Politicienii, între credibil şi ridicol – fotografii!


Politicienilor marilor puteri le place să se arate duri, belicoşi, bărbaţi adevăraţi pe care poţi conta pentru a-şi apăra ţările. Acum nu-i vorbă, unii dintre aceştia au făcut mai mult rău decât bine, prin războaie de agresiune care au cauzat căderea economică a propriilor lor ţări, nu doar a celor atacate.

Îmi amintesc de fostul candidat le Preşedenţia SUA, Michael Dukakis, dând ca un porumbel din capul ieşit prin oblonul unui tanc Abrams, aflat cu faţa spre dosul vehicolului de luptă al cărui mecanic întorsese turela în timpul mersului: au râs cu toţii de el atunci – omul pur şi simplu nu avea alura de războinic!

Ceva mai aproape de zilele nostre, George W. Bush, aterizând spectaculos  la bordul unui Harrier pe un portavion, declara „Mission accomplished” (misiune indeplinita), referindu-se la Irak. Dezastrul cel mare de-abia urma să aibă loc:

Mission accomplished

Mai în vecini de noi, fostul Preşedinte şi actualul Prim-ministru al Rusiei Vladimir Putin, şi-a dovedit bărbăţia ba’ pe podeaua unui dojo dând cu adversarul de pământ, ba’ tranchilizând un tigru Siberian la bustul gol, ba’ scufundând-se la fundul celui mai adânc  lac din lume, lacul Baikal, la bordul unui submarin – măcar el nu s-a făcut de râs:

Politicienii noştri, ca reprezentanţi ai unei ţări mici şi paşnice, ne reprezintă pe măsură: când Prim-Ministrul Boc a fost nevoit să pună mâna pe o armă, aceasta era una cu bile pline cu vopsea. România nu ameninţă pe nimeni, decât cu pete colorate!

Şi cum tot suntem paşnici, noi nu distrugem, ci construim. Ce construim? Autostrăzi, fireşte! Nu e neapărată nevoie să le şi terminăm odată, cu doar 42 km completaţi în 20 de ani de democraţie (nu-i vina lui Emil Boc aici), dar dă bine totuşi să fim văzuţi construind!

Bine ca nemţii au putut sa faca 10.000 km de Autobahn in doar 10 ani si inca ani grei, sub Adolf Hitler. La noi e mai simplu: pozăm si gata, caci simbolismul oricum bate substanţa.
Ii propun sincer D-lui Boc un consilier de imagine competent.
Îi este greu destul să pună ţara la cale cu moştenirea preluată de la cei dinainte, nu e nevoie să se mai şi expună ridicolului în felul acesta!

Cu zeci de ani în urmă, liderilor comunişti nici că le păsa despre imagine. Leonid Brezhnev şi Erich Honecker au demonstrat lumii intregi ce inseamnă adevărata ardoare comunistă. Măcar de ăştia am scăpat:

6 răspunsuri

 1. Apropo de ridicol: Bush imbracat in uniforma militara care se uita printr-un binoclu dar nu a scos capacele de protectie a lentilelor…

 2. Sau cautati pe google imagini dupa cuvintele: bush binocular

 3. Rostul cezarilor fara de Dumnezeu este sa se faca de ras si sa faca de ras neamurile pe care le conduc.

 4. Eufrosin,

  Sunt proprietarul blogului http://www.nihilsinedeo.4sql.net pe care il ai si tu in blogroll si am o mare rugaminte la tine. Daca o sa te uiti la link o sa vezi ca nemernicii mi-au suspendat blogul si apare acum altceva. Acum mi-am facut un alt blog de asta data pe wordpress. Adresa lui este http://www.ortodoxliber.wordpress.com si am sa te rog sa schimbi si tu linkul de pe nihilsinedeo pe acest nou blog.
  Iti multumesc.

  Sigur, se rezolva. Cu ce le-ai gresit? ; )) Eufrosin

 5. Pai nu stiu cu ce le-am gresit dar ideea este toate articolele mele si toata munca mea a disparut in neant. De aceea mi-am facut blogul asta http://www.ortodoxliber.wordpress.com pentru ca pe wordpress nu o sa mi se suspende contul. O sa te rog sa schimbi linkul din http://www.nihilsinedeo.4sql.net in http://www.ortodoxliber.wordpress.com. O sa-ti trimit si o confirmare pe mail. Multam frumos si doamne ajuta.

 6. singurul care pare credibil e Putin

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: