Pentru voi cei dinafară, un colind


Fără a vrea să întristez pe nimeni înaintea Crăciunului, a trebuit totuşi să trimit acest colind. Ştiu cum simt românii dinafara ţării, cei cărora le mai pasă… Nu au plecat toţi că să devină americani, canadieni, germani sau italieni, ci din nevoie. Lor le trimit acest colind sfâşietor. Adevărul e că oricât de bine ne-ar fi din punct de vedere material, străinătatea ne rupe sufletul.. preţul e prea mare şi nu merită.

Să nu-ţi poţi petrece Crăciunul cu familia, te omoară, să nu te poţi bucura de naşterea şi botezul nepoţilor, te seacă sufleteşte iar să nu poţi merge la înmormântarea bunicilor sau a părinţilor, te distruge. Asta-i ce se întâmplă cu foarte mulţi dintre cei care trăiesc peste ocean, căci sistemul nemilos nu iartă: vrei „greencardul” ? Aici stai şi nu mişti! Nu ai destul concediu sau bani pentru a merge în ţară? Too bad!, poţi petrece câteva zile şi în..Ohio, ţi se va spune.

În fine, prea multe cuvinte nu-şi au rostul – fiecare ştie exact ce-a dat şi ce-a pierdut, după ce s-a trezit dincolo. Fie ca acest colind să le re-aducă aminte tuturor că lucrurile care într-adevăr contează in viaţă, nu se pot număra în bani, fie ei şi de aur..

6 răspunsuri

 1. …”exilulul nu l-am ales noi ,ci ne-a fost dat”
  Gh.Zamfir
  ..”..muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta”
  Avram Iancu (?)
  ps: Craciun Fericit la toti !DOAMNE AJUTA !

 2. Multumim Eufrosin. Numai cine a trecut prin asta poate sa inteleaga ….

 3. MULTUMIM SI NOI DIN SUFLET!
  Multumim de asemeni foarte mult pentru toate informatiile pe care ni le oferi si vreau sa iti spun ca iti apreciem munca ta !
  Noi planuim sa ne intoarcem in curand.Macar acasa vom gasi oameni asemeni tie care inteleg ce se intampla in lume, oameni care vor lupta pentru libertatea lor .
  Va dorim tuturor oriunde va aflati un CRACIUN FERICIT SI CASELE SA VI SE UMLPE DE LUMINA SFANTA!
  Si fie ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa ne reintoarcem acasa si sa va ajute pe toti care aveti acest gand!
  Doamne ajuta!
  CRACIUN FERICIT!

 4. Asta nu mai e exil, sunt deportari mascate. Ce n-au reusit bolsevicii dupa razboi au realizat copiii lor dupa ’89.
  Craciun Fericit tuturor.

 5. @ Anca, Witness, haiduc, nea Anderthal si tutror celorlalti cititori:

  Nasterea Domnului sa a aduca pace si liniste in suflete, sanatate si impliniri !

 6. Lui Eufrosin si tuturor romanilor,dinafara sau nu:am plecat in ’92 de sila,nu credeam ca se va termina cu fsn-psd-etc…si vedeam ca am iesit in strada pentru…alti comunisti,care nu numai ca nu ne-au dat DREPTATE SI ADEVAR,ci mineriade si tot restul…Iar azi aflu ca de fapt sunt orice,numai impotriva noastra,a romanilor obisnuiti sa fie…Cu cat trece timpul iti dai seama ca orice si oricum ar fi,acasa este ACASA! Dragilor,tuturor va doresc Craciun binecuvantat cu pace in suflet si-n simtiri,alaturi de cei dragi! Doamne ajuta!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: