Bătuţi de poliţie în Piaţa Unirii, pentru că fluturau tricolorul!


IMG_6420

Trei tineri clujeni, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, au fost ridicaţi cu forţa de către o echipă a SPIR după terminarea concertului de inaugurare a Pieţei Unirii, care a avut loc miercuri seara în Cluj-Napoca. Cei trei tineri susţin că au fost somaţi de câţiva agenţi ai Poliţiei Primăriei să nu mai cânte şi să nu mai fluture tricolorul în primele rânduri ale publicului prezent la concertul Magdei Puşcaş. Cei trei tineri au refuzat să se conformeze şi au susţinut că nu fac nimic ilegal, fapt ce i-a determinat pe poliţiştii comunitari să cheme “mascaţii” care, fără alte întrebări, i-au dus cu forţa pe tineri la sediul IPJ de pe strada Traian, încătuşaţi.

Bătuţi pentru că au cântat

Unul dintre cei trei tineri, R.P., în vârstă de 21 de ani, a declarat pentru NapocaNews faptul că “mascaţii” de la Serviciul Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă l-au bătut atât în Piaţa Unirii cât şi în maşina de poliţie, cu toate că nu opunea rezistenţă.

Eram în primele rânduri la concertul din Unirii cu alţi câţiva prieteni. Cântam şi fluturam un drapel tricolor, ceea ce cred că a atras atenţia poliţiştilor comunitari care au venit şi ne-au spus să plecăm de acolo. E spaţiu public, e un concert, de ce să plecăm? După concert au apărut mascaţii care ne-au lovit şi ne-au trântit pe jos. Apoi m-au urcat într-o după unde m-au lovit în mod repetat în piept şi în zona ficatului întrebându-mă: Tu eşti ală care a cântat, mă?

La secţie lucrurile au luat o altă turnură, cei trei tineri fiind lăsaţi să plece fără vreo amendă sau fără să fie acuzaţi de ceva. În momentul sosirii reporterilor NapocaNews la sediu Inspectoratului Judeţean de Poliţie, doi dintre cei trei tineri erau deja eliberaţi fără a fi acuzaţi de vreo infracţiune.

Bătuţi pentru că sunt români

Abia vorbind şi acuzând lovituri în stern aplicate de către poliţiştii de la DPIR, unul dintre tineri se arată şocat de incident: “Ne-au târât pe jos pe pavajul din piaţa Unirii, ne-au dat cu capul de dubă şi ne-au batut până nu am mai simţit nimic şi acum ne spun că nu am făcut nimic ilegal şi că putem pleca acasă!”

Tânărul are însă o varinată proprie a motivului pentru care au fost reţinuţi şi bătuţi de poliţişti: “Tot astăzi a fost protestul ungurilor din Piaţa Unirii şi toată piaţa era plină de poliţişti şi jandarmi în civil, de frica izbucnirii unor incidente. Ne-au luat la ochi pentru că fluturam tricolorul României şi au zis să ne dea o lecţie, să ne arate ce păţesc românii în piaţa ungurilor. Trăim într-un stat poliţienesc şi oamenilor de rând a ajuns să le fie frică să meargă şi la un concert, de frica autorităţilor”.

Bătuţi în văzul presei

Reporterul NapocaNews Adriana Mischian a fost martor la incident şi i-a urmat pe cei trei tineri la secţia de poliţie, încercând să ia declaraţii poliţiştilor aflaţi de serviciu: “Băieţii stăteau în primele rânduri la câţiva metri de mine. Cântau, dansau, dar nu erau violenţi şi nu deranjau pe nimeni. Cred că făceau ce făcea şi restul lumii de la concert, nimic deosebit. La nici 10 minute după ce terminarea concertului, când deja lumea pleca spre casă, au apărut mascaţii, i-au trântit pe jos, i-au lovit şi i-au băgat în dubă, fără ca cei trei tineri să opună rezistenţă sau să fie legitimaţi în vreun fel“.

Tot miercuri, extremiştii maghiari alături de politicieni ai UDMR au ţinut un miting neautorizat în Piaţa Unirii, protestând pentru faptul că nu au fost invitaţi la inaugurarea pieţei şi că programul artistic nu include melodii în limbă maghiară. Cu toate acestea, Magda Puşcaş a ţinut să cânte două piese în ungureşte, iar stenograma ultimei şedinţe de Consiliul Local arată că primarul Sorin Apostu a invitat explicit la inaugurare toate partidele prezente în şedinţă, inclusiv UDMR şi că a dat dispoziţii să fie anunţate şi organizaţiile şi fundaţiile clujene.

Marius Sălăjean

sursa NapocaNews

Ei fraţi români, începem să realizăm acum ce s-a întâmplat cu ţara noastră sub  mafia securistă supusă farului democraţiei?  În nici o altă ţara civilizată nu e posibil să fii arestat şi bătut de poliţie, pentru „păcatul” de a fi arborat steagul naţional. În Cluj, poliţia permite iredentistilor maghiari să fluture steagul Ungariei în public, dar când tineri români îl ridică pe-al nostru, sunt bătuţi cu bestialitate de către poliţişti „români” !  Am folosit ghilimele, pentru că derbedeii aceia în uniformă şi-au pierdut calitatea de român, prin actul lor anti-naţional. Trădători nenorociţi care de dragul unor salarii, dau în propriul lor neam..

Autorităţile trebuiesc învăţate cum să se comporte cu cetăţenii paşnici, prin consecinţele negative imediate pe care asemenea comportament ticălos le atrag:
despăgubiri financiare şi mai ales demiteri din funcţie. Băieţi: daţi-i în judecată acum.

9 răspunsuri

 1. Sa-i dea in judecata pe mascati. Si sa ceara daune imense! Nu e posibil asa ceva!

 2. nu e chiar asa. hai sa vedem in 2-3 zile daca au fost batuti pentru ca au fost romani sau erau doar niste cetateni in conflict cu legea. ce ziceti daca m-as imbraca in triclor si as sparge o banca, as viola o baba sau mai stiu eu ce infractiune as face mi-ati lua apararea pentru ca sunt roman/.. haideti sa nu mai imartim lumea in romani verzi si restul lumii…

  • Daca ar fi fost vinovati de ceva chiar si numai in ochii politiei, trebuiau pusi sub acuzare, nu? Ori baietii au fost eliberati!
   Atunci de ce au fost batuti? E lege, sau tocmeala?

 3. Daca acesti tineri cantau tare in timpul concertului, incat sa disturbe participantii la concert sau canteretii de pe scena, eu zic ca politia a facut bine ca i-a somat prima data iar apoi i-a ridicat. Patriotismul nu cred ca trebuie sa se manifeste in felul acesta. Daca vor sa sa-si arate patriotismul fata de tara, sa mearga la defilare pe 1 Decembrie de ziua nationala a Romaniei.
  Doamne ajuta.

  • Tocmai ca nu deranjau pe nimeni, dupa cum au afirmat si martorii oculari. La concerte asta e tocmai ideea:sa-i faci pe oameni sa se simta bine, deci nu sa stea in pozitie de drepti cu mainile-n buzunare.
   Apoi stiu baietii bine de ce au fluturat tricolorul acolo: Piata Unirii, care sub ocupatia Ungariei Horthyste s-a numit P-ta Adolf Hitler, e azi revendicata de catre provocatori maghiari afiliati cu serviciile secrete ale statului vecin si deghizati ca ONG-isti de buna credinta. Se vor placute in limba maghiara in tot Clujul, ba chiar si stapanirea fizica a pietii. Stie Funar de ce-a facut sapaturi arheologice acolo, descoperind zidurile vechiului asezamant roman, spre nemultumirea isterica a acelorasi trepadusi provocatori. Ungurii normali din Cluj nu ar avea in mod normal asemena pretentii, decat in masura in care se lasa antenati in sarabanda distructiva a iredentismului. Asa, in loc sa traim in pace si liniste, ne uitam cu suspiciune unii la altii si e mai mare pacatul.
   Din isorie trebuie invatat, pentru a nu o repeta.

 4. Mizerie,ura,himera,prostie,manipulare,batjocora,minciuna,furt,imoralitate,
  utopie,dezamagire,amintiri,sperante,rautate,
  falsitate,ipocrizie,voluntariat,mitocanie,
  mahala,grandomanie,epatare,alienare,smintire,incorectitudine ,
  trivialitate,grosolanie,nonsensuri
  ,mofturi,insulte,nerealizare,planuri,mojicie,impertinenta,
  imbecilitate,antipatie,dezavantajari,nervi,
  inferioritate,handicap,saracie,artificialitate,inautenticitate,
  nascociri,prefacatorie,greseli,”succesuri”,
  „prostanacisme”,”vanghelisme”,”iliescisme”,”mogulisme”,
  biometrice,uitari,ignorari si lista poate continua.

  20 de ani de nimicuri.20 de ani in care sperantele au disparut odata cu deschiderea ochilor.20 de ani de la o mizerie pentru care nu a platit nimeni.20 de ani de Romania puternic marlanizata,manelizata si distrusa ca spirit national si civic.20 de ani de batai intense de joc din partea celor de la etajele superioare.20 de ani de televiziune „libera”, care a format o generatie redusa ca mijloace de exprimare si posibilitati reale.20 de ani de numarat anii trecuti de la caderea asistata a regimului totalitar.20 de ani de construit autostrazi,de modernizat tara si de oferit sanse egale tuturor tinerilor.20 de amarati de ani ne-au facut sa ne scarbim de voi cei care astazi candidati la postul de Presedinte.

  Cum sa va demonstram ca pentru noi nu contati ? Nu avem respect pentru ca respectul implica reciprocitate.Nu poti respecta pe cineva care isi bate joc de tine si ti-o si demonstreaza.Politica este o mare balega parfumata „scump”.Votul nu conteaza,oamenii nu conteaza tot ce conteaza este respectarea planului.Si planul nu ne include pe cei mai multi dintre noi.Presedintele , sclav de prima clasa insa tot sclav.

  Am stat si am tacut destul,acum e momentul sa nu mai ascultam tot ce spun ei ca e bine sau rau.Rabdarea s-a cam terminat…

  NU ne-am saturat oare sa le platim bancilor ceea ce nu li se cuvine?
  NU ne-am saturat oare sa fim condusi de niste inculti,abjecti,hoti si perversi?
  NU-ne-am saturat oare sa fim niste nimicuri in fata celor ce au ceva mai multi bani?
  NU ne-am saturat oare sa ne invete cei care nu stiu pe ce lume se afla?
  NU ne-am saturat oare sa murim in raboaie ce nu sunt ale noastre?
  NU ne-am saturat oare de pseudo-teroristi?
  NU ne-am saturat oare de angajari pe pile?
  NU ne-am saturat oare de lipsa de respect cu care suntem tratati?
  NU ne-am saturat oare de prosti educati de televizor?
  NU ne-am saturat oare de formatori de opinie?
  NU ne-am saturat oare de pseudo-intelectuali?
  NU ne-am saturat oare de scoala prost facuta?
  NU ne-am saturat oare de toti dobitocii?
  NU ne-am saturat oare de cei care folosesc tara ca pe gradina lor?
  NU ne-am saturat oare de conducatorii nostrii care stau inclinati in fata intereselor externe?
  NU ne-am saturat oare sa importam ceea ce avem deja pe teritoriul tarii?
  NU ne-am saturat oare ca studentii sa nu mai insemne nimic?
  NU ne-am saturat oare sa fim atat de divizati?
  NU ne-am saturat oare sa fim catalogati?
  NU ne-am saturat oare sa dam bani pe nimicuri ?
  NU ne-am saturat oare sa nu contam?
  NU ne-am saturat oare sa ne uitam la imagini cu PIATA REVOLUTIEI si sa nu facem nimic?
  NU ne-am saturat oare sa fim priviti ca potentiali infractori?
  NU ne-am saturat oare ca radicalul din munca noastra sa se transforme in bani?
  NU ne-am saturat oare de minciuna?
  NU ne-am saturat oare de trusturile media?
  NU ne-am saturat oare de frica?
  NU ne-am saturat oare de tot ce ne-au bagat pe gat?
  NU ne-am saturat oare sa fim obligati sa alegem dintre doua rele?

  NU va mai vrem in fata ochilor nostrii…si nu ne spuneti sa votam cand nimeni nu ne reprezinta.E timpul unei schimbari in bine pentru oameni ,o schimbare gandita de oameni carora le pasa de semenii lor.Nu de voi, cei care ne-ati facut sa ne fie rusine de noi insine Va e frica de cei educati si de libertate.Va este frica pentru ca stiti ca sunt oameni buni gata sa isi dedice viata pentru a ajuta.Va e frica de lucrurile cu valoare morala,de lucrurile inaltatoare pentru ca v-ati cladit viata cu ajutorul raului.Va e frica de oameni pentru ca voi v-ati pierdut acest statut de mult.Vreti sa ne faceti rai ca si voi insa nu reusiti .Sunteti terifiati in prezenta oamenilor buni.

 5. Un moment, nu inteleg cum vin aici ungurii. Tot ce se intampla in romania, orice ar face un roman e vina unui maghiar?! Oameni buni, ar fi bine sa nu dati vina pe o alta comunitate! Doar pentru ca sa intamplat ceva in Cluj sau in orice alta parte a romaniei nu inseamna ca ungurii sunt de vina sau ca ei au provocat poltistii! Daca nu iti plac magharii okey, nu e nimic de discutat, dar hai sa nu invinuim alti cetateni, sau chiar o alta etnie pentru greselile noastre!

  • Nu era vorba de ungurii normali aici, ci de provocatorii care va tot agita pe voi ceilalti, cu placute bilingve, comemorari idioate si de-a dreptul tradatoare (doliu pt. tratatul de la Trianon) si cu statui ale unor criminali de razboi notorii (Albert Vass), chestii care pur si simplu nu apartin la noi. Daca v-ati da seama ca de fapt nu va lipseste absolut nimic in materie de drepturi in Romania, ce bine am putea convietui.. Am prieteni unguri care recunosc cu gura lor, ca e mai bine in Romania in care s-au nascut, decat in Ungaria unde s-au dus in anii ’90 cu mari sperante. S-au intors inapoi doar cu o cetatenie in plus si complet dezamagiti de ce-au gasit dincolo. E pacat sa ne amaram unii pe altii cu pretentii absurde. Tine minte, cand doi se bat, al treilea castiga.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: