Apel către servicii


„Hotarele Tinutului Secuiesc vor fi o certi­tudine, iar autono­mia acestuia ar trebui extinsa in secolul XXI, a spus ieri liderul maghiar Marko Bela (foto), la Miercurea Ciuc, in cadrul Adunarii Alesilor Lo­cali din Secuime, organizata de UDMR si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania.

„Concluzia este ca noi trebuie sa ne luam soarta in maini si astazi (ieri – n.r.) vom vorbi mai accentuat despre autonomie, pentru ca noi consideram aceasta regiune drept o entitate. (…) In Ardeal, in proportie de 25% noi suntem proprietari si daca Ardealul va deveni regiune autonoma, si nadajduiesc asta, asa trebuie sa stea lucrurile. In Secuime, 80% sunt proprietari maghiari si, cu riscul de a-i deranja pe multi, trebuie sa spun asta”, a spus Marko Bela”

sursa Ziua

Transilvania, pamant unguresc

Transilvania, pamant unguresc

După cum era de prevăzut, ambiţiile ăstora se întind mult peste aşa-zisul ţinut secuiesc. E vorba de Ardeal, fireşte. Nu pot învinui nişte agitatori ai serviciilor maghiare şi foarte posibil şi ai celor Americane, că fac ce fac – şobolanii fac ce le vine firesc naturii lor.

E consternantă însă paralizia autorităţilor statului român, în faţa acestor provocări.  E ca şi cum nu am avea guvern, legi, procurori, poliţie. Cei mai în măsură să facă ceva pentru a-i neutraliza pe agitatori, ar fi serviciile secrete, dar se pare că înafară de spionajul împotriva populaţiei civile şi hărţuirea celor care îşi exprimă nemulţumirea în mod coerent, nu sunt buni de nimic altceva.  Ce să te-aştepţi de la nişte lachei lustruiţi bine prin America şi instalaţi la şefia SRI.. Să facă ceva pentru ţara asta? E o glumă, una amară şi greu de înghiţit însă.

Probabil că se va ajunge la intervenţia armatei pentru a-i potoli pe beligeranţi, iar asta e tocmai lucrul pe care acţiunile serviciilor secrete, ar trebui să-l prevină. Dacă se poate altfel, de ce să recurgi la forţă ? Ne dăm cu toţii seama ce rezultate dezastruoase ar avea pentru România aşa ceva. Ar fi pretextul perfect pentru invadarea ţării noastre, de către armate străine. Şi ar fi culmea prostiei să ne imaginăm că NATO ne va apăra.

Înapoi la SRI, SIE etc. Ce faceţi băieţi? În loc de-a lustrui cizma sovietică şi a bate apoi cu pistolul în masă, acum vă îndoiţi din şale pentru a peria pantoful Armani, pupând  mâna noului stăpân şi şoptind unsuros cu un accent perfectionat „yes sir” ?    Până noi vă plătim salariile, ne aşteptăm să lucraţi pentru ţara asta. Ştim că succesele voastre nu se trâmbiţează în gura mare, dar nici ce aţi permis voi să se facă cu România din ’89 încoace, nu se califică ca datorie îndeplinită.

Acum, mai mult ca niciodată e nevoie ca patrioţii din rândurile voaste, puţini şi marginalizaţi cum sunt, să întreprindă ceva pentru neamul lor. Găsiţi-vă curajul şi daţi-i în gât pe ticăloşii care vând şi trădează. Mijloace aveţi, iar materialul vă stă la dispoziţie şi e atât de bogat..

Răul există atunci când oamenii buni nu fac nimic.

3 răspunsuri

  1. nu am nimik cu ungurii atat timp cat nu ne vor tara si asta e valabil si ptr celelalte natii”de sobolani”care vor autonomie.sper ca baietii din sie si sri sa isi faca meseria,sa simta romaneste si sa ii invete minte.nu mi se pare normal ca la tine in tara sa te intrebe in spital daca iti da un calmant in ungureste si dupa aceea in romana.si asta e doar un singur exemplu.
    eu am incredere ca o vor face asa cum s a mai intamplat si in trecut la nevoie,ptr ca nu e prima lor tentativa de acest gen de a obtine autonomia.

  2. Pai SRI si SIE chiar isi fac datoria, dar nu fata de noi, cei care le platim salariile, ci fata de stapanii zilei. Daca americanii le dau consemnul sa-i lase-n pace pe iredentisti si sa-i hartuiasca pe romanii adevarati, crezi tu ca astia indraznesc sa faca altceva decat sa bata din calcaie ?
    Daca iasa careva din randurile lor care sa-si faca datoria fata de tara, va fi exceptia, nu regula.

  3. cred ca ai mare dreptate insa ce am putea face noi ?
    poate vor veni vremuri mai bune…si oameni noi.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: