Ce luaţi pentru colesterol, Zocor? Atenţie!


Autoritatea americana pentru siguranta alimentelor si a medicamentelor FDA, a emis astazi un avertisment privitor la riscurile prezentate de medicamentul pentru controlul colesterolului Zocor, cunoscut generic ca si Simvastatin.

Mai ales amestecul dintre Zocor si alte medicamente, poate provoca leziuni musculaturii, inclusiv celei netede a organelor interne, incluzand complicatia serioasa cunoscuta ca si „rhabdomyolysis”, care duce la distrugerea fatala a rinichilor.

Medicamentele combinate Vytorin si Simcor contin deasemnea simvastatin, ingredientul activ al Zocor. Acestea apartin unei clase de medicamente numite „statin drugs”, care toate implica riscul distrugerii tesutului muscular, in special in dozele mari ca si cele 80 miligrame continute intr-o pilula de Zocor.

Pacientii care iau deasemena medicamentul anginal pentru presiune diltiazem, vandut ca si Cardizem, Cartia, Dilacor Dilitia si Tiazac, se expun deasemena unui risc inalt daca iau concomitent si doze de peste 40 de miligrame de Zocor.

Zocor nu ar trebui luat sub nici o forma, in paralel cu urmatoarele:

*  Itraconazole
* Ketoconazole
* Erythromycin
* Clarithromycin
* Telithromycin
* HIV protease inhibitors
* Nefazodone

Nu trebuie sa luati mai mult de 10 mg de Zocor, impreuna cu:

* Gemfibrozil
* Cyclosporine
* Danazol

sursa Webmd

De când spun eu că medicii care nu fac decât să prescrie medicamentele produse de către „big pharma” omoară oamenii cu zile?  Mai e şi incultura noastră medicală de vină – mulţi nu sunt mulţumiţi, dacă nu pleacă de la doctor cu o reţetă în buzunar.

Un doctor adevărat şi Har Domnului că mai sunt şi din aceştia, ar lua pacientul la întrebări privitoare la dietă, mult mai în amănunt decât clasicul „nu fumaţi, nu beţi cafea, reduceţi sarea” (le-ar spune mai bine ce fel de sare sa consume).  I-ar întreba pe oameni dacă mănâncă zilnic ceapă şi mai ales usturoi (ambele splendide pentru reglarea tensiunii arteriale prin efectul de subţiere a sângelui), dacă crapă 5-6 nuci pe zi pentru magneziul lor, dacă mănâncă peşte cel puţin de două ori pe săptămâna ?

Efectul benefic conferit de acizii graşi Omega 3 asupra inimii şi numai ai ei, sunt arhi-cunoscuţi. Aceştia reglează bătăile inimii, eliminând în mod natural aritmia şi în plus, scad colesterolul rău LDL, crescând nivelul celui bun HDL. Peştele este absolut necesar sănătăţii. Contrar acceptiunilor curente, 1-2 ouă pe zi stabilizează colesterolul.

E deasemena nevoie de o viaţă ordonată şi de activitate fizică, indiferent că aceasta constă din sport, mersul pe jos sau pe bicicletă, munca câmpului etc.  Stati la soare! Mai e ceva… Armonia interioară generată de credinţă şi de acţiunile zilnice care sunt în concordanţă deplină cu aceasta. E necesar să facem precum credem, pentru ca toate să fie bune.  Într-un om care crede una şi face alta, se instalează o dizarmonie întâi la nivel sufletesc, apoi la cel mintal.  Disonanţa aceasta va îmbolnăvi în timp şi trupul.

Să fim deci coerenţi în suflet-minte-fapte şi consecvenţi pe calea cea strâmtă şi dreaptă pentru a rămâne sănătoşi din toate punctele de vedere.

11 răspunsuri

 1. D-le eufrosin, te rog nu maltrata limba romana!

  „poate provoca injurii musculaturii”

  incearca leziuni in loc de injuri.

  „may provoke injuries to the muscles” – ce sa-i fac, sunt anii aia lungi petrecuti in SUA. As vrea sa pot mai bine, dar imi vine greu – Eufrosin

 2. din cate vad eu, sti vandut si tu serviciilor astora de control al poplatiei.Articolul de fata nu face decat sa-mi intareasca convigerea asta.Surprinzator e faptul ca o persoana cu curajul discursului impotriva despotismului serviciilor e de fapt un maipulator de opinie din randul lor. Atat despre opozitia impotriva „thought police”, una imaginara,furnizata chiar de ea
  unde cei mai „curajosi” denuntatori ai ei ii sunt de fapt fideli membri si devotati colaboratori.Serviti cu abnegatie aceeasi agenda comuna si canati pe aceeasi partitura.

  Sunt uluit de acuzatiile dumitale – fii bun prezinta si argumente care sa iti sustina acuzele! – Eufrosin

 3. mitul cu colesterolul este un dosar ceva mai gros. S-ar putea incepe studiul aici
  http://www.westonaprice.org/The-Benefits-of-High-Cholesterol.html#ravnskov

  si aici http://thincs.org/index.htm

  Cunoastem bine, dar trebuie sa incepem de undeva, nu ? Eufrosin

  • Daaa .. dar daca incepi tu de aici, osa continui eu. Momentan sunt in blocaj cu HPV-ul si tz studii de mi-au ridicat parul pe ceafa. Si astept o confirmare de la un autor al unui studiu sa am un grad de siguranta ca nu cumva sa cred ca am interpretat gresit ceea ce a spus in studiu. AKA vaccinurile creaza SIGUR boli autoimune. Si le poti si anticipa!

   Adica le puteau anticipa deja. Stiau de ele.

   Bineinteles! Sa-mi dai de stire in privinta studiului te rog. Eufrosin

 4. Draga eufrosin inca o data pagina de fata te autentifica ca un vajnic colaborator al serviciilor romane de informatii. Serviti cu credinta aceeasi agenda comuna cu toate ca aparent vorbiti de pe pozitii opuse.
  Manipularea, cantitatea mare de informatie confidentiala, si directia comuna pe care te deplasezi nu lasa loc de dubiu.
  Ce nu pot sa nu remarc e urzeala fina de minciuni si dublul joc
  la care v-ati angajat cu atata cu atata ingeniozitate ca era sa ma pacaliti si pe mine, veche victima si perpetuul vostru fraier
  Ce-i drept,a fost tare aia cu „vizitele regulate ale serviciilor speciale de comunicare” .Normal ca te viziteaza ca doar sunteti in familie, iti verifica munca ,sa vada pentru ce te platesc.
  Pana una,alta avem servicii despotice si opozitie de fatada furnizate tot de ei prin aghiotanti disimulati in cetateni cu simt civic
  …… (editat pentru irelevanta – Eufrosin)

  Astea sunt acuzatiile din intaiul dumitale mesaj, reciclate si intarite, dar tot lipsite de argumente. Spui ca posed o „cantitatea mare de informatie confidentiala” – articolul este despre Zocor, un medicament care face mai mult rau decat bine. E publicat de webmd, eu l-am tradus – unde-i informatia confidentiala ? Daca ma deplasez in vre-o „directie comuna” cu serviciile de informatii, te rog sa o specifici clar, fara dubii. Da, sunt vizitat zilnic de ele si o pot dovedi – care-i problema?

  Ar fi bine sa tii in minte ca o tara are nevoie de servicii de informatii, precum are nevoie de armata, posta, drumuri… Eu nu sunt anti-SRI, dar sunt 100% anti-abuzurile comise de SRI-sti defecti impotriva nevinovatilor, precum esti tu. Nu lasa paranoia sa-ti innoreze judecata, ci mai bine spune-ti povestea in cei mai simpli si mai usor de inteles termeni. Promit ca ti-o public, pentru ca mii de romani sa o afle. Imi imaginez cat de greu trebuie sa fie sa treci prin ce-ai descris pe ici-colo, dar totusi, nu suntem cu totii colaboratorii celor care iti fac rau, eu sigur, dimpotriva.
  Cu bine! – Eufrosin

  • sau, alt răspuns, alternativ

   de când băieții cu ochi albaștri nu au voie să schimbe frontul și să își trădeze stăpânii nedemni la care slujesc?

   dacă o fi dintre ei nu știm și nu are importanță … contează dacă ce spune e adevărat sau nu, iar pentru asta nu trebuie să îl credem pe cuvânt, ne dă destule surse independente de informații pe care LE PUTEM VERIFICA ….

   iar despre subiectul propriuzis soluția e simplă, ferește-te ca de dracul de toate produsele prelucrate … nu contează ce sunt, poți aplica regula chiar și când cumperi un banal săpun … cu cât e mai puțin prelucrat chimic și mecanic și îmbunătățit cu nenumărați amelioratori, stabilizatori, generatori de gust, sau pur și simplu băgate în el chimicale ca să arate bine, culori deosebite, ca să îți facă cu ochiul să îl cumperi cu atât mai bine …

   între săpunul X care se dă mare cu aroma de eucalipt, cu nu știu ce culori, și antibacterian, și antistres, face și pielea moale iar pentru asta folosește enșpemii de substanțe chimice în combinații pe care e imposibil să știi ce efecte au și săpunul Y care e doar … săpun … eu îl aleg pe ultimul … sau unul cât mai puțin îmbunătățit …

   cumpăr săpun nu navetă spațială …

   între șunca reșapată din supermarket și o banală pulpă de carne, preferabil cumpărată direct de la țară de la sursă ultima e de mii de ori mai bună … controlul contra bolilor se poate face și de către un laborator veterinar din sat, nu trebuie să iei carnea de la supermarket ca să fii sigur că e controlată sanitar-veterinar …

   la medicamente ce să spun … te doare capul? lasă să te doară de ce să îți distrugi sănătatea băgând în tine, la cel mai mic semn, imediat, pastile de nurofen?!

   răceală? usturoiul e tăticul lui … plus nenumărate combinații de ceaiuri …

   samd …

   la câte substanțe chimice sunt combinate în orice produs de la alifie de față la medicamente e imposibil și neeconomic să fie toate testate riguros pentru a vedea care au efecte secundare sau nu … AR COSTA PREA MULT … soluția lor e simplă … îl fac, îl vând după aia dumnezeu cu mila … apar efecte secundare? damn! după mari scandaluri, e retras, apare alt produs îl locul lui …

   cimpanzeii de laborator suntem noi, toată populația planetei, și depinde doar de noi să nu mai fim … trebuie doar să nu mai punem botul la fiecare șmecherie de marketing, să învățăm să ne stăpânim acel „impulse to buy” pe care se bazează tot marketingul modern …

   câți dintre noi își mai amintesc ce spune mica cărticică roșie a oricărui comunist adevărat!?

   capitalismul e orânduirea socială și economică bazată pe EXPLOATAREA OMULUI DE CĂTRE OM

   exploatarea lăcomiei
   exploatarea fricii
   exploatarea dorinței de mărire
   exploatarea impulsurilor sexuale

   samd …. așa fac banii cei pe care îi invidiem că au mulți bani … exploatându-ne toate viciile și slăbiciunile …

   religia creștină ortodoxă e o armă formidabilă împotriva lor, doar le condamnă și ne explică și de ce nu sunt bune …

 5. Dialoguri in pridvor: Dr. Pavel Chirila

  „Fiinta umana depinde de alte legi ale firii, necunoscute medicinei”

  In ultimii ani, dr. Pavel Chirila a devenit unul dintre cei mai cunoscuti medici din Bucuresti, specialist in tratamente naturiste si promotor al conceptului de medicina crestina.
  – Dumnezeu a vrut ca, in jurul varstei de 30 de ani, sa lucrez la Spitalul de Urgenta din Bucuresti.

  In cadrul capelei, un preot asigura permanent asistenta spirituala pacientilor

  Ca orice nou-venit, am fost repartizat intr-o sectie mai putin dorita de colegii mai varstnici: la tentative de sinucidere. Cazurile intalnite acolo, destine tulburatoare, mi-au deschis o noua perspectiva asupra vietii. M-au facut sa-mi pun intrebari fundamentale, care pana atunci nu ma preocupau. Granita dintre viata si moarte era foarte vizibila, chiar si din afara celui care se afla pe ea, a celui care voise sa-si curme zilele intr-un gest disperat, pe care, cel mai adesea, il regreta. In general, medicul se ocupa doar de fiziologic, doar de partea palpabila, de organism, nu si de suflet. Or, in aceste cazuri, nu puteai sa faci la fel, caci se vadea mai pregnant legatura dintre suflet si trup, si cum boala sufletului pune in primejdie trupul. Tot experienta de la Spitalul de Urgenta mi-a aratat ca legile medicinei nu se confirma intotdeauna. Noi invatam ca o boala se poate vindeca in atatea zile, alta in mai putin etc. Stim ca un bolnav, analizat pe parametrii sai biologici, are mai multe sanse sa scape sau sa moara. Totusi, de foarte multe ori, aceste canoane ale medicinei nu functionau. Bolnavi de care eram sigur ca scapa nu supravietuiau, iar altii, despre care credeam ca vor muri, traiau in chip miraculos. Pacienti de care eram convins ca se vor vindeca in doua saptamani se vindecau intr-un an, si invers, bolnavi de care eram sigur ca se vor insanatosi in ani de zile se vindecau rapid. Astfel, mi-a devenit clar ca fiinta umana depinde de alte legi ale firii, necunoscute medicinei.

  http://www.formula-as.ro/2008/828/spiritualitate-39/dialoguri-in-pridvor-dr-pavel-chirila-9926

 6. Dietistii care nu sint papagalii producatorilor de cereale spun ca daca din dieta lipsesc ouale este un semnal de dieta prost alcatuita.
  De fapt grasimile animale si colesterolul sint foarte benefice organismului, probleme apar doar la introducerea carbohidratelor in dieta. Deci fara zahar si paine, fara sucuri.
  Se poate scapa de diabet si slabi cu dieta bogata in grasime. Astma si alergia dispar in scurt timp.
  cititi aici: http://homodiet.netfirms.com/

  Corect este „introducerea carbohidratilor in dieta” – elastica mai e limba romana, eh ? Eufrosin 🙂

 7. hai si la alte subiecte,
  nu ai vrea sa bloghezi despre 911?
  uite o sursa aici:
  http://www.911missinglinks.com/synopsis/

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: