Fraieri de fraieri, sau oameni deştepţi?


Tocmai când cei mai naivi dintre noi începeau să creadă promisiunile de revenire economică făcute de către  şefii băncilor centrale, bursele SUA au pierdut până la 3% din „valoare” în decursul ultimei sesiuni. Aceasta a declanşat pierderi chiar mai mari procentual vorbind, la bursa de valori Bucureşti (BVB), de parcă acţiunile Dafora Mediaş , au ceva de-a face cu Dow Jones Industrial.  Se vor găsi fireşte şi experţi dornici să îmi explice  mecanismele relaţiei de interdependenţă dintre consumul scăzut de frigidere din SUA şi fondurile de pensii româneşti, dar cumva prea multă ştiinţă te poate face ca să nu mai vezi pădurea de copaci.

stock_exchange

stockmarketcrashreport

Celor care îşi pun încrederea şi averea în bursele financiare, o întrebare: De ce nu luaţi exemplul copilului care odată ce s-a ars la sobă, nu o mai atinge nici in ruptul capului? Cât timp va lua până ce veţi pricepe că bursele sunt manipulate de un grup ocult şi că adevărata lor menire este să transfere averea clasei de mijloc, în buzunarele altora?

De fiecare dată când au loc picaje spectaculoase, depresii, recesiuni şi crize, trilioane de dolari (da, 1 trilion = 1,000 miliarde) se evaporă din valorile acţiunilor aruncate cu disperare de „investitorii” de duminică, în timp ce rechinii le colectează  la preţuri de nimic, tot de atâtea ori cei care s-au ars îşi spun în sinea lor „data viitoare va fi mai bine, trebuie să mă re-orientez către sectorul cutare, despre care atâţia analişti vorbesc la superlativ”…   Cât de fraier trebuie să fii ca să-i mai crezi ?

Acum 100 de ani, un costum de haine de I-a calitate costa $20  în monedă de aur, care pe lângă argint, erau singurii bani disponibili. Bancnotele erau strict pentru convenienţă şi putea fi schimbate în aur la valoarea echivalentă, la orice bancă din SUA. Astăzi când lumea nu mai are decât dolarii de hârtie tiparibili la nesfârşit, acelaşi costum de calitate costă $1,000, exact preţul de azi al aceleiaşi uncii de aur bătută în  moneda  de $20. Cei care şi-au păstrat şi chiar adăugat la rezervele de aur, au avut nu numai de câştigat, cât mai ales, şi-a asigurat ziua de mâine, în faţa excrocheriei generalizate propagate de sistemul bancar ale cărui prese de tipărit nu se mai opresc.  Următorul mare chix va fi cel al monedei euro, după ce dolarul îşi va fi definitivat prăbuşirea.

Doar posedând aur şi argint vă puteţi proteja averea de aceste manipulări. Acum 10 ani, o uncie de aur costa aprox. $300. Astăzi, ea bate mia. Nu e la mintea cocoşului că cei care-au investit în aur s-au bucurat de protecţie în siguranţă perfectă?

Acum stimaţi domni şi stimate doamne, în ce fel aţi dori să asiguraţi viitorul Dvs. şi al copiilor Dvs. ?

gold_coin_stack

Reclame

3 răspunsuri

 1. salutare natiune!
  E OK si cu „goldeanu” ..ptr. un moment..dar si acesta este controlat de catre perciuNAZI !..in engleza cuvintul „bijuterie” vine de la „$idov”..asta spune tot !..cel mai sigur ar fi(ptr. vremurile ce vin) o mica gradina si casa cu tot ce trebuie ,fara tangente mari cu sistemul ,fara datorii..pe linga o manastire si un bun duhovnic…nothing else…sa nu ne incredem in oameni !…”..blestemat sa fie omul care se increde in om…”(Ieremia 17:5)…

  • Multe sunt ciudateniile limbii engleze. In limba romana insa, se numesc bijuterii si nu au nimic de-a face cu cei mentionati de tine.

   Oricum era vorba de banii adevarati, cei biblici, aur si argint, care pe langa gospodaria descrisa, ne vor ajuta sa supravietuim si de ce nu, chiar sa prosperam! Pentru aceasta insa, ne trebuie mult discernamant.
   Precum trebuie sa ne ferim de mancarea contrafacuta, tot astfel si de banii falsi.

 2. Exact. Pentru a masca devalorizarea dolarului si a da impresia de bunastare au aparut cartile de credit iar mai tarziu produse chinezesti de unica folosinta transformand muritorii de rand „bunii” consumatori. S-a ajuns la fundul sacului si sistemul camataresc nu mai tine. Cine isi poate permite, aur si argint este iesirea. Daca sistemul nu se reformeaza complet, „prabusirea” este numai o problema de timp…

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: