Atenţie la lucrurile care contează!


Ca să distrugi un neam, e necesar să îi ataci lucrurile care îl definesc, liantul său: limba, credinţa, cultura şi tradiţiile. În timpul ăsta, graniţele sunt lăsate în relativă pace. Nu e întâmplătoare manelizarea limbii române prin televiziune. Când aţi auzit cuvântul „naşpa” ultima oară?  Dar „showurile” cu piţipoance şi cocalari de la antene , proteve şi oteve le toleraţi – încă?

E clar că unii cu multă putere şi purcoaie de bani, nu ne vor binele. Când distrugerea e aproape îndeplinită, în mintea lor, atunci se atentează şi la graniţe, după cum observăm că se întâmplă astăzi,  chiar din interiorul României,  cu concursul autorităţilor se pare, că de marele licurici şi de Ue, nici nu are rost să mai povestim…

Vreau să exemplific printr-un reportaj video, unde poate duce deznaţionalizarea, efectuată metodic, pe parcursul a zeci de ani. E vorba de  românii din Doboi, judeţul Harghita: e greu de văzut şi chiar mai greu de înghiţit, să vezi români vorbind limba maternă stâlcit, cu un accent gros, căci lor de mici copii li s-a vorbit numai în maghiară la şcoală, acasă şi pe uliţă. La fel fac şi ei mai departe cu copiii şi nepoţii lor.  La stadiul la care au ajuns,  nici măcar nu mai văd o problemă cu asta.

Să nu cumva să le urmăm exemplul la scară naţională, unde se procedează mai diluat dar cu mijloacele mult mai sofisticate ale mass-media. Tiganizarea limbii nu e un fenomen care-a pornit aşa, întâmplător – sunt unii care chiar au plănuit-o şi o duc la îndeplinire cu paşi mărunţi.

Idem cu atacarea credinţei ortodoxe şi a culturii noastre. Nu degeaba apar articole vădit anti-creştine pe Realitatea tocmai în Postul Învierii Domnului (autorul ne-semnat e Remus Cernea, nespălatul care a obţinut suficiente semnături încât să participe la Preşedenţia României), nu degeaba sunt promovate de către mass-media sărbători străine în timp ce ale noastre sunt ignorate, nu degeaba ni se bagă în cap că tot ce-i românesc e rău sau lipsit de valoare, de către corifeii plătiţi ai noii ordini mondiale, de regulă urmaşi fizici ai celor care ne-au adus bolşevismul pe tancurile sovietice.

Data viitoare când vom auzi vre-un papagal spunând „România e minunată, păcat că e locuită”, vom râde, sau vom lămuri problema pe loc, mai ales dacă afirmaţia e făcută în public?

Priviţi şi vă cutremuraţi:

Partea a II-a, şcoala românească din sat în care învăţa doar doi copii.

Deznaţionalizarea şi incurajarea plecarii românilor, un plan deliberat?

„Nu mă doare că mi s-a cerut să ştiu limba maghiară la angajare. Mă doare că  s-au angajat maghiari care nu ştiu deloc româneşte”.

9 răspunsuri

 1. O singura solutie exista: limba romana sa fie obligatorie pentru toti cetatenii Romaniei ca o conditia a detinerii catateniei romane . Pe langa aceasta fiecare poate invata si vorbi cate limbi vrea, dar pentru a trai intr-un stat este obligatoriu sa cunosti limba acelui stat.

 2. Ptr. cei care se zbat sa afle ADEVARUL … cei care consuma alimente rafinate ca de exemplu zahar faina alba sarea care nu este de MARE si ulei rafinat chimicale euri multe ETC. , nu vor putea fi FERICITI !!! ptr. ca alimentele rafinate distrug NEURONII si Tesuturile de BAZA din corpul uman !!! cine are PUTEREA sa inteleaga va intelege !!! ce vedeti pe la tv este si mult TEATRU ptr. MANIPULARE !

 3. Am ramas PAFF,am sa-i dau un telefon prietenului
  meu mai mare TRAIAN GOLEA – dincolo in veci
  sa-i spun care mai sunt realitatile in mijlocul Romaniei
  actuale destul de neglijata pedepsita de soarta de tziganii
  guvernanti ce-au vindut-o pentru gitziva talanti !!
  Rusine – Rusine !!
  Jan Dinu – USA

 4. Eufrosin, tare sunt curios daca bunul tau vecin Pisti sau cum l-o fi chemand, si-a cerut vreodata scuze in numele „bravului” popor ungar care a macelarit fara mila romani in trista ocupatie hortista.

 5. Posturile tv private cu cea mai acerba politica de deznationalizare si imbecilizare sunt: PRO TV, ANTENA 1 si NATIONAL TV. Cine sunt papusarii acestor posturi?! Sunt prea cunoscuti…..Posturile de radio nu le pun la socoteala…..Mai grava este pasivitatea statului, care prin posturile nationale ar avea datoria sa contrabalanseze curentele nesanatoase……

  Pai statul e la picioarele lor – Eufrosin

 6. Eu stateam si ma gandeam ca avem atatia eroi, juruiti sa apere neamul si tara de tot si de toate, numa la acest tip de agresiune nu misca nimeni: la imbecilizare de masa. Adica sa admitem ca statul este al lor, insa in alte tari astfel de lucratori devin indisciplinati si isi respecta juramintele. Ce se intampla la noi ?

  S-ar spune ca alor nostri le e mai draga cariera, chiar daca pentru ea inghit rahat, decat principiile pe care ar trebui sa le apere. Nu putini din FBI, CIA, US Army si NSA au dat in vileag murdariile, atunci cand le-au vazut, spre cinstea lor. – Eufrosin

 7. 30 septembrie 1950. Nota a DGSP privind manifestarile dusmanoase ortodoxe din tara
  „Tot in cadrul Manastirii Agapia ne mai este semnalata maica Agafia Garoi, care in ziua de 17 martie, fata de informatorul nostru spune:
  In ziua asta eu am fost pe acasa (Zarnesti, Orasul Stalin) si am vazut ca conducerea comunista din Ardeal o au strainii unguri si sasii care nu au nimic in comun cu pamantul acestei tari. acestia au cartele si salarii bune iar romanii muncesc din greu si isi dau toate cotele. In toate casele cele mai mari si mai bune au bagata muncitori, iar pr proprietari i-au scos afara, lumea este foarte nemultumita dar le este frica, cum fac vreo miscare, autoritatile stiu de acest lucru si il ridica imediat, asa ca fiecare asteapta sa vina primavara si sa vada c o sa mai fie, ca s/au saturat de asteptare”
  Sursa: informatorul Gustav

 8. Pai sa va spun de ce se intimpla asa: pentru ca romanii au fost invatati sa creada ca natiunile situate la vest sau la nord de frontiere ne sint superioare in timp ce cele situate la sud sau la est ne sint inferioare. Din acelasi motiv pentru care o mare parte din romanii care pleaca in occident nu isi invata copii limba romana si sint si foarte mindri de asta. In noi este un amestec de slugarnicie si vanitate paradoxal. Mai mult decit atit, aceasta clasificare orgolioasa exista chiar in interiorul frontierelor: la nord si vest gasindu-se cei educati si buni, in timp ce la sud si la est sint trogloditii si tiganii. In fond cred ca meritam aceasta lectie pentru ca ne-am abandonat de buna voie reperele spirituale si morale si bunul simt. Dar mai cred in acelasi timp ca daca vom constientiza acest lucru si ne vom cai, Dumnezeu ne va mai da o sansa.

 9. Va rog sa va uitati la acest video si sa-mi spune-ti cu ce greseste acest om? Priviti la ce a spus el acum 1 an si ce se intampla azi.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: