noastră dar plecăm capul când adevaratele drepturi ale noastre ne sunt încălcate, de aceiaşi oameni pentru care am fost în stare să ucidem. V-aţi gândit vreodată câţi oameni ucideţi zilnic prin tăcerea voastră?

Veţi spune că n-aţi ucis pe nimeni dar nu e aşa. Tăcând înseamnă că v-aţi dat acordul şi astfel aţi devenit complici la faptele despre care aţi ştiut dar nu aţi luat nici o atitudine. Complicitatea, chiar şi morală, se pedepseşte. După părerea mea ar trebui pedepsită mai aspru decât celelalte forme de complicitate, pentru că întâi gândeşti şi pe urmă faci, deşi unii procedează exact invers.

De câte ori aţi ieşit în stradă când vi s-a încălcat un drept? Niciodată. Aţi ieşit doar pentru bani şi imediat ce v-au dat o para în plus v-aţi dus să dormiţi liniştiţi mai departe, uitând că dându-vă vouă acei bani s-a încălcat automat un drept al altcuiva. Aţi lăsat banul să vă conducă viaţa, uitând că voi sunteţi cei care fac banii şi că nu banul vă face pe voi. V-aţi lăsat familiile şi prietenii doar pentru a merge şi a face bani, bani care de fapt au umplut buzunarele celor care vă asupresc. V-aţi distrus viaţa şi sufletul devenind robii banilor.

Dacă un sfert din efortul pe care l-aţi depus pentru obţinerea banilor l-aţi fi îndreptat spre credinţa şi îmbucurarea spirituală a sufletului, astăzi aţi fi fost nişte oameni liberi şi fericiţi, şi i-aţi fi făcut şi pe altii fericiţi. Din păcate nu este aşa. Voi sunteţi amărâţi şi sclavi iar singurii fericiţi sunt cei care v-au amagit şi înrobit.

Amintiţi-vă că suntem un popor creştin şi mai ales ortodox. Amintiti-vă că în vremurile când conducătorii noştri erau smeriţi şi cu adevărat credincioşi, Dumnezeu a fost paloşul care i-a purtat spre izbândă şi scutul ce a ocrotit această ţară. Pe măsură ce conducătorii noştri s-au îndepărtat de credinţa strămoşească şi de Dumnezeu, închinându-se banilor şi stăpânilor săi, poporul urmându-i, necazuri tot mai mari s-au abătut asupra noastră, şi nu din exterior ci din interior.

Astăzi suntem un popor ortodox doar cu numele, ortodoxia noastră reducându-se, pentru marea majoritate, la chefurile de Crăciun şi de Paşte pe care le facem. A minţi, a fura, a mărturisi strâmb împotriva celuilat au devenit practici normale, făcându-ne să fim asemenea evreilor care ne conduc, cu diferenţa că ei fac aceste lucruri împotriva celor care nu au aceeaşi credinţă ca şi ei, pe când noi le săvârşim împotriva fraţilor noştri.

Să nu ne mire cele ce vor urma, pentru că atâta necredinţă şi răutate n-au existat nicicând pe acest pamant.

“Lăsaţii pe ei; sunt călăuze oarbe, orbilor; şi dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă.” Matei,15.14
”Şi vor(veti) vedea faţa Lui şi numele Lui va fi pe frunţile lor(voastre)”. Apocalipsa, 22.4

Vasile – comentariu facut in Gandul.

27 răspunsuri

 1. Mai ieri spuneam ca unii dintre comentatori bat de departe pe distinsii ziaristi si ca ziarele merita citite mai mult pentru comentarii, decat pentru articole. Il rog pe Vasile sa-mi lase un comentariu daca va citi aceste randuri – multumesc!

 2. felicitari Eufrosin ca ai pus postarea …..

  iti multumesc tie pentru semnalare! Eufrosin

 3. excelentă însemanre.
  şi este foarte adevărat, mulţi dintre cei care comentează diferitele articole ştiu mult mai multe decât cei care fac articolele. asta tocmai din cauza a ceea ce se spune în această însemnare.
  mUE nu e decât o păcălăleală tristă, iar cei care sunt suficient de proşti să o înghită vor avea foarte mult de suferit.
  nu cred că marea masă a românilor sunt foarte fericiţi de faptul că „am fost primiţi în Ioropa”. noi suntem în Europa înainte de venirea acestor venetici cae se daua cum conducătorii continentului.
  a venit timpul să facem mai mult decât să ne tocim buricele degetelor pe tastaturi.

 4. O analiza a evenimentelor geopolitice ale ultimului secol care poate desavarsi intelegerea fenomenelor apocaliptice de astazi. Este ultima parte din lucrarea „Konspirologia” scrisa de Aleksandr Dughih, cel mai important geopolitician contemporan rus, considerat de multi drept „eminenta cenusie” a revenirii miraculoase a Rusiei dupa anul 2000 la statutul de superputere.
  http://calinmihaescu.wordpress.com/2010/04/18/marele-razboi-al-continentelor-de-a-dugin/

  Iar aici o analiza interesanta despre geopolitica Romaniei, realizata in octombrie 2009 tot de Dughin:
  http://calinmihaescu.wordpress.com/2010/04/18/geopolitica-romaniei-de-aleksandr-dugin/

 5. RELAXARE si NATURA pana la MAREA FINALA in ROMANIA ….

 6. romanii care mai au timp … isi pot lua scaunele si contempla CASA POPORULUI in GRUP pe timp de zi fara galagie … sa vada o PLANETA INTREAGA ce MINUNI exista intr-o TARA asa BOGATA si SUPERJEFUITA … nu mai zic de copiii si tinerii care vor mai fi SACRIFICATI ptr. acesti MARI JEFUITORI …

 7. Ma bucur ca exista oameni ca tine! Suntem lasi, ai mare dreptate! iti multumesc pentru minunatele insemnari pe care le descopar ori de cate ori pasesc in lumea ta! Domnul sa ti dea putere sa mergi mai departe!
  Hristos a inviat!

  Adevarat a Inviat! Multe multumiri pentru sentimentele alese! – Eufrosin

 8. PARLAMENTARII si POLITICIENII trebuie sa faca CHETA ptr. EDUCATIE si TRATAMENTE !!! Numărul crimelor comise în Mureş a crescut alarmant .Dacă în 2009 au fost înregistrate opt fapte de omor, în nici patru luni, cât a trecut din 2010, numărul omorurilor a ajuns la nouă. Medicii psihiatri pun fenomenul pe seama dezechilibrului mintal, a frustrărilor cotidiene sau a geloziilor patologice. Fie că a fost vorba de tâlhărie, răzbunare sau gelozie, unele crime au fost comise cu o cruzime greu de imaginat.

 9. SE provoaca unul pe altul ptr. a IESI cu MACEL ! MINTE de POLITICIENI !!!citez din Realitatea- Chiulul este motiv de ceartă în Camera Deputaţilor, în timp ce senatorii se atacă din cauza legii referendumului.Scandalurile s-au ţinut lanţ miercuri în Parlament. Dimineaţă, în Camera Deputaţilor motivul a fost chiulul unor aleşi, cei care au venit la serviciu criticând neseriozitatea colegilor care nu s-au prezentat la muncă.

 10. Astăzi suntem un popor ortodox doar cu numele, ortodoxia noastră reducându-se, pentru marea majoritate, la chefurile de Crăciun şi de Paşte pe care le facem. A minţi, a fura, a mărturisi strâmb împotriva celuilat au devenit practici normale

  bravo eufrosin,asa este…este un ortodoxism de babe ingenuncheate la icoana panslavismului

  si inca o chestie

  toate marile victorii ale romanilor impotriva turcilor musulmani s-au realizat atunci cand romanii au avut in spate crestinatatea apuseana(daca nu esti de acord contrazice-ma dar nu ma cenzura)

  niciodata romanii nu au avut de castigat din alianta cu rusii sau candva cu bizantinii

  deci alianta noastra cu apusenii arata ca NU suntem la un capat de drum,dimpotriva,si daca da Dumnezeu s-ar putea ca in 2 ani sa le smulgem rusilor Basarabia

  asa i-am invins intotdeauna pe pagani,cu sprijinul crestinatatii apusene

  • te contrazic eu: se întoarce Ştefan cel Mare în mormânt, auzindu-ţi afirmaţia. Şi ca el or mai fi foost mulţi, dar nu îmi vin acum în minte.
   românii nu au fost ajutaţi de creştinătatea apuseană decât cu vorbele şi promisiunile. în rest, nimic. armată doar când au vrut să dea jos pe unul sau pe altul, vezi Mihai Viteazul.
   nu mai pupa nici în faţă, nici în dos occidentul, pentru că nu ne-a adus nimic bun. şi nici răsăritul de lângă noi nu a adus mare lucru.
   aşa că mai bine rămânem noi români şi ne sprijinim doar pe noi, aşa cum am făcut-o de-a lungul întregii istorii!

 11. razvratitule,nu numai ca papa l-a ajutat pe Stefan cel Mare si Sfant dar l-a numit si atlet al lui Cristos
  iar Mihai Viteazul,Sfantul de la simonos petras era in liga sfanta al lui rudolf al 2-lea
  niet kultur colega
  mai citeste cartile de istorie

  Degeaba l-a primit pe Mihai Viteazul in „liga sfanta”, pentru ca mai apoi sa le permita catolicilor lui sa il omoare. L-a magulit cat timp le-a fost folositor, atat. Au’ trebuie sa incepem sa enumeram si tradarea vestului fata de bizantini ? Eufrosin

  • @szeppty, crezi că pe Ştefan l-a ajutat cu ceva denumirile date de papă? crezi că pe plăieşii care se luptau 1 la 10-12 cu turcii îi încălzea cu ceva?
   crezi că papa a avut curajul să facă altceva decât ceea ce fac mai toţi în ziua de azi? şi printre ei şi tu?
   adică doar să dea din gură dar să nu aibă curajul să facă ceva? şi pe deasupra să mai pupe peste tot pe cei care crează impresia că fac ceva?
   Ştefan a fost om de acţiune, nu dătător de titluri şi excomunicări precum papa. a fost conducător aflat în fruntea micii sale armate luptând cu turcii „câtă frunză şi iarbă”, nu un dătător din gură mărunt care se ascundea în castele şi catedrale frumoase, ridicate cu sudoarea ţăranilor asupriţi.
   scuteşte-mă cu prostiile tale şi revizuieşte-ţi atitudinea faţă de strămoşii noştri care au făcut ceva pentru neamul nostru.
   occidentul ne-a ajutat cu un cuţit în spate sau un paloş peste gât. doar atât. şi atât face şi acum, doar că într-o formă mai „corectă”: banul.

   • razvratitule,1.papa a organizat cruciadele.se pare ca tu de astea ai uitat.de dat din gura au dat bizantinii care au predat toata crestinatatea rasariteana musulmanilor(egiptul,siria,anatolia,balcanii)
    2.la vaslui au luptat alaturi de 40000 de moldoveni 5000 de secui catolici care si-au adus si ei jertfa suprema pt apararea crestinatatii
    Matei Corvin,roman catolic cucereste cetatea Sabatului de la turci la 15 februarie 1476
    papa Six IV ii trimite ajutoare in bani
    in campania din 1476,Stefan va primi din nou ajutoare catolice din transilvania aruncandu-i intr-un final pe turci peste dunare
    3.ca un ultim argument ca Stefan nu era un fanatic ca voi antipapistas,este stilul bisericilor lui Stefan pe care cu mandrie le numim stilul moldovenesc care au adoptat arcurile catedralelor gotice catolice

    deci inapoi la carte frate dar nu la istoriile ce put a propaganda ruseasca antioccidentala

    • szeppty,
     1. ce legătură are Ştefan cu cruciadele? poate mă lămureşti, că tot ai citit tu documentele papale.
     2.or fi luptat nişte secui la Vaslui. dar:
     a. secuii nu sunt unguri şi nici cât de catolici erau ei nu prea ştiu eu. Dar mă vei lămuri şi cu asta, pentru că propaganda merge bine 😉
     b. au luptat pentru că au vrut ei, nu pentru că i-a trimis papa.
     c. au luptat doar 5.000, dintre care or fi murit câţi or fi murit (asta e mai puţin important). mult mai important e că, în afară de acest pâlc mic, nu s-a mai bătut nimeni alături de Ştefan, pentru că nu aveau niciun câştig, sau ghişeft (mai pe înţelesul corect al tău) ŞI NICI ALTĂDATĂ.
     3. că Ştefan a fost sau nu fanatic, termen pe care văd că deja îţi permiţi să îl atribui unuia ca Măria Sa cu neruşinare, lasă-ne pe noi moldovenii să decidem. a luptat pentru Moldova, pentru ca papistaşii c tine să aibă ce să bage în gură, la ad[postul paloşului său. Dacă nu ar fi fost Ştefan, aţi fi fost demult sub ciucureii turceşti, nu doar pentru câteva sute de ani, după ce v-au bătut turcii toată armata de împopoţonaţi, figuranţi şi „cavaleri” lângă Buda-pesta.

     aşa că mai lasă trăncăneala. istoria ta nu se potriveşte cu a mea, mai ales că tu eşti din ăla care susţine că Transilvania e a voastră.

     şi nu în ultimul rând, nu eşti frate cu mine, deci nu mai folosi termeni din ăştia de maidan.

     nu sunt nici pro-Rusia, nici pro-occident. sunt PRO-ROMÂNIA!

     restul nu mă interesează; mult gunoi cu poleială strălucitoare. numai bun pentru tine şi alţii ca tine…

     deja discuţia a luat-o pe alt făgaş. nu cred că are sens să discutăm despre astea la acest subiect.

     • cand vei veni cu temele facute la istorie mai vorbesc cu tine

      bai baiatule Stefan nu a fost singur pe lume
      el a facut parte din europa care lupta cu turcii pe toate fronturile,in Moldova,in albania,in rodos,in Valahia,inTransilvania.in croatia,in mediterana,in nordul africii,la portile vienei ulterior
      cand vei putea intelege asta vei putea intelege si rolul magnific al lui Stefan pe plan european si toate laudele pe care crestinatatea catolica(nu si cea ortodoxa-oare de ce?)de atunci i le-a adus

      (editat pentru impolitete – nb)

      da transilvania este a noastra a romanilor,iar n-am inteles ce vrei sa insinuezi
      discutia a luat-o pe alt fagas pt ca nu stii istorie si te mai si dai cu pumnul in piept ca esti roman
      de aia te manipuleaza strainii
      du-te frate romanas intr-o biserica construita de Stefan si sub arcurile gotice ale ei roaga-te la fel ca Solomon pt intelepciune

      Degeaba cunosti istorie daca nu traiesti ortodoxia, estica, bizantina si drept-slavitoare – Eufrosin

     • lasă-ne pe noi moldovenii să decidem. a luptat pentru Moldova,

      serios?

      voi moldovenii?????

      ai cui ai lui voronin????

      cica esti roman

 12. Atentie maxima la MANIPULARE !!! exista PSIHOPATI in ROMANIA care sunt in stare sa calce pe CADAVRE numai sa-si atinga SCOPURILE EGOISTE !!!

 13. si acum 2 cuvinte despre Mihai Viteazu cel Sfant asa cum apare in icoana de la manastirea Simonos Petras din muntele atos pe care a recladit-o din temelii
  razboaiele lui cu turcii nu sunt izolate ci fac parte din asa numitul Razboi Lung in care au fost angajate forte din diverse tari crestine,cum ar fi statul papal sau imperiul german pe de o parte si turcia pe de alta parte
  faptul ca acest lucru lipseste din cartile de istorie e tocmai pt a scoate actiunile lui Mihai din contextul mai larg in care Europa catolica incerca in aceasta
  cruciada tarzie scoaterea turcilor din europa
  in toate luptele cu turcii Mihai va avea sprijin militar de la Sigismund si banesc de la Rudolf II
  nu insist pe amanuntele caderii lui,cert este ca lipsit fiind de un corp diplomatic,Mihai avea o gramada de greci in jurul lui care erau folositi ca soli.acestia au catalizat ruperea lui Mihai de Rudolf,nedorind un rege al Valahiei recunoscut de sfantul imparat romano-german
  cutitul in spate si alte lozinci nu au nici o legatura cu istoria
  si daca mai doriti un episod glorios de lupta romaneasca antiotomana in context european,cititi fratilor istoria lui Iancu de Hunedoara,alt mare roman care i-a festelit pe turcalai,chiar daca a fost catolic el este al nostru al romanilor desi voua pravoslavnicilor nu va place…
  astept replica voastra…voi care cica va dati romani

  Nu „ne dam” romani, ci chiar suntem si ce-i mai rau pentru dusmanii Romaniei, intelegem rostul nostru in tara asta lasata noua de catre oameni mai mari ca noi. – Eufrosin

 14. @szeppty,
  tu ai impresia că ştii istorie?
  atunci spune-mi şi mie, în ordine alfabetică, numele celor care au murit luptând alături de Ştefan cel Mare la Vaslui.
  Tu încerci să îl bagi pe Ştefan al nostru, al moldovenilor (se vede câtă istorie ştii dacă amesteci Ştefan cel Mare cu Voronin), în oală cu toţi rataţii voştri? cu toţi închipuiţii voştri? cu ăia de pretindeau că erau luptători, dar când vedeau semiluna o rupeau la sănătoasa?
  tu ai impresia că ştii istorie, dar nu ştii că, de fapt, istoria nu este ceea ce ai învăţat tu. tu nu ştii nici măcar faptul că storia a fost mereu făcută de cuceritori, nu de învinşi. mai ales în zona voastră, mult „civilizată”.
  eu măcar ştiu că nu am de ce să reţin poveştile unora sau ale altora, că a fost aşa sau altfel. şi mai ştiu că sunt izvoare şi izvoare şi că nu tot ce zboară se mănâncă. aşa că tuu nu ai să ştii niciodată istorie, dpdv al meu, iar eu dpdv al tău.
  învaţă să fi mai deschis şi nu te mai bate cu cărămida în piept având pretenţia că ştii mai multe decât alţii. ştii doar ceea ce ai fost învăţat să şti, adevărul e în altă parte.
  cât desppre frăţie, se vede cât de bine înţelegi limba română. dacă au ajuns de-alde „szeppty” să se considere români, atunci românii pot sta liniştiţi: nu vor mai avea mult de trăit ca naţie, vin ăştia şi ne bagă în frontul comun european împotriva musulmanilor.
  hahahahahaha!!!!!!!

 15. şi da, Ştefan cel Mare a fost canonizat de biserica ortodoxă abia acum, la mai bine de 500 de ani de la moartea sa, dar ai tu impresia că Ştefan asta a urmărit? mă faci să râd cât de mic eşti…
  Ştefan a făcut ceea ce orice OM, indiferent de religie ar face pentru ţara lui, pentru neamul lui!
  tu ai impresia că alţi martiri români au făcut ceea ce au făcut pentru că îşi doreau să ajungî sfinţi prin calendare? cât de mică ţi-e puterea de înţelegere…
  nu este important dacă ajungi sau nu sfânt, sau altele prin calendare, dacă îţi recunoaşte statul, oficial, rolul într-o chestiune sau alta. important e cum te ţin minte oamenii, pentru că memoria pooporului nu poate fi manipulată, aşa cum încerci tu acum. Ştefan a fost în primul rând român, apoi moldovean şi apoi creştin-ortodox. şi pentru fiecare din acestea a luat paloşul în mânp şi s-a dus să se lupte cu oricine ăi ameninţa ţara şi poporul.

  tu ai impresia că eu fac propagandă anti-occidentală şi pro-rusă… tu citeşti ce scrii? tu ai impresia că occidentul trăieşte în altceva decât tot în comunism, doar că e cu altă faţadă, aş putea spune chiar mai mişelească? ănseamnă că eşti spălat bine pe creier de tembelizor şi mincinoşii din vest. ai circumvoluţiuni doar cât să nu uiţi să execuţi mişcările necesare traiului zilnic.

  cum zice vorbitorul de engleză: „get a life!”

  Eufrosine, scuze că m-am lungit aiurea cu copilaşul ăsta. în ceea ce-l priveşte am să fac precum banca din bancul cu bulă!

  No sweat! – Eufrosin

 16. Psihopatii si ACTIUNILE LOR

  * in caz de ” HAOS ” FORTELE Speciale vor Supraveghea Copiii si Mamele … Ceilalti Resursele !!!

 17. Stefan cel Mare nu este al vostru,loaza spalata pe creier ,el este simbolul ROMANIEI
  fiica lui a fost maritata in transilvania cu urmasul lui dragos voda,Bartolomeu Dragfi,iar sotia lui Stefan era o munteanca
  Stefan constientiza ca toti suntem romani
  stii cum se zice ca bancuri cu olteni si ardeleni se mai fac,dar cele cu un moldovean ca tine sunt adevarate
  cand toata crestinatatea apuseana recunostea marile victorii ale lui Stefan ce faceau prietenii tai greci sau rusi?
  taceau ca porcul in papusoi
  noi Romanii l-am sanctificat pe Stefan
  rusii,prietenii tai crezi ca-l recunosc sfant?
  tu prin IGNORANTA ta esti materialul de care se folosesc rusii cand vor sa smulga romania europei ca sa poata pune laba pe ea
  si inca o dovada ca nu esti roman e ca-ti ceri scuze la tot pasul

  (editat pentru impolitete – Eufrosin)

 18. Nu “ne dam” romani, ci chiar suntem si ce-i mai rau pentru dusmanii Romaniei, intelegem rostul nostru in tara asta lasata noua de catre oameni mai mari ca noi. – Eufrosin

  nu ai cum sa intelegi rostul tarii in prezent daca nu stii care a fost rostul tarii in trecut

  cand ve-ti sti putina istorie romaneasca reala atunci ve-ti intelege ce se intampla cu romania

  si daca tot esti mare ortodox,Romania Mare a fost posibila datorita perechii regale care era catolica,lui Bratianu care era ateu,elitei ardelenesti care erau catolici,iar Vaida-Voevod era mason
  daca continui cu obtuzitatea ta ortodoxa ii privezi pe romani de istoria lor reala
  de aia copilasul ala moldovean nu stie istorie,pt ca un Matei Corvin nu era ortodox si atunci el il uraste,un Iancu de Hunedoara nu era ortodox si el iarasi il uraste,etc.etc.
  auzi ce legatura are Stefan cu cruciadele???????

  Ori fi fost toti aceia „buni romani”, dar oare au fost ei romani ? Eufrosin

 19. piscinele MILIARDARILOR sunt pline cu apa si alti romani nu au cu ce sa supravietuiasca … se numeste TERORISM ECONOMIC !!! AVERTISMENT – APA potabila in viitor va fi FOARTE SCUMPA !!!

 20. Nu am înţeles despre ce vorbeşti: liberta… cum ai spus? Ce-i aia?

  E ceea ce suntem pe cale sa pierdem, daca nu ne unim degraba. Ne fura astia si viitorul, nu numai prezentul… – Eufroisn

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: