Tortură cu gir oficial în România


Norica Nicolai: Inchisoarea CIA nu era decat un proiect

Norica Nicolai a declarat joi ca inchisoarea CIA de pe teritoriul Romaniei mentionata de ziarul „New York Times” ar fi fost doar in stadiul de proiect.

„Informatia vine de la un inalt oficial american, fostul sef al bazei principale de aprovizionare a CIA din Europa, care vorbea nu de existenta unor inchisori pe teritoriul Romaniei si a altor doua state europene, ci de un proiect care viza amplasarea lor”, a declarat Norica Nicolai, la Realitatea TV.

Fostul sef al bazei principale de aprovizionare a CIA din Europa, Kyle D. Foggo, a declarat pentru „New York Times” ca in martie 2003 doi oficiali ai CIA i-au cerut sa-i ajute sa amenajeze inchisori secrete pentru unii din cei mai periculosi teroristi.

Foggo ar fi supervizat construirea a trei centre de detentie, fiecare conceput pentru a gazdui circa sase detinuti, potrivit unor fosti oficiali din serviciile de informatii, scrie cotidianul american.

Una dintre inchisori era o cladire renovata de pe o strada aglomerata din Bucuresti, au dezvaluit acesti oficiali citati de New York Times sub acoperirea anonimatului.

articol preluat de la Ziare.com

Deci acuzele oficialului elveţian Dick Marty n-au fost goale, după toate..                          Putem asuma liniştiţi că din moment ce clădirea din Bucureşti a fost renovată cu un scop, a fost şi folosită, în acel scop.  Apoi, ce ne facem cu aterizările ilicite ale avioanelor CIA fotografiate de sateliţii europeni la baza Kogălniceanu – raportul D-lui Marty acuză că tocmai acolo ar fi centrul de detenţie şi tortură principal de pe teritoriul României.

Acolo a fost văzut poate şi acest turbojet Gulfstream V fotografiat în Egipt şi Siria, înregistrat în numele companiei Bayard Foreign Marketing, din Portland Oregon. Proprietarul companiei este un Leonard Thomas Bayard, al cărui nume nu poate fi găsit în registrele comerciale americane, precum nici în listele telefonice, recordurile birourilor de credit, sau cele de proprietate rezidenţială şi auto. Unui vizitator la sediul firmei înregistrată într-o clădire de birouri aflată în centrul istoric al oraşului Portland, i s-a spus „Dl. Bayard nu lucrează aici”.

The US torture plane

The US torture plane

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), a refuzat să discute despre acest avion cu presa. O practică comună a serviciilor de spionaj, este crearea unor companii fantomă, în spatele cărora îs pot duce activitatea sub acoperire.  Un ofiţer pensionat al CIA, a afirmat însă că ştie că acest jet este operat de „Joint Special Operations Command”, o unitate inter-agenţii, care organizează operaţiuni antiteroriste, în conjuncţie cu CIA şi cu forţele speciale ale armatei.

Pe cât de abominabilă a fost permiterea folosirea teritoriului ţării în campania americană de distrugere a unei ţări vecine şi prietene cu câţiva ani în urmă, pe-atât de rea este permiterea torturii cetăţenilor străini, de către aceiaşi aducători ai democraţiei, la noi.

Guvernul SUA nu pare să fie câtuşi de puţin interesat în a răspândi valorile care au făcut America admirată şi iubită în trecut, ci din contră, exportă cele mai groaznice practici, nedemne de unii care dau lecţii de morală întregii lumi, iar alinierea noastră necondiţionată la aceste noi „valori” incompatibile cu moştenirea noastră de popor creştin, ne degradează şi umileşte.

Cum să ne aşteptăm ca situaţia României să se îmbunătăţească odată, când aleşii noştri comit fărădelege după fărădelege, fără că noi să-i sancţionăm pentru asta?

unele date au fost preluate de la commondreams.org

2 răspunsuri

  1. %@&#! mamii lui Basescu si politia romana….!

  2. […] marturiile tortionarilor. Din nefericire si noi avem “distinctia” de a gazdui astfel de centre de tortura in Romania. Inca altele exista in Cehia si Polonia, pe langa vasta retea a CIA din jurul […]

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: