Cum îşi mai câştiga unii traiul în România


Silviu Prigoana va primi cate 71.500 de euro/luna, fara TVA incepand cu luna ianuarie, pentru folosirea marcii „Rosal” de catre compania cu acelasi nume.

Asta dupa ce Prigoana, actionarul majoritar al companiei de salubritate Rosal, a incheiat un contract de licenta pe 10 ani cu propria firma, anunta Mediafax.

sursa Mediafax

Cum se mai lipesc banii de unii! Sa intelegem ca in felul acesta, Silviu Prigoana plateste impozitul cel mai mic:    „Daca ar fi scos banii ca si salariu ar fi platit contributii catre stat (impozit+CSA etc.) , daca i-ar fi scos ca dividend,  impozit pe profit + impozit pe dividend ( 32%)
Asa ii scoate doar cu 16% si isi mai baga si cheltuiala pe firma , deducand-o”,
remarca corect Cosmin, un cititor.

Contractele cu statul sunt adevaratul uger de muls pentru toti trepadusii-deveniti-oameni-respectabili. Puteti uita despre imbogatirea pe munca cinstita, prin dezvoltarea uuei afaceri care sa ofere un produs sau un serviciu cautat, e prea multa munca, cere dedicatie si zeci de ani. 

La stat fratilor, acolo-s banii adevarati, mai ales daca esti si tu parte din guvern! Cum sa te refuze tocmai partenerii tai in crima? Si pentru ca averea sa se perpetueze in familie, iti introduci si mica nulitate filiala in politica, nu e nimic ca nu a castigat de data asta – e in partid si are-un viitor de aur! Poate ca e si-n loja, ca si taticul..

In concluzie, ne afundam pana peste cap finantei internationale cu al lor FMI, dar statul care-ar trebui sa fie gestionarul zgarcit al banului public, acorda contracte care permit venituri de peste 70,000 euro lunar patronilor.  Pentru alte asemenea imbogatiri spectaculoase din averea tarii, vedeti acest top 20 al ziarului financiar. E numai ce se publica. Despre miliardele de euro jefuite intr-un fel sau altul, in chip penal, nu este vorba acum.

Ce le-am permis să facă cu ţara asta? Intreg Clujul isi arunca gunoiul in containerele Rosal – pe cand insa si gunoaiele?

5 răspunsuri

  1. FEMOSAN vede tot;:) rabdare:)

  2. de ce te plangi? E omul lui Basescu , idolul tau, aparatorul democratiei si a copiilor. Tu si Prigoana ati facut pologia filmului trucat. Vine plata votului.

    • Departe de a fi idolul meu, Traian Basescu mi-a meritat votul de data asta. Pe Prigoana lasa-l, doar am atins deja subiectul fara menajamente. Pana si-un ceas stricat indica ora exacta de doua ori pe zi.

  3. scuze-polologia

  4. nu mai este paine aruncata la gunoi ca pe timpul eroului ceausescu

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: