Până la urmă, am votat – ştiţi de ce ?


Ştiu, ştiu..spusesem că îmi voi anula votul, precum fac de obicei, ca unul absolut dezgustat de „realizările” politicienilor români din ultimii 20 de ani, dar într-un final m-am hotărât. A fost chiar interesant – aşa ceva n-am mai văzut din 1990: lumea stătea la coadă ca să voteze!

Nu era coada interminabilă şi feţele pline de speranţă de atunci, ci o coadă scurtă (5 minute) şi oameni blazaţi, deja trecuţi prin binefacerile democraţiei noastre nu chiar atât de originale. Cum adică? Simplu: în toate democraţiile politicienii sunt nişte bandiţi puşi pe căpătuială, cu foarte rare şi notabile excepţii. Dincolo doar s-au învăţat să fure şi să excrocheze mai civilizat, ai lor miros a parfum şi au aere de oameni onorabili, pe când „ai noştri” nici măcar nu se obosesc prea mult cu menţinerea aparenţelor – te fac pe faţă, au mutre de comunişti şi miros a transpiraţie, cu excepţia curvelor rafinate, cu coafura perfecta, şcolite prin occident, care emulează întru totul pe stăpânii lor de-acolo.

Şi totuşi, am votat. N-am suportat gândul că ţara poate să cadă iar în labele unsuroase ale clicii FSN (îi mai ţineţi minte?), devenit PSD între timp. Trandafirul singuratic s-a înmulţit cu 3, dar comunismul lor împuţit, tacticile securiste de dezbinare a societăţii (Târgu Mureş 1990, ei?) şi pornirea înnăscută spre jaf, au rămas aceleaşi. După cum comuniştii vechi, clasici, nu aveau interesul ţării în minte, cu atât mai puţin cei noi..

Nu am putut nici să mă entuziasmez de-un PDL ai cărui emanaţi nu se deosebesc de ceilalţi, decât prin calitatea costumului pe care-l poartă şi prin cunoştintele de limba engleză, dar totuşi.. am o senzaţie, un instinct, că dacă nu iasă Băsescu, va fi cu mult mai rău.

Vedeţi, omul ăsta a trecut deja de întâiul mandat şi tuturora ne trebuie un pic de „antrenament” într-un serviciu nou, pentru a deveni într-adevăr buni. Departe de a-l crede un înger salvator, l-am criticat aspru, după cum toţi apropiaţii mei ştiu şi chiar recordul public o arată. Cred totuşi că acum, fostul comandant de navă îşi dă seama de nişte chestii, poate vag încă, poate fără prea multă direcţie, însă cu intenţie, una bună, în interesul României.

Cred că va câştiga alegerile şi cred încă şi mai mult, că are nevoie mare de sfetnici buni, oameni trecuţi prin şcoala vestului şi înţelepţiţi de aceasta, nu pervertiţi de ea.

Ei trebuie să aibă numai şi numai interesul naţional în inimile lor şi să nu pregete a face orice sacrificiu pentru a-l vedea realizat. E necesar că ei să nu fie politicieni, căci la politică se pricepe Dl. Băsescu, ci experţi în domeniile lor: de la economie, la relaţii externe, la industrie şi la agricultură, e nevoie de oameni care ştiu ce fac, care-au văzut că se poate mai bine şi cunosc la perfecţie metodele prin care binele poate fi implementat.

Pe lângă aceştia, Preşedintelui nu i-ar strica deloc şi-un visător la curtea sa. Unul ale cărui vise să fie atât de înalte, încât să fie de ne-înţeles în marea lor majoritate şi care totuşi să-l determine să ducă la îndeplinire unul singur, mare şi realizabil.
Cum ar fi re-întregirea ţării. Sau independenţa energetică la preţuri foarte rezonabile pentru români. Sau transformarea României în ţara în care să se îmbulzească toţi românii care şi-au făcut din străinătate casa lor. Sau de ce nu, toate acestea împreună!

Nu-mi pun CV-ul la bătaie şi nici nu intru în PDL în speranţa că s-ar putea.. Nădăjduiesc însă că omul Băsescu vede că are nevoie de altfel de oameni în jurul lui şi că va acţiona singur în direcţia asta.

Fie ca Sfântul Ierarh Nicolae sărbătorit astăzi, să-l inţelepţeasca pe viitorul Preşedinte al României!

16 răspunsuri

 1. bravo prietene, ti/ai facut datoria civică, normal speranta moare ultima in special la români.
  Acuma sa nu te superi, dar impartirea asta maniheista, gen ăia comunisti imputiti, ăilalti mai putin, e puerilă.
  Daca si D Cornea sau surorile Coposu sau Diaconescu de la adevaratul pnţ sunt comunisti ca nu au tinut cu Basescu, atunci bine.
  Nu mai exista comunisti si sistem comunist clasic, doar fosti comunisti, trecuti la capitalism si din astia sunt peste tot de la dreapta la stanga.
  Si zici de interes national?..s-a terminat cu interesul national in momentul integrarii in UE.
  Si cu asta basta, ca nu vreau sa/ti stric momentul de fericire.
  ps. Io nu m/am dus, sunt mai cinic.

 2. Sfantul ierarh nu-i va da cadou lui Geonica azi….

 3. Fratele meu , unde ai votat tu de ai vazut coada ? Si Iliescu si-a facut mana prin vre-o trei mandate si tot ticalos a ramas. M-ai dezamagit Eufrosin sa te duci tu sa votezi un Basescu! Dar traim in Romania unde orice om este corupt nu atat prin bani sau foloase cat printr-o atitudine de autodistrugere.Imi placea blogul tau, am invatat multe despre lucruri cu care nu eram la curent dar cu parere de rau nu voi mai vizita acest blog. Dezamagirea mea este maxima, un om care isi apara principile si crezul cum o faceai tu sa abdice in favoarea lui Basescu?Tot articolul este o scuza slaba fara nici o baza reala. Ati invatat de la basescu care si-a tradat toti aliatii si toti colaboratorii plus pe nevasta-sa cu toate curvele pe care le-a avut.Dar asta este , nu te poti baza pe un roman deloc, intotdeauna te va trada , de asta traim noi prost ca nu avem coloana vertebrala. Ma bucur ca in sangele meu curge si sange de alt fel decat cel romanesc .

  • Cum am mai spus, nu am nici un interes personal in toata treaba – puteam foarte bine sa tac, nu ? Am scris ce-am facut si mai ales, de ce am facut-o. Asa simt eu ca e mai bine la rascrucea la care se afla Romania. Asta-i una din chestiile de baza ale democratiei: sa-l poti asculta pe celalalt, daca e un partener de buna credinta, ori acolo sper ca nu te-am dezamagit.

 4. de fapt ai dreptate, daca tu esti linistit si cu sufletul impacat de ce sa te critic eu. Sarbatori fericite si Laudat fie Isus

 5. Am votat si eu pana la urma, dar ma simt ca si cum am avut de ales ce fel de moarte sa-mi aleg; omorat de glont sau de streang. Ne mai ramane sa ne rugam bunului Dumnezeu sa dea mintea cea de pe urma viitorului presedinte al tarii.
  Doamne ajuta.

 6. Nu te bucura Eufrosine ca ai votat loja portocalie! domnul Sincere felicitari pentru victoria voastra mareata in frunte cu matrozul sef. Din pacate este o victorie impotriva Romaniei si a poporului roman care stie bine sa-si dea cu stangul in dreptul. Eu unul nu sunt suparat = Vox populi, vox Dei! Dar greul pentru tara abia urmeaza; din pix alegeri = nix guvern, 78 miliarde de Euro datorie, somaj, nevoie urgenta de cinci miliarde de Euro, nix economie (industri sau agricultura), fara banci, fara nimic palpabil dar cu Basescu si fara speranta. Felicitari! Vai de romani! Macar ailalti aveau un guvern!

  • Dar bine domn’ Eufrosin, nimicuta, dar chiar nimicuta despre cel pe care l-ai votat si masurile sale de austeritate?????????!!!!!!!! Nici tu despre pensii, nici tu despre salarii, nici despre nemunca, nici… nimicuta, nimicuta… N’aude, nu vede…
   Sa iti fi scapat asa un subiect? Sa fie doar o simpa intamplare, sau… ai trecut la pact cu diavolul si te-ai vandut pentru o franzela uscata?
   Cineva mi-a recomandat acest blog. Am mai intrat de vreo doua ori si am mai citit pe-aici. Dar acum, vazandu-te asa orb si surd cu tot dinadinsul, gasesc mai intelept sa ma intorc de unde am venit si sa trag tare usa in urma mea ca vad ca ti-ai papat credibilitatea…Ce e in stare omul pentru o farfurie de pasat!

   Nu sunt deloc fericit cu ce se intampla cu Romania si cred ca am adresat subiectul pana acum. Citeste mai pe indelete aici.. – Eufrosin

 7. Voi chiar credeti ca o sa apucati batraneti linistite.
  Intr-un fel sau altul majoritatea celor ce au intrat de pe acest blog de mai mult de 3 ori si l-au tinut minte, au un sentiment ca-n lumea asta lucrurile nu sunt oki .Asta este parerea mea.
  Prin urmare clar ca ne asteapta vremuri grele, dar ceva imi spune ca Basescu era cea mai potrivita alegere pentru Romania.
  Se spune ca semintele ce vor schimba aceasta lume au fost deja plantate si incep sa prinda radacini.
  Fortele raului le cauta cu disperare si nu le gasesc.
  Nu vreau sa spun ca Basescu ar face parte din cei trimisi de Dumnezeu dar simt ca la timpul potrivit va face un sacrificiu ce doar el este in stare sa-l faca.
  Dupa ce am mai citit inca o data ce am scris mai sus vad ce aiurea suna si o sa-mi sariti in cap, dar oameni buni eu chiar cred ca poporul roman va fi bine cuvantat si de aici va incepe ceva foarte important.
  Nu va incepe cu Basescu, dar simt ca de data asta vointa lui Dumnezeu a fost mai puternica decat a celor obscuri.
  Important de retinut desi Eufrosin o sa se supere si o sa ma cenzureze iarasi, nu sunt un admirator al nici unei religii si doctrine religioase.
  Asa ca ce am spus mai sus nu are legatura cu vre-o revelatie graita de la vre-un sfat.
  E doar parerea mea.
  Bravo Base!

 8. Deci ati votat ! Parte voi, parte mai mare Dumnezeu ! Cam ce meritam . Politicienii dezamagesc, cam fara exceptie, de aceea va sfatuiesc sa votati in fiecare zi cu Dumnezeu ! AMIN !

 9. […] Până la urmă, am votat – ştiţi de ce ? […]

 10. Sustin cea zis „ungur” dar nu in totalitate. Nu toti oamenii sunt perfecti. Cine greseste din speranta poate fi iertat.

 11. Ceau,

  Imi place site-ul 🙂 , ma unge la suflet. La mai mare !

 12. Ma, nicicum nu iti confirma Basescu dorintele, dovedind repetat ca domnia sa este o tzatza mojica. De altfel mare crestin ca si Becali, probabil ca de aia le si merge asa minunat..

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: