Epidemie de accidente feroviare – o coincidenţă?


21 Septembrie, 2009: „Aproape 3.000 de tone de produse petroliere erau transportate cu trenul deraiat la Cluj, sase vagoane rasturnandu-se, oficialii Politiei Transporturi declarand ca exista scurgeri de combustibil si ca traficul feroviar este blocat in zona, potrivit NewsIn.”

Tren_deraiat_Boju

21 Septembrie, 2009: „Opt vagoane ale unui tren accelerat au deraiat, in Dolj, 15 persoane au ajuns la spital”

trenderaiat32_b

25 Februarie, 2009: „Tren deraiat la Slobozia Nouă. Potrivit primelor informatii un tren aparţinând CFR Marfă de a intra în depozitul Petrom, 2 vagoane cisternă a câte 55 t, încărcate cu benzină şi motorină au ieşit de pe şine.”

Tren_deraiat_Slobozia

10 Mai, 2008: „Acceleratul 1661 Bucuresti – Iasi a deraiat langa Valea Calugareasca – un pasager a murit si patru au fost raniti ”

DERAIERE - TREN

23 Mai, 2008: „Un tren de persoane care circula pe ruta Bucureşti – Sighetu Marmaţiei a deraiat, vineri dimineaţă, în dreptul localităţii bistriţene Salva, fără a fi înregistrate victime. ”

Acceleratul 1661

Marfarul plin cu produse petrolifere care a deraiat astăzi la Boju, jud. Cluj, este al doilea tren deraiat într-o singură zi şi cel puţin al 5-lea, într-un an. Coincidenţe există desigur, dar la frecventa şi magnitudinea asta, orice om cu cap începe să-şi pună întrebări. Nu sunt prea dese – nu aduce a sabotaj deliberat – ce facem pentru a le pune capăt ?

Băieţilor din SRI, o sugestie: în loc de-a ne servi basme despre furturi de buloane, şine şi foşti angajaţi nemulţumiţi, de ce nu scormoniţi ceva mai adânc, căci prea miroase rău şirul ăsta de ghinioane.
Cine ştie care putere străină, sperăm ca nu cea care ţine morţiş să ne vândă nişte avioane de luptă care de-abia zboară, se află la originea acestor sabotaje. Nu de alta, dar dacă sunt într-adevăr ei, nu vom auzi niciodată adevărul în presă.

Deşi acestea sunt metodele lor „soft” favorite, poate că ei n-au nici în clin, nici în mâneca cu asta.. Ce se întâmplă totuşi cu ţara în care trenul obişnuia să fie cel mai sigur mijloc de transport, încă de pe vremea regimului comunist? Se duce chiar totul de râpă iar voi nimic, nimic? Aveti la dispoziţie tehnologie capabilă de a vedea şi degetul mic al omului din satelit, iar liniile ferate rămân la liber pentru sabotaj?

Se va termina acum cu deraiajele trenurilor, sau veţi face frumos, până când vor muri incă alţi oameni şi mai ales după ?

4 răspunsuri

 1. da, si eu mi-am pus aceasta intrebare….

 2. Calea de rulaj este varza. Nu s-a investit serios pt. intretinere. Circula o barfa precum ca e un interes la nivelul intregii tari de a vinde cat mai multe licente de transport rutier. Binenteles ca cele 3 deraieri de ieri aduc a sabotaj…

 3. Acesta e rezultatul anilor cand nu s-a mai investit nimic in CFR, dar foarte bine poate fi si sabotaj. Din partea cui? sigur a celor care vor sa distruga tara, inclin sa cred ca sunt aceasi baieti care au ajutat la doborarea MIG-urilor romanesti.

 4. Sa ma fi aventurat poate prea mult cand i-am suspectat pe altii de asemenea crime? In fond scandalul armelor de la Ciorogarrla a fost o lucratura clar interna. De ce n-ar fi posibil ca tot niste baieti din astia mai „speciali” sa fi umblat cu vaselina si cheia franceza dupa ei, in idea de a arata cat de necesara este privatizarea liniilor ferate ?

  Apoi fireste, se da vina pe un om pentru care ai sai colegi, baga mana in foc:

  „Fostii colegi ai principalului suspect in cazul accidentului feroviar produs intre Craiova si Caracal infirma categoric implicarea lui Florin Vlad in acest atac de tip terorist..
  In pofida tulburarilor psihice de care sufera Vlad, fostii lui colegi exclud ipoteza ca acesta sa fi desfacut suruburile de pe linia pe care a trecut acceleratul Timisoara-Bucuresti. “Disciplina imprimata de calea ferata nu i-ar fi dat voie sa comita un atentat. De ce nu a provocat un accident imediat ce a fost retrogradat ca muncitor necalificat? Din 2006 pana in prezent avea timp sa provoace zeci de accidente”, ne-a mai declarat liderul de sindicat.” – Gardianul
  Cat priveste tulburarile psihice de care se spune ca suferea, voi urmari si reveni.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: