Alegeri libere, sau plata tributului ?


În faţa unor asemenea fapte, orice om inteligent şi de bună credinţa, păleşte.
Când aleşii marilor partide politice sunt practic instalaţi de banii pe care îi dau evreilor, prin contracte de consultanţă electorală, cumpărare de armament nefuncţional şi despăgubiri pentru un holocaust pretins a fi avut loc în România, e cum nu se poate mai clar că cei pe care îi alegem, îi reprezintă de fapt pe alţii.
Am acoperit subiectul in trecut, dar sumele vânturate atunci, erau mărunţiş fată de cele de-acum. Astea sunt numai cele raportate. Valizele cu bani negri, extortiunea care are loc asupra aşa-zişilor noştri conducători,  nu dau la ştiri niciodată. Pentru asta suntem noi bloggerii.

PD-L a angajat pentru campania lui Traian Băsescu celebra firmă de consultanţă americană Greenberg Quinlan Rosner, care va oferi staff-ului prezidenţial servicii de consultanţă şi cercetări sociologice. Jurnalul Naţional a intrat în posesia scrisorii de angajament semnată de Greenberg Quinlan Rosner şi de PD-L. Democrat-liberalii au transferat deja 150.000 de euro într-o bancă din SUA în contul americanilor, urmând ca în caz de victorie a lui Traian Băsescu în alegerile de la 6 decembrie să mai achite o primă de 300.000 de euro.

Tal Silberstein , bucurandu-se de Bucuresti

Tal Silberstein , bucurandu-se de Bucuresti

Echipa de campanie a lui Traian Băsescu s-a îmbogăţit, de o lună, cu un grup de strategi americani şi israelieni, care au lucrat în 2004 pentru PSD şi Adrian Năstase şi pentru fostul premier liberal, Călin Popescu Tăriceanu, în 2007. Principalul consilier al acestuia din urmă, Tal Silberstein, s-a instalat deja de câteva săptămâni în curtea PD-L, la Modrogan, liderii partidului recunoscând că acesta lucrează pentru staff-ul de campanie la prezidenţiale, pe partea de cercetare sociologică şi strategie.

Revenirea lui Silberstein alături de Traian Băsescu – cel care l-a adus de altfel în România, în 2002 – a fost negociată de Vasile Blaga, pentru care a şi lucrat în campania din 2008 pentru Primăria Capitalei, deşi la acel moment era sub contract cu PNL şi Tăriceanu. Prima încercare de colaborare între consultantul israelian şi PD la acea vreme datează din 2002. După ce l-a cunoscut pe Băsescu la Viena, Silberstein a venit la Bucureşti, ca reprezentant al companiei americane Greenberg, Carville & Shrum, şi a făcut o cercetare sociologică din care rezulta un bazin electoral de 25% pe care PD şi l-a proiectat ulterior ca ţintă de campanie. Într-un interviu publicat în iunie 2008, în Jurnalul Naţional, consultantul dădea de înţeles că banii au fost problema, ceea ce nu l-a împiedicat să păstreze bunele relaţii, declarându-şi „părerea bună” despre Traian Băsescu.

CONSULTANŢĂ PE MULŢI BANI
După scurta colaborare cu PD în 2002, Tal Silberstein a trecut ulterior în echipa de consultanţi a PSD şi a lui Adrian Năstase, lucrând împreună cu Dan Andronic campania pentru prezidenţiale din 2004. În 2007, Tal Silbestein şi Gil Birger, fost ataşat economic la Ambasada israeliană din Washington, s-au asociat cu Dan Andronic în firma care l-a adus pe americanul Arthur Finkelstein să-l consilieze pe premierul liberal Călin Popescu Tăriceanu. Sumele de bani vehiculate în acest contract de consultanţă au rămas necunoscute. Dacă Tăriceanu susţinea, în 2007, că PNL plăteşte 100.000 de euro pe an pentru echipa Silberstein – Finkelstein, democratul Radu Berceanu avansa, după numai trei luni de contract, costuri de 4 milioane de euro, sugerând că banii ar veni de la Dinu Patriciu. Silberstein este partener în firma GCS cu Stan Greenberg, CEO al uneia dintre cele mai celebre companii de consultanţă şi cercetare din SUA, Greenberg Quinlan Rosner, prin el intermediindu-se şi contractele americanilor cu Adrian Năstase şi PSD în 2004. Parteneriatul a funcţionat şi în cazul de faţă, el fiind cel care i-a adus pe americanii de la GQR în ograda lui Traian Băsescu.

PRIMĂ DE SUCCESS PENTRU REALEGEREA LUI BĂSESCU
Jurnalul Naţional a intrat în posesia scrisorii de angajament semnată de PD-L cu americanii de la GQR, primită de democrat-liberali la 22 septembrie şi semnată la 29 septembrie. În document se arată că GQR se angajează să ofere servicii de cercetare sociologică, anchete şi consultanţă pentru campania prezidenţială (fără să fie menţionat numele lui Traian Băsescu), şi cere în schimb să fie achitate sumele de bani solicitate: 150.000 de euro pe loc, la momentul semnării scrisorii de angajament, şi 300.000 de euro „primă de succes în cazul realegerii candidatului la alegerile prezidenţiale”. „Suntem încântaţi că avem ocazia să lucrăm pentru dumneavoastră. Acest document serveşte ca scrisoare de angajament pentru serviciile strategice de cercetare descrise mai jos. Semnătura dvs. pe ultima pagină a documentului va reprezenta acceptarea acestui acord între GQR Inc. şi Client. Suntem nerăbdători să începem să lucrăm la acest proiect”, se arată în scrisoare. Documentul mai vorbeşte despre confidenţialitatea serviciilor furnizate şi a obligativităţii nedivulgării nici unei conversaţii purtate între consultanţi şi „Client”, dar şi despre obligaţia PD-L de a plăti toate costurile legate de angajarea unor institute de sondare a opiniei publice şi a altor parteneri pentru asigurarea serviciilor de consultanţă. Sumele necesare nu sunt însă menţionate.

PD-L SE JURĂ CĂ NU ŞTIE NIMIC DE AMERICANI
Deşi neoficial liderii PD-L recunosc că staff-ul lui Traian Băsescu îi cuprinde acum şi pe strategii americani şi pe Tal Silberstein, oficial nu recunoaşte nimeni nimic. Contactat de Jurnalul Naţional, prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat că „nu ştie absolut nimic despre nici un contract” şi că „nu vrea să mintă”, redirecţionând întrebarea către trezorierul partidului, Alin Albu. Însă şi acesta ne-a declarat că habar nu are de nici un contract. „Nu ştiu nimic. Eu nu am semnat nimic”, a precizat trezorierul PD-L.

sursa Jurnalul online

2 răspunsuri

  1. salut,
    Am vazut ca te-au atacat deja perciuNAZIi !Asta e super!Ii deranjezi pe VEM(vampirii economici mondiali)Lasa-i sa latre ca de ce se tem NU VOR SCAPA ! DOAMNE AJUTA !

  2. VEZI si aceste articole,sunt foarte interesante: http://victor-roncea.blogspot.com/ Sper ca vei descoperi lucruri INTERESANTE,mai ales cel de-al doilea articol! Viva ROMANIA si PATRIOTII ROMANI! DOAMNE AJUTA!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: